X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אנדוקרינולוגיה
אודות הפורום
אודות פורום אנדוקרינולוגיה

פורום אנדוקרינולוגיה שע"י המחלקה הפנימית במרכז הרפואי כרמל חיפה מנוהל על ידי ד"ר סמיר קאסם, שהינו מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ומנהל מחלקה פנימית א' במרכז הרפואי כרמל חיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לרפואה פנימית, מחלות בלוטת התריס, יתר פעילות בלוטת...

פורום אנדוקרינולוגיה שע"י המחלקה הפנימית במרכז הרפואי כרמל חיפה מנוהל על ידי ד"ר סמיר קאסם, שהינו מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, ומנהל מחלקה פנימית א' במרכז הרפואי כרמל חיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לרפואה פנימית, מחלות בלוטת התריס, יתר פעילות בלוטת התריס, תת פעילות בלוטת התריס, גושים בבלוטת התריס, אוסטאופורוזיס - Osteoporosis, מחלות של בלוטת יותרת התריס (היפו והיפר פאראתירואידיזם), יותרת המוח (היפופיזה), אקרומגליה (מחלה של יותרת המוח), פרולקטינומה, גושים ביותרת המוח, גידולים בבלוטת יותרת המוח, מחלות בבלוטת יותרת הכלייה (אדרנל), ירידה בתפקוד המיני אצל גברים, שיעור יתר באישה, הפרעות במחזור אצל נשים ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בד"ר סמיר קאסם על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אנדוקרינולוגיה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • טסט דיכוי קורטיזול
    אבי
    12:04 10/01/17 10/01
    12:04
  • בן 56 בברור בגלל סיפור מוזר של קלציטונין גבוהים, מטנפרינים גבוהים והיפוגונדיזים עם מיקרו אדנומה בהיפופיזה (8 מ"מ) שאינה מפרישה
    כחלק מסבבי הבדיקות ביצעתי בדיקת קורטיזול במכבי
    הקורטיזול בדם ב 8 בבוקר היה 870 (עד 618 NMOL/L)
    למחרת אחרי 1 מג דקסטמטזון התוצאה 224 וכתוב עשוי פעמיים.
    בעבר הקורטיזול בבוקר היה מוגבר (עד 790) אבל בדיכוי ירד ל 33.
    באיסוף שתן לקורטיזול חופשי היה 135 (הערך במכבי עד 70, הבדיקה בוצעה בסבב הקודם).
    ברוק פעם היה גבוה ובשני סבבים לפניו היה תקין.
    אין לי סימנים חיצוניים של קושינג למרות שיש חולשת שרירים (עם ביטוי ב EMG לפולינוירופתיה) טסטוסטרון נמוך עם ירידה בתפקוד ואוסטאופניה בינונית.
    האם יכול להיות קושינג? מה עוד יכולה להיות סיבה למבחן הדיכוי החיובי?
    אציין שלא נטלתי שום תרופה 4 ימים לפני הבדיקות, ובוודאי לא סטרואידים אפילו לא משחה, תרסיס או טיפות)
    תודה מקרב לב, אבי

• הגב ל: טסט דיכוי קורטיזול

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טסט דיכוי קורטיזול
    ד"ר סמיר קאסם
    11:44 15/01/17 15/01
    11:44
  • שלום אבי
    עדיין יכול להיות קושינג- זו מחלה מאוד טריקית. אני מבין שאתה במעקב אנדוקרינולוג. מציע להמשיך במעקב ולמצות בירור.
    לא הבנתי מדוע נבדק קלציטונין ומדוע יש היפוגונדיזם
    ממליץ למצות בירור אנדוקרינולוגי מסודר

בברכה,
    ד"ר סמיר קאסם, מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, מנהל מחלקה פנימית א' וב' במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון: 04-8250485 / 04-8250484
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • טסט דיכוי קורטיזול
    אבי
    12:32 15/01/17 15/01
    12:32
  • ד"ר סמיר תודה!
    המסכת הארוכה והלא ברורה החלה בהתקפי התנתקות עם עליה קיצונית בלחץ הדם (עד 24/130) וטכיקרדיה. להתקפים לוותה הסמקה ושילשולים
    קלציטונין היה מוגבר (עד 23 בערכים של עד 8) בוצע מבחן גירוי בקלציום ועלה מ 18 ל 360) דיקור אקראי של הבלוטה רוב התאים נצבעו לקלציטונין והיתר ל TTF1
    אין ממצא פיזי!
    מטנפרינים עד 500 באיסוף (בערכים עד 300) ללא ממצא ברור באדרנל ומיפוי ללא ממצא.
    היפוגונדיזם אולי בגלל מיקרואדנומה בהיפופיזה
    יש גם הפרשת גדולה מאוד של PDG2 מתאי המאסט ואובחן במיו קליניק MAST CELL ACTIVATUION SYN
    בקיצור, בלאגאן גדול ועכשיו נוסף החשד לקושינג למרות שחיצונית אין לי קושינג.
    תודה על חוות דעתך!
    אבי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • gsfui crur keuryhzuk dcuv
    אבי
    11:48 06/04/17 06/04
    11:48
  • בהמשך לפנייתי הקודמת ברשותך אני מעדכן (לאחר קורטיזול בסיס של 680-870, שני מבחני דיכוי עם 1 מג דקסמטזון חיוביים 224, 71, שלושה בדיקות רוק הראשונה לפני כחצי שנה חיובית ושתיים אחרונות תקינות לחלוטין ואיסוף שתן 135 בערך עד 70)
    עשיתי את הבדיקות הבאות:
    קורטיזול ללא דקסמטזון (19.3.17): 668
    ACTH ללא דקסמטזון (19.3.17): 40.8
    קורטיזון אחרי 2מ"ג ליום X2 ימים לפני ההנחיות כל 6 שעות 0.5מג סהכ 4 מג : 17
    ACTH אחרי 2מ"ג ליום X2 ימים לפי אותם ההנחיות : קטן מ 5 פקג/מל (עשוי פעמיים)
    האם דיכוי מוצלח זה שולל בוודאות קושינג? צריך עוד...... בדיקות?
    מעבר לל"ד קצת גבוה (ממוצע יממה 150/90, טכיקרדיה, אוסטאופניה בינונית וכאבי ראש עם חוסר יציבות אולי בגלל פולינוירופתיה, אין לי השמנה למרות עליית 13 קג בשלושה חודשים אחרונים ואין סרטיה אבל יש קלציטונין מוגבר, מטנפרינים מוגברים, כרומוגרנין a 106,
    האם מבחן הגירוי 24 שעות תקין שולל בוודאות קושינג ואני יכול להתעלם מערכים אלו.
    התור לאנדו בספטמבר.
    תודה מקרב לב!!!, אבי

• הגב ל: gsfui crur keuryhzuk dcuv

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • gsfui crur keuryhzuk dcuv
    ד"ר סמיר קאסם
    16:14 08/04/17 08/04
    16:14
  • שלום אבי. התמונה שאתה מתאר מורכבת מכדי התייחסות בפורום בלי לבדוק ולראות במה מדובר. אם צריך עזרה פרטנית תפנה אלי בפרטי

בברכה,
    ד"ר סמיר קאסם, מומחה ברפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה וסוכרת, מנהל מחלקה פנימית א' וב' במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון: 04-8250485 / 04-8250484
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: gsfui crur keuryhzuk dcuv

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026