X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • טנטון ותחושת אטימות חלקית
    אלון
    19:53 16/09/21 16/09
    19:53
  • בן 46, סובל מבלטים בגב ובצוואר מזה שנים. לעתים סובל מסינוסיטיס שבאה והולכת.

לפני כחמישה ימים בזמן אימון כושר ביתי עם משקולת יד לפתע היתה לי תחושת טנטון חזקה באוזן שמאל שאחרי בערך 10 שניות התחלפה בתחושת "ערפל" חלקי על האוזן, אשר לאט נחלש ונעלם אבל מאז יש:
    1. כאבי אוזניים באים והולכים קלים, בדרך כלל בתוך ומסביב לאוזן.
    2. לעתים כאבי ראש באיזור מצח ורקות ותחושת לחץ קלה במצח ובאיזור האף
    3. טנטון 24/7 לעתים באוזן ימין רק ולעתים בשתי האוזניים - רעש של צליל גבוה מתכתי שקט, דומה לרעש ששומעים בדרך כלל בלילה כששקט לפני שהולכים לישון. לעיתים יש תחושה שהצליל נעלם אבל אז חוזר.
    שמתי לב שאם אני מאמץ את השרירים באיזור האוזניים שמפעילים בדרך כלל בפיהוק, זה מכהה לכמה שניות את עוצמת הטנטון וגם מים מהמקלחת מעלימים את זה קצת.
    4. לעתים אוזן שמאל עם הרגשת אטימות חלקית אבל עדיין יכול לשמוע. כשאני מדבר נראה לי שיש רגישות יתר באוזן שמאל לצלילים של אותיות ש,ס,צ מאשר באוזן ימין.

רופא א.א.ג שלח אותי לעשות בדיקת שמיעה מקיפה וטימפנומטריה. טרם עשיתי אותם כי זה אחרי החג.

היות ואני לא עובד או גר בסביבה רועשת זה נראה לי מוזר שאני אסבול מדברים כאלה עכשיו ובכלל.
    השאלה שלי, האם יכול להיות שזו בעיה נוירולוגית או פגיעה באוזן אחת שמשפיעה על האוזן השניה? זה נראה לי מוזר שאם הטנטון הראשון היה באוזן שמאל למה עכשיו בעיקר הטנטון של הזרם כאילו באוזן ימין או שתיהן?
    האם הבדיקות שהרופא שלח אותי מקיפות מספיק או שיש מקום לבקש בדיקות נוספות?

למרות שאין עדיין תוצאות של בדיקות, על מה יכולות להעיד הסימפטומים שאני סובל מהם?

אודה לתשובתך בהקדם - תודה!

• הגב ל: טנטון ותחושת אטימות חלקית

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופסור אבי שצ'ופק
    08:05 17/09/21 17/09
    08:05
  • אכן יש לבצע בהקדם בדיקת שמיעה וטימפנומטריה.
    קשה לדעת במה מדובר ללא בדיקה זו.
    באבחנה המבדלת - אי ספיקה של חצוצרת האוזן, חירשות פתאומית (מצב זה אינו בהכרח חירשות מלאה).

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    אלון
    13:42 19/09/21 19/09
    13:42

• הבדיקה המצורפת מראה שאין בעיה לכאורה בשמיעה מלבד ירידה קלה בשמיעה אבל לא בטוח אם זה מראה על מקור לטינטון או לתחושה באוזן שמאל.
    כרגע עיקר הסימפטומים מתחלקים לשניים:
    1. אוזן שמאל- לעתים תחושה שהיא פתוחה מדיי (כמו בזמן נזלת כשדיבור נשמע חזק יותר בצד של האוזן) ולעתים נשמעת כרגיל כמו מאוזן ימין.
    כמו כן, יש תדירויות הולכות וגוברות של כאבי אוזניים בצד שמאל ובאיזור הרקה עד לאיזור הלסת העליונה אבל עיקר הכאב באוזן עצמה.
    2. במשך היום הטנטון כמעט ולא נשמע ויותר נשמע כמו רעש דק של שריקת אוויר יוצא (או קיטור), בעיקר מאוזן ימין.
    לקראת הערב ובלילה יותר הרגשה משתי האוזניים והרעש הוא גם כולל קצת רעש כמו מתח גבוה דק מאוד גבוה מאוד

בהתייחס לתשובות ולסימפטומים למעלה, האם עדיין יכולה להיות סיבה באוזן התיכונה או הפנימית? אם כן, האם השלב הבא הינן בדיקות מסוג MRI, ABR וכד'?
    האם יכולה להיות סיבה של טינטון סומאטי, כתוצאה מתזוזה לא טובה של חוליות הצוואר - במקרה כזה, האם אוסטאופת או כירופרקט יכולים לעזור לפי דעתך?

תודה על העזרה.

קבצים מצורפים:
    • צורפו קבצים שרק המנהל יכול לראות.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופסור אבי שצ'ופק
    14:34 19/09/21 19/09
    14:34
  • ייתכן והירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים למרות שקלה גורמת לטנטון. איני יודע אם מדובר בטנטון סומטי או לא.
    גם לא נשללה האפשרות שמדובר בבעיה בחצוצרת האוזן.
    ממליץ שתיבדק על ידי אוטונוירולוג באזור מגוריך.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026