X

מדורים:

  •      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:




פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • CT אוזניים וכריתת פוליפ- האם הכרחי
    ליאת
    20:28 06/02/21 06/02
    20:28
  • שלום
    בעקבות תלונות על אוזניים שנסתמות לעיתים קרובות כבר שנתיים עם מעט גרד/ דיגדוג, הפרשה נוזלית מאוזן ימין, טנטון חלש מאוד באוזן שמאל שנשמע רק בתנאי שקט. הרופא מצא: ימין: פוליפ ברצפת תעלה חיצונית. שמאל: פצע חושף עצם, תעלה גרויה. בדיקת שמיעה: ימין: נורמה עד ליקוי תחושתי עצבי מזערי בתדרים 4-6. שמאל: נורמה. טימפנומטריה type A compliance 0.5 בשתי האוזניים. בעקבות הממצאים הרופא הפנה אותי לCT אוזניים ופירמידות שלאחר ביצועה עליי לחזור לצורך כריתת הפוליפ. טען שהכרחי CT כי צריך לברר מאיפה נובע הפוליפ, ושהכרחי לבצע כריתה כי אולי מדובר בגידול שמסכן אותי. מחשש מקרינה ומהפרוצדורה הכירורגית השאלות:
    1. אם מדובר בפוליפ/ גידול שפיר האם יש הכרח לבצע CT וכריתה? אם כן למה פוליפ שפיר בעייתי וחובה להסירו במחיר של CT וניתוח כירורגי?
    2. אם התשובה היא שפוליפ בעייתי רק אם מדובר בגידול ממאיר, אז למה לא לקחת קודם ביופסיה על מנת לברר ממאירות, ורק במידה ואכן ממאיר אז לבצע CT וכריתה? האם יש משהו בדבריי ולכן כדאי להתייעץ עם רופא נוסף ולהעלות בפניו טענה זו?
    3. מחשש לקרינה, האם CT זו הבדיקה היחידה שמתאימה למצב או שאפשר להחליפה בבדיקה כגון MRI/ צילום / אולטרסאונד?

  • הגב ל: CT אוזניים וכריתת פוליפ- האם הכרחי

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • CT אוזניים וכריתת פוליפ- האם הכרחי
    פרופסור אבי שצ'ופק
    10:07 07/02/21 07/02
    10:07
  • שלום ליאת,
    במענה לשאלותייך ובהסתייגות שאני מסתמך על הנתונים שהעברת בשאלתך ומבלי שבדקתי אותך:
    בדיקת CT אזנים ופירמידות ברזולוציה גבוהה היא הבדיקה העדיפה להדגמה של מבנים גרמיים (עצם) - אוזן חיצונית, תיכונה ופנימית. בדיקה זו תאפשר לאבחן היקף הפוליפ ומאיפה הוא נובע - האם מהאוזן החיצונית או מהאוזן התיכונה ויוצא לחיצונית דרך נקב בתופית. בדיקת ה - CT מאפשרת תכנון של פעולה כירורגית והיקפה ככל שתידרש. מקובל לבצע בדיקת הדמיה לפני לקיחת ביופסיה מכיון ששינויים בעקבות הביופסיה עשויים לעוות את התמונה הרנטגנית. בנוסף, אם מדובר בחשד לגידול ממאיר לפי הממצאים ב - CT (למשל כירסום עצם או התפשטות מעבר לתעלת השמע החיצונית - מה שלא ניתן לוודא ללא CT) צריך לתכנן הניתוח הדפיניטיבי שהשלב הראשון בו לקיחת ביופסיה בעת הניתוח.
    MRI אינו הבדיקה העדיפה פה וגם לא אולטרא-סאונד. ייתכן ואלה יידרשו בהמשך כתלות בממצאי ה - CT.

    בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: CT אוזניים וכריתת פוליפ- האם הכרחי

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2021