X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום טיפול ומניעת אבנים בכליות
אודות הפורום
אודות פורום טיפול ומניעת אבנים בכליות

פורום איבחון, טיפול ומניעת אבנים בכליות מנוהל על ידי מערכת האתר, הפורום הוקם על מנת לאפשר לכם לשאול שאלות במגוון נושאים הקשורים לאבנים בכליות, לרבות אבן בכליה, אבן בשופכן, טיפול אנדוסקופי באבנים, אורטרוסקופיה, טיפול מלעורי באבני כליה, מניעה של אבנים בכליות, פרופילקטיקה של אבנים בכליות, מע...

פורום איבחון, טיפול ומניעת אבנים בכליות מנוהל על ידי מערכת האתר, הפורום הוקם על מנת לאפשר לכם לשאול שאלות במגוון נושאים הקשורים לאבנים בכליות, לרבות אבן בכליה, אבן בשופכן, טיפול אנדוסקופי באבנים, אורטרוסקופיה, טיפול מלעורי באבני כליה, מניעה של אבנים בכליות, פרופילקטיקה של אבנים בכליות, מעקב מחלת אבנים, אורולוגיה, אבנים בדרכי השתן, כאב של אבנים בכליות, וכמו כן נושאים באורולוגיה כללית.

מנהלי פורום טיפול ומניעת אבנים בכליות

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • ערמונית ושלפוכית
    ביטובה
    16:13 17/05/18 17/05
    16:13
  • הועבר מפורום רפואה כללי.

שלום דוקטור. אבא שלי בשנות ה 80 עבר בדיקת IRM בערמונית והתוצאות : חשש לממאירות. הרופא היפנה אותו לביופסיה לעוד כחודש וחצי.. מה התועלת של הביופסיה לגבי ה IRM ?? במקביל הים היום היה לו תור לאורטרוסקופיה להוריד אבן בגודל של 12 מ"מ. הוא הכין את עצמו כולל צום וחוקן... כשהגיע לבית חולים נתנו לו מיים לשתות והוא חשב שהוא עובר את הפעולה מייד אחר כך כמתוכנן. ואז הרופא אמר לו שלא מומלץ לעשות את זה היום מכיווון שלא כדאי לעבור הרדמה גם הים וגם בעוד כחודש עבור הביופסיה... מה הקשר ? והאים יש מצב שבאותו יום יורידו גם את האבן. אנא תסבירו לי. אני רוצה גם להבין אם הרופא שלו שנתן לו את שתי הנפניות חשב אחרת ??

• הגב ל: ערמונית ושלפוכית

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ערמונית ושלפוכית
    ד"ר איתי סבלר
    23:07 18/05/18 18/05
    23:07
  • שלום רב
    תודה על השאלה
    אתה מתאר איש בן 80 עם חשד לממאירות בערמונית ואבן בכליה.
    מבחינת הערמונית: בגיל 80 יש הגיון לברר נוכחות של ממאירות בערמונית בשני מקרים:
    1. הטיפול העתידי במחלה (אם תמצא) ישנה תמונה קלינית נוכחית, זאת אומרת תקל על תסמינים משניים לה.
    2. מדובר בחשד לתהליך אגרסיבי / גדול בערמונית שאם לא יטופל כעת, בעתיד עלול לגרום לפגיעה בריאותית משמעותית.
    אם האורולוג שלח אותו לבדיקת ביופסיה ככל הנראה מדובר באחד ממצבים אלה.
    סרטן ערמונית בגיל 80 זו מחלה שכיחה מאוד עד 85% מהגברים בגיל הזה ומעלה ובד"כ אין צורך לאבחן או לטפל בה.
    מבחינת האבן, אין מספיק מידע להבין מה דחיפות הטיפול (האם כאבים? גודל האבן? מיקומה?) לא ברור גם למה הכנה לניתוח כללה חוקן שב"כ אין צורך בכך.
    אני מאמין שמדובר בבעיה מורכבת וצורך בקבלת החלטות קליניות על סמך מידע רחב יותר ממה שהוצג כאן.
    בברכה
    איתי

בברכה,
    ד"ר איתי סבלר
  • הגב ל: ערמונית ושלפוכית

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026