X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום הפרעות קצב
אודות הפורום
אודות פורום הפרעות קצב

פורום הפרעות קצב שע"י המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אסף דנון, רופא קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר ...

פורום הפרעות קצב שע"י המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אסף דנון, רופא קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב בבית החולים כרמל הן במרפאה להפרעות של קצב הלב במרכז הרפואי לין בחיפה. ד"ר דנון הינו בעל ניסיון רב ועשיר בתחומי הפרעות קצב הלב (ובכלל זה תורשתיות), השתלת קוצבי לב (ודפיברילטורים) מכל הסוגים, סגירת אוזנית, וכן אבלציות. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לפרפור פרוזדורים, פרפור עליות, אבלציה, עילפון, מניעה של מוות לבבי פתאומי, קוצב, קוצבי לב, דפיברילטור, הפרעות קצב חדריות, פעימות מוקדמות, מדללי דם, טיפולים פולשניים ולא פולשניים (תרופתיים) בהפרעות קצב, השתלות קוצבים ודפיברילטורים, הפרעות קצב תורשתיות, הפרעות קצב הלב, צריבות ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר באנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום הפרעות קצב

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • פעימות מוקדמות מהחדרים אחרי מאמץ בהתאוששות
    קלי
    19:41 10/01/23 10/01
    19:41
  • היום עשיתי אקו לב במאמץ בדיקה שיגרתית, חדר שמאל בגודל תקין, תפקודו הגלובאלי והאיזורי תקין, דפנותיו בעובי תקין, חדר ימין בגודל ותפקוד תקינים, שתי העליות בגודל תקין, שורש האורטה ואורטה העולה ברוחב תקין, לחץ ריאתי לפי מהירות ה TR מוערך 17 ממ"כ + RAP , בוצע מאמץ ארגומטרי לפי פרוטוקול BRUCE במנוחה ל.ד 130/80 ודופק 72
    בשיא המאמץ ל.ד 160/80 ודופק 162 המהוו ה 91% מהמרבי
    הבדיקה הופסקה בעקבות עייפות והשגת דופק המטרה לאחר 6.40 דקות בעומס מירבי 10.6 MET , באקג ללא שינויים איסכמיים או הפרעות קצב , בהתאוששות 11 VPC אחדים
    באקו לאחר המאמץ בינוני הודגם שיפור גלובאלי ואיזורי בתפקוד חדר שמאל ללא עדות לאיסכמיה מיוקרדיאלית
    לסיכום :
    Normal LV and function
    No evidence of stress induced ischemia
    Moderate exercise capacity
    Estimated EF : 60%
    עד כמה שידוע לי פעימות מוקדמות מהחדרים לאחר מאמץ זה סמן לדום לב.. הקרדיולוגים מסרבים לאשר לי קוצב לב ואפילו טיפול תרופתי כגון ריתמקס או טמבוקור
    אני בת 43, ללא מחלות רקע למעט תת פעילות בלוטת התריס חריגה ממש בקטנה, אין הסטוריה משפחתית, כולסטרול רע 67, לכן אינני מבינה איך אני בסכנה לדום לב ?! אני ממש לחוצה שלא מאשרים לי טיפול תרופתי להפרעת הקצב מהחדרים, היו 11 פעימות לאחר המאמץ שזה אומר שאסור לי בעצם להתאמן פילאטיס למשל. אציין גם משקל תקין.
    בבדיקות הולטר לב 24 שעות ממוצע פעימות מוקדמות מהחדרים : 10 ליום
    מהעליות : 30-40
    אשמח לשמוע את הדעה שלך .. תודה רבה לך מקרב לב וסליחה על האורך אני מעט לחוצה מהענין של ה11 פעימות מהחדרים בהתאוששות והאדישות של הקרדיולוג, הוא אגב זרק אותי בברוטליות מהקליניקה שלו אחרי הבדיקה בצורה מאוד אכזרית וקרה שגרמה לי לבכות את דמעות חיי ????????????????????????

• הגב ל: פעימות מוקדמות מהחדרים אחרי מאמץ בהתאוששות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר אסף דנון
    17:51 11/01/23 11/01
    17:51
  • שלום, בעקרון בדיקת אקו במאמץ אסורה (לא כתבתי לא נחוצה אלא בפירוש אסורה) למישהי בת 43 בריאה בדר"כ ללא סימפטומים וללא גורמי סיכון.
    כעת לאחר שנמצא משהו בבדיקה, אנחנו צריכים להפיג את החשש ממנו.
    לדייק, אם ניקח כמות עצומה של אנשים, לאילה מהם שיהיו פעימות מוקדמות לאחר מאמץ יש קצת יותר סיכון. לא מדובר במשהו שצריך להשפיע על הטיפול.
    במחקר מפורסם שנקרא CAST, ניסו לדכא פעימות מוקדמות עם התרופות שציינת. המחקר הופסק לאחר שנה בלבד משום שבקרב אילה שקיבלו את התרופה, הפעימות המוקדמות באמת חלפו אבל 5% מתו מוות פתאומי.
    הערה נוספת שרשמתי כאן מס' רב של פעמים- ל 50% מהאנשים הבריאים לחלוטין יש פעימות מוקדמות בהולטר בכמות שציינת.
    לסיום, לגבי המלצה פרטנית להמשך כולל מאמץ כמובן שאיני יכול לתת ללא בדיקה מקיפה של הדברים באופן אישי.
    אם לא הסתייע עם קרדיולוג אחד, אפשר ללכת לאחר.

בברכה,
    ד"ר אסף דנון, קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    Keli
    18:29 12/01/23 12/01
    18:29
  • אסור שיהיו פעימות מוקדמות במאמץ או לאחר מאמץ גם לא בלב בריא
    זה סמן לדום לב עתידי
    פרפור חדרים או הפרעת הולכה
    זה הפחד שלי
    לא הגשמתי חלומות ולא הבאתי ילדים עדיין וכבר יש לי מחלות לב מוזרות , כולסטרול רע 67, אין הסטוריה דום לב, בחורה רזה, לא מבינה למה נפל עליי הענין הזה והקרדיולוגים לא מוכנים לרשום לי ריתמקס, בהולטר שאני עושה מדי חודשיים יוצא לי בין 40 ל 80 פעימות בודדות מהעליות ורק כשאני עושה אקו במאמץ יוצאים לי 11 פעימות בודדות דווקא מהחדרים.. מפחיד.. זה מסוכן מאוד לא?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר אסף דנון
    18:33 12/01/23 12/01
    18:33
  • אי אפשר לענות ברמת הפורום. אפשר לבוא לבדיקה

בברכה,
    ד"ר אסף דנון, קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026