X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום הפרעות קצב
אודות הפורום
אודות פורום הפרעות קצב

פורום הפרעות קצב שע"י המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אסף דנון, רופא קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר ...

פורום הפרעות קצב שע"י המערך הקרדיולוגי בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל, כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אסף דנון, רופא קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב בבית החולים כרמל הן במרפאה להפרעות של קצב הלב במרכז הרפואי לין בחיפה. ד"ר דנון הינו בעל ניסיון רב ועשיר בתחומי הפרעות קצב הלב (ובכלל זה תורשתיות), השתלת קוצבי לב (ודפיברילטורים) מכל הסוגים, סגירת אוזנית, וכן אבלציות. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לפרפור פרוזדורים, פרפור עליות, אבלציה, עילפון, מניעה של מוות לבבי פתאומי, קוצב, קוצבי לב, דפיברילטור, הפרעות קצב חדריות, פעימות מוקדמות, מדללי דם, טיפולים פולשניים ולא פולשניים (תרופתיים) בהפרעות קצב, השתלות קוצבים ודפיברילטורים, הפרעות קצב תורשתיות, הפרעות קצב הלב, צריבות ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר באנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום הפרעות קצב

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • הולטר לב. האם יש הפרעת הולכה או שלא?
    דניאל
    01:42 18/09/16 18/09
    01:42
  • שלום

ביצעתי לפני זמן הולטר לב (בקופ"ח)
    השורה המשמעותית בפענוח היתה:
    בשעה 7:14 הודגם קטע של II-D.AV BLOCK MOBITZ TYPE II

אני לא יודע אם הייתי ער או שישנתי באותה שעה.
    בזמנו הרופא אמר שזה לא נורא.

מאז עברתי סינקופה עם חבלת ראש, אושפזתי, ולא נמצא דבר בבדיקה.
    כ"כ עברתי עוד 2 אירועים של התעלפות, בסיום פעילות, וההשערה היתה שמדובר על רקע ווזו ווגאלי.

לאחרונה עשיתי אקו לב והולטר לב (במסגרת קופת החולים) כחלק מבירור לסיטורציות נמוכות בחלק מהזמן, ותחושת חוסר באוויר לפעמים.
    בהולטר היה גם אירוע SVT, אך נאמר לי שזה לא דורש התייחסות מיוחדת.
    במסגרת הביקור הראיתי לרופא את ההולטר הישן עם הפענוח של הפרעת הולכה. והוא התבונן בתרשים עצמו, ואמר שהאבחנה שם שגויה, ולא מדובר במוביץ 2 אלא ב - vagally mediated av block

א. מה זה vagally mediated av block?
    ב. האם זה מצוי שיש אבחנות שונות לתרשים הולטר?
    ג. בהנחה וזה כן היה מוביץ 2, מה ההבדל אם זה היה בזמן ערות או בזמן שינה?

מצ"ב תרשים ההולטר עצמו, ומסומן (הסימונים נעשו ע"י הרופא) היכן שיש את הבעיה.

תודה ושבוע טוב

• הגב ל: הולטר לב. האם יש הפרעת הולכה או שלא?

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר אסף דנון
    22:22 18/09/16 18/09
    22:22
  • AV Block פירושו חסם הולכה בין העליות לחדרים. ישנם מס' סוגי חסמים, וחלקם פיזיולוגיים (כלומר לא מהווים בעיה). חסם הולכה וגאלי פירושו שעצב הואגוס ("העצב התועה") פועל ביתר ומשפיע על ההולכה. מצב זה אינו קבוע, לרוב מתרחש בצורה הדרגתית (כלומר, קצב הלב יורד בהדרגה) ולכן יש לסובל מכך סימן מתריע כגון סחרחורת או בחילה. נדיר שיש צורך בטיפול כגון קוצב אך יש כמה דברים שכדאי לעשות למנית עילפון. לעומת זאת, חסם מסוג mobitz II הינו תמיד פתולוגי וכמעט תמיד מחייב השתלת קוצב לב קבוע גם אם אירע בלילה וגם אם לא גרם לתסמינים.
    האבחנה בינהם לא תמיד קלה. לעתים הפענוח האוטומטי או זה שמתלווה להותיר אינו מדוייק.
    מכיון שסובלת מהעילפון, עליך לברר את העניין עם הקרדיולוג שלך ובדחיפות (אם לא עשית זאת עדיין). במידה ואין לך ותהיה מעוניין, שלח אי מייל.

בברכה,
    ד"ר אסף דנון, קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    דניאל
    15:25 23/09/16 23/09
    15:25
  • שלום

האבחנה כפי שנכתבה בתשובת ההולטר היא של מוביץ 2
    מי שאמר לי שהאבחנה הזו מוטעית, זה אלקטרופיזיולוג שהייתי אצלו, והוא אמר שמדובר ב-vagally mediated av block
    מה לדעתך עלי לעשות? איך עלי להתייחס לזה?

ואם אני מבין נכון, ממצא של מוביץ 2 מעיד על סכנה ויש לשקול קוצב לב, מה משמעות הממצא השני מבחינת סיכון וטיפול?

אגב, בבדיקה גופנית שעשה הקרדיולוג (אלקרופיזיולוג) הוא ציין שיש קול S4 חלש, ללא אוושות, וכן שאני טיפוס ווגאלי.
    מה הכוונה בשני הדברים הללו?

תודה רבה

נ.ב. מצ"ב תרשים ההולטר עם ההפרעה בכדי שהרופא יוכל להתרשם.

קבצים מצורפים:
    • צורפו קבצים שרק המנהל יכול לראות.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר אסף דנון
    04:30 26/09/16 26/09
    04:30
  • אני חייב לסייג שאבחנה לא נעשית רק על פי תרשים אק"ג אך עם זאת התרשים אכן מתאים לאבחנה של האלקטרופיזיולוג שלך.
    הטיפול העיקרי ב VAGAL AV BLOCK כולל הכרת היסמפטומים ושכיבה מיידית במצב של חולשה/סחרחורת והימנעות מהתייבשות. במצבים קשים יותר ניתן גם להגביר המלח בדיאטה, לתת תרופות ובמקרים קיצוניים להשתיל קוצב לב (אם כי אינו פותר תמיד את הבעיה).
    S4- קול רביעי יכול להעיד על לחצים מעט מוגברים בלב, במצבים כגון לח"ד לא מאוזן ועיבוי שריר הלב. יכול להיות גם באנשים בריאים מעל גיל 40.
    "טיפוס וגאלי" להערכתי התכוון שאתה נוטה לאירועים וגאלים- ירידת לח"ד עם סימפטומים נוספים עקב עצבוב וגאלי מוגבר.

בברכה,
    ד"ר אסף דנון, קרדיולוג מומחה לאלקטרופיזיולוגיה ולקוצבי לב המשמש כרופא בכיר הן ביחידת אלקטרופיזיולוגיה וקוצבי לב במרכז הרפואי "כרמל" בחיפה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026