X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום ראומטולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום ראומטולוגיה כללית

פורום ראומטולוגיה כללית שע"י יחידת ראומטולוגיה המרכז הרפואי כרמל, חיפה, מנוהל על ידי ד"ר ג'וי פלד הינה מומחית לרפואה פנימית וראומטולוגיה, ורופאה בכירה ביחידה לראומטולוגיה במרכז הרפואי כרמל. כמו כן, שותפים לניהול הפורום גם ד"ר דבי זיסמן וד"ר אמיר חדאד. ד"ר דבי זיסמן הינה מומחית לרפואה פנימי...

פורום ראומטולוגיה כללית שע"י יחידת ראומטולוגיה המרכז הרפואי כרמל, חיפה, מנוהל על ידי ד"ר ג'וי פלד הינה מומחית לרפואה פנימית וראומטולוגיה, ורופאה בכירה ביחידה לראומטולוגיה במרכז הרפואי כרמל. כמו כן, שותפים לניהול הפורום גם ד"ר דבי זיסמן וד"ר אמיר חדאד. ד"ר דבי זיסמן הינה מומחית לרפואה פנימית וראומטולוגיה, ומנהלת היחידה לראומטולוגיה במרכז הרפואי כרמל חיפה, ובמרכז הרפואי "לין", וד"ר אמיר חדאד הוא מומחה ברפואה פנימית וראומטולוגיה המשמש כראומטולוג בכיר ביחידת הראומטולוגיה של בית החולים "כרמל", בשילוב עם מתן ייעוץ ראומטולוגי במרכז "לין", שבחיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לדלקת מפרקים, ראומטולוגיה כללית, לופוס - זאבת, וסקוליטיס, Systemic lupus erythematosus, rheumatoid arthritis, Early arthritis, Psoriatic arthritis, Infalmmatory arthritis, Vasculitis, Ankylosing spondylitis, תרופות ביולוגיות, מטוטרקסט, vaccination and arthritis -חיסונים בדלקת מפרקים, temporal arteritis polymyalgia rheumatica, bechet, fmf, familial medeiterranean fever, קדחת ים תיכונית, מחלות אוטואימוניות ועוד. הנכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות היחידה על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • דלקת פרקים לאחר חבלה בברך מס' שאלות
    חולה וירטאולי
    12:35 21/08/16 21/08
    12:35
  • שלום ד"ר.

כתבתי כאן בעבר והייתי שמח לקבל תשובות למס' שאלות בבקשה.

רקע קצר:

לפני 6 חודשים נחבלתי בברך. הברך התנפחה והופיעה דלקת שלא הגיבה לטיפול סטנדרטי של אטופן/ארקוקסיה.

כחודש וחצי לאחר מכן הופיעו דלקות במפרקים נוספיים: 2 מרפקים, 3 אצבעות ואולי גם בלסת (לא בטוח שיש קשר).

בבדיקות דם: שקיעת דם 109
    crp 35

לפני כ 3.5 חודשים נבדקתי לראשונה ע"י ראומטולוג שבהסתכלות על האצבע הנפוחה איבחן דלקת פרקים פסוריאטית (ללא פסוריאזיס עורי). קיבלתי זריקת סטרואידים בישבן ו טיפול תרופתי: מטטרוקסט 10 מ"ג אחת לשבוע + פרדינזון 5 מ"ג כדור ביום.

בבדיקת דם אחרונה מלפני חודשיים המדדיים גבוליים:

שקיעת דם 20
    crp ערך 5
    בדיקת ana מצורפת בזה.

שאלות בבקשה:

1. האם חבלה בברך יכולה לגרום להתפרצות דלקת פרקים פסוריאטית? האם דלקת פרקים פסויראטית מחייבת טיפול במטטרוקסט לכל החיים או שיש שלב של רמיסיה בה ניתן להפסיק טיפול תרופתי?

2. בבדיקת הדם המצורפת יש לי נוגדנים שמתאימים לסיוגרן אבל אין לי תסמינים פיזיים לכך. האם אני צריך לקבל טיפול מניעתי?

3. פניתי למומחה כף יד בנוגע לדלקות באצבעות והוא אמר שאני יכול להיות שמח כי מדובר בדלקות בגיד ולא במפרק. האם העובדה שמדובר בדלקת בגיד משנה את האבחנה שלי? האם בגיד זה לא כרוני בהשוואה למפרק?

אודה מאוד לתשובתך.

קבצים מצורפים:
  • הגב ל: דלקת פרקים לאחר חבלה בברך מס' שאלות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נתון נוסף ששכחתי לציין בנוגע למרפקים
    חולה וירטואלי
    03:11 22/08/16 22/08
    03:11
  • ציינתי שהופיעו דלקות במרפקים. האמת שאני לא יודע אם מדובר בדלקת או במשהו אחר.
    התופעה היא כזו:

כאשר אני מנסה ליישר את היד יש שלב בו היישור נתקע. אני מרגיש שמשהו מפריע לתנועה של המרפק. המרפק מסרב להמשיך ביישור. אני מתעקש ואני ממשיך ליישר את היד למרות התקיעות ואז משהו באיזור המפרק משמיע קלאק ואז מתאפשר היישור המלא. התחושה שלי שמדובר בגיד ולא במפרק של המרפק עצמו.

האם מה שתיארתי יכול להעיד על דלקת פרקים פסוריאטית? האם יש אבחנה אחרת?

• הגב ל: נתון נוסף ששכחתי לציין בנוגע למרפקים

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נתון נוסף ששכחתי לציין בנוגע למרפקים
    ד"ר עדי קיברי
    08:50 23/08/16 23/08
    08:50
  • שלום לך.
    קודם כל, בדיקה של ראומטולוג במרפאה כמובן טובה יותר מהתשובות שלי באינטרנט.....
    על כל פנים, לשאלותיך-
    1- כן- חבלה יכולה לגרום להתלקחות של דלקת מפרקים פסוריאטית
    2- דלקת מפרקים פסוריאטית מתאפיינת בכך שאינה רק דלקת של מפרקים אלא של גידים והמחשבה היא כי למעשה המחלה מתחילה באיזור מאחזי הגידים לעצם.
    3- מטוטרקסאט היא התרופה הבסיסית בכל דלקות המפרקים למעשה , ואנו בדרך כלל מעדיפים לתת אותה , אולם במינונים גבוהים יותר מאלו שקיבלת. במידה ואין תגובה נמיטיבה יש תרקופות אחרות שניתן להתקדם אליהן - מקבוצות אחרות.
    היום יש יותר ויותר אפשרויות טיפול
    4- בידקות הדם - בהערבה חולי PSORIATIC ARTHRITIS יש ANA חיובי . לגבי SSA- הייתי חוזרת על הבדיקה . יש קריטריונים לאבחנה של שיוגרן והנוגדן הוא רק אחד מהם .
    בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר עדי קיברי, מומחית לרפואה פנימית וראומטולוגיה, ורופאה בכירה ביחידה הראומטולוגית במרכז הרפואי כרמל, חיפה.
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-8250182
  • הגב ל: נתון נוסף ששכחתי לציין בנוגע למרפקים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת פרקים לאחר חבלה בברך מס' שאלות
    ד"ר עדי קיברי
    08:50 23/08/16 23/08
    08:50
  • ראה תשובה על התוספת שלך....

בברכה,
    ד"ר עדי קיברי, מומחית לרפואה פנימית וראומטולוגיה, ורופאה בכירה ביחידה הראומטולוגית במרכז הרפואי כרמל, חיפה.
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-8250182
  • הגב ל: דלקת פרקים לאחר חבלה בברך מס' שאלות

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026