X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום רפואת ילדים
אודות הפורום
אודות פורום רפואת ילדים

פורום רפואת ילדים מנוהל על ידי מערכת האתר. הפורום הוקם על מנת לאפשר לכם לשאול שאלות בנושאים הקשורים לרפואת ילדים, לרבות על מחלות ילדים שכיחות, מחלות זיהומיות בילדים, ובעיות בגדילה והתפתחות של ילדים. הנכם מוזמנים לפנות אל מערכת האתר דרך הפורום ולקבל מענה בהקדם האפשרי....

פורום רפואת ילדים מנוהל על ידי מערכת האתר. הפורום הוקם על מנת לאפשר לכם לשאול שאלות בנושאים הקשורים לרפואת ילדים, לרבות על מחלות ילדים שכיחות, מחלות זיהומיות בילדים, ובעיות בגדילה והתפתחות של ילדים. הנכם מוזמנים לפנות אל מערכת האתר דרך הפורום ולקבל מענה בהקדם האפשרי.

מנהלי פורום רפואת ילדים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • דלקת שתן
    אמא מודאגת
    10:48 15/11/20 15/11
    10:48
  • דלקת שתן ....
    אמא מודאגת
    08:41 13/11/20
    שלום אני קצת לחוצה ..הבת שלי בת שנתיים וחודשיים שלשום היה לה חום של 38.2 בשעה 12 בלילה היא הייתה פעילה וחיונית לא נראה כלום בלילה ישנה והאף שלה התחיל להיות מוגדש ומלא נזלת..החום לא חזר עד שתיים בצוהריים כלומר בהפרש 15 שעה חזר החום גם 38.1 ומקביל התחילה אצלה הרבה נזלת..לקחתי אותה לרופא וגם אמר לה שכאב לה למטה בנרתיק היה הנרתיק מבחוץ קצת אדום..אין לה צריבה בשתן לא מתלוננת לא מרטיבה ואין לה תכיפות השתנה היא גמולה מטיטול כבר 3 חודשיים ..בקופת חולים הרופא הבחין אדום בגרון ואמר זה לא משמעותי והוא והנזלת מהאף ויראלי ..ביצענו בדיקת שתן בסטיק ויצא לקטיוצים +2 הרופא אמר שצריך להתחיל אינטבוטיקה וכן התחלתי בציפוראל 4 סיסי שלוש פעמים ביום היא שקולת 11.8 ..
    אני מפחדת מדלקת אם גרמה לה נזק לכליות זו פעם ראשונה שנראה דלקת בשתן או אולי רפלוקס אבל אף פעם לא היה תלונות וכבר היא בת שנתיים פלוס ומדברת הכול .פעם בבית חולים עשו לה בדיקה שתן בגלל חום ולא היה דלקת שתן תקין והיה חום ויראלי .
    האם יכול להיות שהחום והפרש שלו נגרם מהדלקת בשתן או מנזלת היוראלית
    אני קצת לחוצה אחרי שקראתי כל דלקת שתן ודווקא אם יש חום
    יש לציין החום נעלם אחרי המנה השנייה של אנטביוטיקה כלומר הופיע רק פעמיים בהפרש של הרבה שעות
    לא ביצענו תרבית כי זרקתי את השתן בטעות והורפא לא רצה לחכות יום למחרת בגלל שאתחיל אנטביוטיקה..ואמר לי כאשר נסיים הטיפול בזמן נעשה תרבית אם זה תקין..
    האם כדאי לבצע us כליות האם יש סיכוי שנגרם צלקת או יש ממצא פתלוגי שגרם לדלקת...יש לציין שלפעמים יש בעיה בהיגיינה כי אחות שלה לא שוטפת לה אחרי השתנה ..אשמח לחוות דעת מאוד לחוצה ומפחדת
    ולגבי טיפול נתן לנו אפלמצין 4 ססיס שלוש פעמים ביום למשך שבוע הבת שוקלץ 11.8 האם טיפול מתאים

• הגב ל: דלקת שתן

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דלקת שתן
    ד"ר טל אלמגור
    13:14 13/12/20 13/12
    13:14
  • עדות ללויקוציטים בשתן יכולה לרמז על זהום בדרכי שתן אך כדי להוכיח זהום בדרכי השתן חשוב מאוד לקחת תרבית שתן ויש להתעקש לקחת אותה טרם התחלת הטיפול האנטיביוטי
    קרוב לוודאי שאם מדובר בזהום ראשון (בהנחה שבאמת היה זהום בדרכי שתן) והוחל טיפול אנטיביוטי שלא תתפתח הצטלקות בכלייה.
    לציין שלא ניתן לראות צלקות בסונר כליות אלא רק במיפוי .
    במידה והתכוונת לאפלומיצין - זוהי בכלל משחה
    ממליץ בארועים הבאים של עליות חום לבצע בדיקת שתן לוודא שאין זהום בדרכי השתן

בברכה,
    ד"ר טל אלמגור, מומחה לרפואת ילדים עם התמחות על באנדוקרינולוגיה ילדים. רופא בכיר במחלקת ילדים ב' וביחידה האנדוקרינית וסוכרת לילדים של המרכז הרפואי העמק בעפולה.
    טלפון: 04-6494323
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: דלקת שתן

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025