רותי שגיב הינה מרפאה בעיסוק, המשמשת כמנהלת שירות הריפוי בעיסוק במרכז רפואי "העמק", עפולה. לרותי שגיב תואר ראשון ריפוי בעיסוק מהאוניברסיטה העברית בירושלים, וכן תואר שני במנהל מערכות בריאות מאוניברסיטת בן גוריון. בנוסף, עוסקת בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית, תחום שלמדה במסגרת איט"ה (ארגון ישראלי לטיפול התנהגותי וקוגניטיבי). משנת 2012 רותי שגיב חברה במזכירות ארגון המרפאים בעיסוק (בהסתדרות) ומייצגת את הריפוי בעיסוק בארגון הבינלאומי WFOT.
המכון לריפוי בעיסוק במרכז רפואי העמק מספק שירות למחלקות האשפוז, וכן מעניק טיפול ללקוחות אמבולטוריים. במחלקות האשפוז ניתנים שירותי אבחון, הערכה, הדרכה, טיפול, והפניות להמשך טיפול בקהילה. מדובר במכון הנחשב למוביל בשיקום פיזיקאלי בתחומי האורתופדיה, נוירולוגיה, פלסטיקה, ראומטולוגיה ארגונומיה ושיקום. השירות מתמקד באיתור ליקויים תפקודיים המשפיעים על יכולתו של האדם לחזור לתפקוד יומיומי שוטף וניתן לכל מחלקות המרכז הרפואי באופן קבוע או על פי הצורך. הצוות מטפל ברמה מקצועית גבוהה במטרה לשפר את התפקוד ואת איכות חיי המטופל ולהביאו לעצמאות בחיי היום יום ולהשתלבות במארג החיים.
אמנם אין שיטת טיפול יעילה שמעלימה צלקות, אך חשוב מאוד להתחיל את הטיפול בהן בריפוי בעיסוק, מיד עם תחילת הסימנים של צלקת אבנורמלית וסגירת הפצעים הפתוחים. בעזרת טיפול מתאים בריפוי בעיסוק בתקופת התהוות הצלקת ניתן לשמור אותה חלקה, רכה, לשפר את המראה האסתטי ולמנוע בעיות תפקודיות. כמו כן, ניתן למנוע את התהוות חלק מהצלקות על ידי טיפול בריפוי בעיסוק בתקופה של ריפוי הרקמה הפצועה, ובכך להשיג תוצאות טיפול מקסימאליות ולקצר את משך הטיפול.
הטיפול מתאים למטופלים בכל הגילאים, כל עוד ישנה צלקת פעילה, ודורש לווי של מרפאה בעיסוק באופן שוטף להענקת טיפולים סדירים, התאמת וחידוש סיליקון וחבישות לחץ לפי הצורך. על ידי שיתוף פעולה, סבלנות והתמדה, ניתן להגיע לתוצאות הרצויות ולשיפור במראה ונתוני הצלקת ובכך באיכות החיים. לפרטים נוספים: 04-6494140
בעשור הרביעי והחמישי לחיים מופיעות יותר ויותר תלונות שכיחות על בעיות בזיכרון. אנו מתקשים יותר מבעבר לזכור שמות של אנשים, תאריכים חשובים, מיקומם של חפצים בבית או במשרד, אירועים שהתרחשו לאחרונה, פגישות ותורים שנקבעו. קצב השינויים בזיכרון כנראה מתוכנת בנו מלידה, אך מושפע מנסיבות החיים ומסגנון החיים.
הדרך הטובה ביותר לשפר את התפקודים הקוגניטיביים היא להשתמש בהם. קיימים עזרים וטכניקות שונות המסייעים לשיפור הזיכרון, ואלו מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות: עזרים חיצוניים ועזרים פנימיים. העזרים הפנימיים דורשים מאתנו מאמץ והשקעה מתמדת והם מתבססים על דרכים שונות לעיבוד פעיל של המידע שאנו רוצים לזכור.
התעמלות חשובה לא רק לבטן ולשרירים, אלא גם למוח שלנו, ואת זה ניתן לעשות בקלות יחסית !!
לכל מי שמעוניין לפתח גם את שרירי המוח ולשפר את הזיכרון, בדיוק עבורך פתחנו סדנא לשיפור הזיכרון. לפרטים נוספים: 04-6494140
צור קשר
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית