בשנים האחרונות, משרד הבריאות מקדם את מהפכת הבריאות הדיגיטלית, מהלך שהחל בשנת 2015. מערכת הבריאות החלה להטמיע וליישם כלים, מכשור רפואי ושירותים דיגיטליים מתקדמים טכנולוגית, כדי לתת מענה לאתגרי המחר, לקדם חדשנות בשירותי הרפואה, להקל על המטופלים ולשפר את שירותי הבריאות המוענקים לתושבי המדינה, בין היתר באמצעות שילוב כלי הבינה המלאכותית. טכנולוגיית הבינה המלאכותית מציעה יתרונות רבים למערכת הבריאות מאחר שהיא מייעלת את תהליכי הניהול במרכזי הרפואה, בקופות החולים ובמרפאות, היא משפרת את יכולות האבחון והטיפול, מפחיתה הוצאות, מסייעת בתהליכי קבלת החלטות ומייעלת משמעותית את חוויית השירות למטופלים.
התוכנית הלאומית לבריאות דיגיטלית נועדה לקדם את הטמעת החדשנות במערכת הבריאות, לחזק את מערכת הבריאות, להציע שירותי בריאות מתקדמים, נגישים ואיכותיים יותר למטופלים באמצעות מינוף הטכנולוגיה, לשפר את בריאות האוכלוסייה ולהגביר את אפקטיביות הניהול ועיצוב המדיניות על בסיס מידע עדכני ושימוש מושכל בכלים המבוססים על טכנולוגיות חדשניות ופורצות דרך כמו למידת מכונה, מציאות רבודה, בינה מלאכותית והאינטרנט של הדברים.
לכן, מערכת הבריאות "צמאה" למנהלים איכותיים, בעלי ידע עדכני ומיומנויות טכנולוגיות. מערכת הבריאות ניצבת בפני אתגרים רבים ומורכבים, וכיום חייבים להכשיר מנהלים מיומנים לצורך יישום והטמעת הבריאות הדיגיטלית והחדשנות בשירותי הבריאות.
ההתקדמות הטכנולוגית יוצרת הזדמנויות חדשות במערכת הבריאות מאחר שיש להטמיע כלים חדשים כדי להתמודד עם האתגרים והשינויים המחייבים מיומנויות טכנולוגיות עדכניות. כיום, מנהלים במערכת הבריאות חייבים להבין את עקרונות הטכנולוגיה המתקדמת כמו בינה מלאכותית ולמידת מכונה, מאחר שכלי AI מיושמים במהירות במערכת, אך יש להתייחס נכון להשפעות החברתיות והאתיות של הטכנולוגיה המתקדמת. על כן, כיום במסלול הלימודים לתואר ראשון בניהול מערכות בריאות ניתן לבחור במסלול התמחות בחדשנות טכנולוגית בבריאות.
במסלול ההתמחות הנלמד במסגרת מנהל מערכות בריאות לתואר ראשון (תואר אקדמי בניהול מערכות בריאות), הסטודנטים והסטודנטים רוכשים ידע תיאורטי עדכני וכלים טכנולוגיים הממצבים את מערכת הבריאות של ישראל בחזית הטכנולוגיה והמהפכה הדיגיטלית. בוגרי המסלול זוכים לביקוש רב בגלל הידע והמיומנויות שהם רכשו במסגרת הלימודים, והם יכולים להשתלב בתפקידי מפתח, בדגש על תפקידי ניהול, כדי להוביל את מערכת הבריאות לקראת אתגרי המחר.
שילוב טכנולוגיות חדשניות ומתקדמות במערכות הבריאות הקיימות ופועלות בישראל, כמו למידת מכונה ובינה מלאכותית, יוצר אתגרים רבים במערכת, אך בחירת והטמעת הטכנולוגיות בשירותי הבריאות יוצרות גם שפע הזדמנויות לבוגרי תואר ראשון בניהול מערכות בריאות.
בשנים האחרונות מערכת הבריאות מאמצת טכנולוגיות חדשות בכל הארגונים הרפואיים, בין היתר בבתי חולים, מרפאות, קופות חולים, מכוני אבחון, מרפאות ומכוני שיקום, קליניקות ועוד. לכן, כתוצאה מהקדמה הטכנולוגית וקידום הבריאות הדיגיטלית יש פוטנציאל רב ליזמות וחדשנות בשירותי הרפואה, כולל שירותי רפואה מרחוק וטיפול ביתי, ומנהל החדשנות במערכת הבריאות מוביל את תהליכי ההטמעה והאימוץ של הטכנולוגיות החדשניות לצורך יצירת תהליכים ושירותים רפואיים מתקדמים ואיכותיים יותר. תהליך ההטמעה והיישום של החדשנות הטכנולוגית במערכת הבריאות מחייב מנהלים בעלי ידע עדכני, הבנת עקרונות הטכנולוגיה ומיומנויות ייחודיות, ובוגרי התואר הראשון בניהול מערכות בריאות יכולים להוביל פרויקטים לקידום הבריאות הדיגיטלית ולאימוץ הטכנולוגיות החדשניות והיעילות ביותר.
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית