אלופי עולם בכרמל
צמד השחיינים מביה"ח כרמל דניאל ליטינסקי ממכון הדימות וד"ר איליה שניידר ממחלקת הרדמה חזרו עם 10 מדליות מוזהבות במקומות הראשונים באליפות העולם למקומות עבודה שנערכה באיטליה .
דניאל ממכון הדימות זכה בזהב במשחה 200 פרפר, במדליית כסף ב 200 מעורב אישי ובשני מדליות ארד במשחה הגב ובחזה. ד"ר שניידר זכה במדליית זהב במשחים של 100 200 400 מטר חתירה, ובמדליות כסף בשליחים ובחזה.
זהו ההישג הגדול והמכובד ביותר של שחיינים מביה"ח כרמל בתחרויות עד כה.
מתברר כי כמו הרבה דברים טובים גם החיבור בין דניאל לד"ר אליה היה במקרה. הם נפגשו במסגרת העבודה בחדרי הניתוח בכרמל. דניאל הגיע כדי לצלם ברנטגן מטופל בחדר הניתוח, ד"ר אליה שהוא מרדים במקצועו הרדים את החולה וכשהם התחילו לדבר התברר כי השחיה היא החוט המקשר. בבריה"מ משם עלה לישראל ד"ר איליה שם הוא היה שחיין מצטיין שגרף מדליות בתחרויות לאומיות והגיע למקומות גבוהים. אבל מאז שעלה לארץ הוא נבלע ללימודי הרפואה וזנח בצער את הבריכה והשחיה. ד"ר איליה התמחה בהרדמה בביה"ח כרמל ואחרי שנה פלו-שיפ בקנדה הוא התחיל לעבוד כמרדים בחדרי הניתוח. " כבר חשבתי שיותר לא יהיה לי זמן לשחות ולהתחרות וכמעט ויתרתי על השחיה" מספר ד"ר איליה. עד הפגישה עם דניאל שחיבר אותו חזרה לבריכה.
דניאל וד"ר איליה ייצגו את ביה"ח כרמל והיו חלק ממשלחת שכללה 16 שחיינים בתמיכת קרן רווחה והכללית לתחרות העולמית בעיר ליגנאנו שבצפון איטליה. בסה"כ גרפה נבחרת הכללית יחד עם שחיני כרמל 95 מדליות אישיות וקבוצתיות הישג מרשים ומכובד ביותר.
לדניאל ליטינסקי ממכון הדימות זאת הפעם הראשונה שהוא מביא מדליית זהב בתחרות עולמית שכזאת והוא מרגיש גאווה גדולה. " אחרי עשרות שנים בבריכה תחרויות וגביעים זה בעיניי השיא זהו בהחלט ההישג הטוב ביותר שלי. הגעתי אליו אחרי הכנה מאומצת שכללה עשרות שעות של אימונים מפרכים בבריכה במכבי בחיפה, היעד הבא הוא הספורטיאדה גם שם הוא מתכנן להביא גביעים ומדליות. רכזת הספורט של כרמל חוה גולדנברג גאה במיוחד באלופים החדשים וכבר מכינה אותם כמו את שאר ספורטאי כרמל לתחרויות הבאות.
ביקור מנכל
מנכ"ל הכללית מר אלי דפס מלווה בבכירי ההנהלה הראשית הגיעו לביקור מקצועי בביה"ח כרמל.
מנהלת כרמל פרופ' (מ"ק) חן שפירא הציגה למנכ"ל ולצוותו את פעילותו הענפה של ביה"ח כרמל בחצי השנה החולפת. פרופ' שפירא ציינה כי בעקבות פרסום תוצאות משרד הבריאות והיות כרמל ביה"ח היחידי בחיפה ובאזור שעמד בכל היעדים הלאומיים שהוגדרו, ישנה עליה בהגעות לחדרי המיון למטופלים המבקשים להגיע לכרמל. "המטופלים מחפשים איכות ושירות, ולכן מגיעים לכרמל במספרים גדלים והולכים " אמרה פרופ' שפירא.
ביה"ח המשיך בשמירה על תפוקות ניתוחים גבוה תוך צמצום אשפוזים חוזרים והעלאת המודעות לנושא בכל הסקטורים הרפואי והסיעודי. ביה"ח כרמל מוביל בשירות גם באשפוז וגם במרפאות וזאת גם על פי מדדי משרד הבריאות.
בפניות הציבור ובתלונות ישנה ירידה בפניות, ועליה במודעות, ישנה גם עליה במענה הטלפוני. נסקרה ירידה של 42 אחוז בתלונות על התורים, ומרכז השירות החדש בכרמל נותן מענה ומלווה את החולה לאורך כל הדרך. בשקלול כל סקרי שביעות רצון של הכללית כרמל הוא ביה"ח המוביל מבין בתי החולים והמלר"ד הוא המחלקה המובילה בסקר שביעות הרצון הפנימי.
ד"ר ארז שרוני מנהל המחלקה לניתוחי לב וחזה יחד עם ד"ר רונן גלילי הציגו לפני מנכ"ל הכללית סקירה רחבה על היות החולה במרכז, ומצב שירות הריאות הפולשני, מערך ניתוחי הלב, וניתוחי הוושט המתקדמים המבוצעים בכרמל.
ד"ר שרון אלרעי הציגה את מערך האיכות החדש בכרמל המשלב את בטיחות המטופל ומערך האיכות. " האתגר הוא לשלב את שתי היחידות ולתת ייעוץ אסטרטגי למחלקות בתחום האיכות והבטיחות " אמרה ד"ר אלרעי.
המנכ"ל בליווי הנהלת כרמל סיירו במתחמים מרכזיים בביה"ח בהם חדרי הלידה והפגייה החדשה בקומה 7 העומדים לפני סיום הבינוי והשיפוץ. הם ביקרו במיון ילדים ובמרפסת הילדים המקורה החדשה. עברו דרך מרכז השירות צפו וקיבלו סקירה אחרונה על מתחם " אישפוז יום " לפני כניסתו לשיפוץ ובניה גדולים.
פרופ' אבי רוטשילד מנהל מחלקת ילודים ופגים הציג את הפגייה והתפתחות הילד והצטיינות הפגייה של כרמל כאחת מ 5 מהפגיות המצטיינות בארץ מתוך 26 פגיות בישראל. פרופ' רוטשילד הציג את הקשר ביה"ח קהילה עם היתרונות המיוחדים שלו. עד היום נולדו בהצלחה בכרמל כ 88 אלף תינוקות מתוכם 6,000 עברו בפגיה ובטיפול נמרץ פגים.
מנכ"ל הכללית מר דפס סיכם את הסיור ואמר כי בכרמל ישנה עשייה מדהימה. ביה"ח מעצים את היתרונות שלו ועדיין ישנם אתגרים לא קטנים לפנינו. השיתוף של ביה"ח כרמל והקהילה ראוי לכל שבח. המנכ"ל העניק צל"ש מיוחד לביה"ח כרמל על היותו היחיד באזור שעמד בגאווה בכל ציוני מדדי האיכות של משרד הבריאות.
המסע לפולין
רק כשישב על הדרגש בביתן במחנה ברקנאו עליו ישבה אימו לפני כ 70 שנה הרגיש אבי שמר סגן הרנטגנאי הראשי בביה"ח כרמל שהוא סוגר מעגל אישי ומשפחתי, עבור אימו שניצלה בנס ממחנה ההשמדה הנוראי.
אבי שמר היה יחד עם זאבה רותם ואסתי גרשון שלושת נציגי ביה"ח כרמל שחזרו מסיור מטלטל במחנות הריכוז וההשמדה. הסיור היה במסגרת " המסע לפולין 2015 " אליו יצאו ביוזמת הכללית כ 80 משתתפים מכל בתי החולים ומוסדות הכללית ברחבי הארץ. גם זאבה רותם עוסי"ת המחלקה הנוירולוגית המטפלת בניצולי שואה בכרמל התרגשה עד דמעות במסע. סבתה ודודתה של זאבה נרצחו בשואה .
אסתי גרשון מנהלת הסיעוד של מחלקת העיניים בכרמל הדחיקה עד עצם היום את השואה. למרות שאימא עברה את אושוויץ וברקנאו ולמרות שאביה ניצל בנס ע"י חסיד אומות העולם, הם מעולם לא דיברו בבית על השואה עד שהגיע המסע לפולין של הכללית ונגע והרעיד אצל אסתי את כל העצבים החשופים. הם עברו מסלול מרגש ארוך ומטלטל לכל אורכה ורוחבה של פולין. הם ביקרו בבית הקברות היהודי של ורשה שם ראו את תעלות הביוב בהן הסתתרו הניצולים והעבירו דרכן אספקה לתוך הגטו. משם נסעו לנקודת המשלוח ממנו עלו ונשלחו את המוות מאות אלפי יהודים. הם הלכו במסלול הגבורה והניחו זר באנדרטת רפפורט המפורסמת. השיא היה הביקור באושוויץ ובברקנאו שם כמו בכל מקום מרכזי בו ביקרו ערך אבי שמר מכרמל טקסי אזכרה וקרא קדיש לזכר כל הנספים בשואה.
" יצאתי בשם הורי שניצלו מהתופת, מספר אבי בהתרגשות. הרגע המעצים שלי היה בישיבה על המיטה בביתן 26 במחנה ברקנאו שם עברה אמי את התופת, ושם הרגשתי את הזרם שמרעיד אותי עד היום "
לזאבה הרגע הדרמטי היה ביער הפסטורלי בלופוחובה שם בין הירוק והשקט של העצים הם נחשפו לגודל הזוועה וההלם. שם נמצאים בורות הקבורה של קברי האחים של עשרות אלפי יהודים תמימים שנורו ונרצחו בדם קר שורות על גבי שורות. " כאן פתאום הבנתי שאני כדור שני לשואה עדיין לא יודעת על המשפחה שלי ועל מה שקרה בשואה הנוראה כלום " מספרת זאבה.
אסתי הרגישה את עוצמת המסע במחנה אושוויץ שם היתה אימא. שם בפולין הספוגה בדם היא חיפשה שרידים אחרונים למשפחתו של אביה שמתוך 8 אחים שנרצחו רק הוא שרד.
"שום ספר היסטוריה ושום סרט קולנוע לא מצליחים ולא יצליחו להעביר את עוצמת הרגשות שהרגשנו בסיור במחנות, מסכמים החברה מכרמל את המסע. לנו כיהודים זאת ממש חובה אישית ולאומית קדושה שאנחנו ממליצים לכל מי שרק יכול לעזור כוחות ולעבוד את המסע המטלטל הזה. אלו היו מהרגעים החזקים המשמעותיים ביותר בחיינו, אנחנו נזכור אותם בליבנו לנצח".