התוכנית הלאומית למדדי איכות של משרד הבריאות נועדה ליצור עבור אנשי הצוותים והמחלקות תמריץ לשיפור מתמיד של איכות הטיפול הרפואי בכל עת. לשם כך מדורגים המרכזים הרפואיים בישראל בדו"ח השנתי של התוכנית מאז השקתה בשנת 2012. הדירוג נעשה באמצעות בדיקת ביצועם של הליכים רפואיים עיקריים לפי מדדים רפואיים שנועדו להעריך את רמת הטיפול בתחומים עיקריים במרכזים הרפואיים, למשל: דרך הטיפול בסיטואציות קריטיות רבות כגון התקפי לב או אירועים מוחיים וכו'. עוד מודדים את משך הזמן שחלף למן כניסת מטופל שעבר התקף לב אל בית החולים ועד תחילתו של צינתור, את משך הזמן הנדרש לשם עריכתן של בדיקות הדמיה החיוניות להכרעות טיפוליות, את זמני ההמתנה הן לטיפול במחלקות לרפואה דחופה הן לניתוח שבר בצוואר הירך ועוד הרבה. בדירוג האמור של משרד הבריאות נודעת חשיבות רבה במיוחד לעמידה ביעדים של מניעת אינפקציות המצריכה הענקת טיפול אנטיביוטי פרבנטיבי טרם ביצוע ניתוחים וכן מניעת אינפקציות נרכשות (כלומר, הידבקויות בתחומו של בית החולים).
מנהלו של בית החולים "כרמל" ד"ר אבי גולדברג הבהיר שכל ניסיון להביא לשיפור איכות ראוי לשמו במרכז רפואי כלשהו מצריך שיתוף פעולה מתואם של כלל אנשי הסגל שם, וזאת החל ברופאים עצמם, המשך באחיות ובאנשי מקצועות הבריאות וכלה בהרבה מאוד מערכי תמיכה המסייעים לטפל בחולים. "כדי להגיע להישג כה גבוה נדרשת רמה גבוהה של מחויבות מצד כולם. לכל אחד בצוות המטפל יש חשיבות להצלחה. אני גאה בצוותים שלנו לכל אורך שדרת העשייה בבית החולים, העושים לילות כימים כדי להעניק את הטיפול הבטוח והאיכותי ביותר. אני רוצה להודות גם למערך האיכות שמקפיד לעקוב אחרי הביצועים ולשקף אותם לצוותים כדי לקדם עשייה איכותית".
ד"ר תמר עציוני-פרידמן, שזה לא כבר החלה לכהן בתפקיד מנהלת מערך האיכות ובטיחות המטופל – במקום ד"ר שרון אלרעי-פרייס, אשר החלה לשמש כראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות – ציינה ש"מיקום בית החולים במקום הראשון במדדי האיכות הלאומיים הינו תוצאה של עבודת צוות של כל הסקטורים השונים בבית החולים: רפואה, סיעוד, מקצועות הבריאות, המעבדות, בית המרקחת, דימות, מחשוב, משק ומינהל – כולם יחד עובדים כמו קונצרט מסונכרן היטב ותורמים למנגינת האיכות, וזאת בניצוח צוות מערך האיכות, שמשקיע ימים כלילות בעבודה שאינה נגמרת. דוגמה טובה הינה תהליכי העבודה שבוצעו במחלקה לרפואה דחופה וכללו צוותים של סיעוד, רפואה, דימות ושינוע, תוך שימוש בטכנולוגיה המסייעת לניטור זמני ההמתנה, והובילו לשיפור באיכות וזמינות הטיפול. בנוסף נבנו צוותים רב-מקצועיים לתגובה מהירה במצבים קריטיים, שהובילו גם הם לטיפול מהיר ואיכותי יותר המשפר את תוצאות הטיפול ומוריד תוצאות לא צפויות ותמותה. חשוב להדגיש כי השמירה על עמידה במדדי האיכות נמשכת לאורך כל תקופת הקורונה ואיכות הטיפול לא נפגמה למרות העיסוק הגובר בקורונה".
מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי הדגיש כי מדידת ההישגים מקדמת תחרות ומצוינות, בבחינת "קנאת סופרים תרבה חוכמה", ובלשונו: "היעדים של מדדי האיכות מתעדכנים מדי שנה ומאתגרים את נותני השירות לקיים תוכנית שיפור איכות שנתית. המדידה ההשוואתית בין המוסדות השונים היא מקור לתחרותיות חיובית ובונה, והיא תמריץ למצוינות והישגיות".
נוסף על הגעתו של המרכז הרפואי "כרמל" למקום הראשון בקטגוריית המרכזים הרפואיים הגדולים והבינוניים זכו במקום הראשון המרכז הרפואי "בילינסון" – בקטגוריית מרכזי-העל הרפואיים – והמרכז הרפואי "בית רבקה" (בקטגוריית המרכזים הרפואיים הגריאטריים).
ואלה דבריו של מנכ"ל קופת חולים כללית פרופ' אהוד דודסון: "אני שמח כי גם בשנת 2019 בתי החולים של הכללית ממשיכים להוביל. הישגים אלו – הנמשכים על פני שנים רצופות – מגיעים בזכות מחויבות הצוותים, הצבת תחום האיכות הרפואית בראש סדר העדיפויות ומתן משאבים ליישום תוכניות איכות. ברכות לצוותים הרפואיים בכל בתי החולים של הכללית".
וכך סיכם מנהל המרכז הרפואי "כרמל" ד"ר אבי גולדברג את הישגו המזהיר של המרכז הרפואי "כרמל", שדורג במקום הראשון לפי הדו"ח השנתי של התוכנית הלאומית למדדי איכות לשנת 2019: "אני גאה לעמוד בראש מרכז רפואי שבו צוות מקצועי ונחוש. בזכותו הגענו להישגים נהדרים אלו. דו"ח מדדי האיכות של משרד הבריאות משקף לציבור בישראל את מה שאלפי המטופלים שלנו רואים בכל יום במסדרונות 'כרמל': צוות רפואי מקצוען ומסור למטופלים ולמשפחותיהם. אנו נמשיך לפרוץ דרך ולהיות מהמובילים באיכות ובטיחות המטופל בישראל תוך עמידה בסטנדרטים הרפואיים הגבוהים ביותר".