ישראל היא מדינה שבה יש פערי אקלים משמעותיים בין הקיץ והחורף וגם בין עונות המעבר. כתוצאה מכך, תקופת החורף היא לא היחידה שמסכנת אותנו מבחינה בריאותית. גם בשיא הקיץ אנחנו עוד עלולים לפגוש וירוסים, חיידקים ומחלות ויראליות וכמובן להידבק מהילדים או מקולגות במשרד.
הפתרון האידיאלי להתמודדות עם מחלה בריאותית קלה עד בינונית הוא להישאר בבית. היות ואין טעם ללכת למשרד, רק נותר לכם לקבל כמה הצעות שיעבירו את הזמן:
במהלך מחלה הכי חשוב לנוח הרבה. פנקו את עצמכם עם עוד כמה שעות של שינה בבוקר, הישארו במיטה גם אם אתם לא מצליחים להירדם וסגרו תריסים כדי להחשיך את החדר.
לאחר מכן תוכלו להתאושש קצת עם מקלחת או לשטוף את הפנים, אך חשוב לא פחות להמשיך לנוח גם בסלון. המנוחה היא לפעמים הכלי הטבעי היחיד שיש לגוף על מנת להתאושש ממחלה והתפקיד שלנו הוא להעניק לו תנאים אידיאליים.
כל עוד הראש לא כואב ואפשר להתרכז בספר, כדאי לעשות את זה. ספר טוב יכול להעביר את הזמן במהירות ולאפשר לכם להמשיך לנוח במיטה תוך כדי שאתם מעסיקים את עצמכם.
אם אין לכם כרגע ספר זמין, תוכלו לקרוא קצת כתבות באתרי אינטרנט ואולי להשלים חומרים מהעבודה. כך תחזרו בכוחות מחודשים ולא תרגישו שפספסתם משהו חשוב.
האלטרנטיבה לקריאת ספר עבור אנשים שנשארים בבית חולים היא לצפות בסדרות וסרטים. בלחיצת כפתור אחת על שלט טלויזיה וממיר אתם יכולים להביא אליכם לסלון את התכנים הכי טובים בעולם, אז חבל לוותר על זה.
צפייה בטלויזיה מומלצת למי שמתאושש ממחלה בכל גיל ויש לה יכולת מופלאה לגרום לנו לשכוח מהצרות. חוץ מזה, הנה ההזדמנות שלכם להשלים פערים עם תכני חובה מהארץ ומהעולם.
חשוב לשמור על שגרת ארוחות מסוימות גם אם נשארים חולים בבית. אפשר לעשות את זה עם ארוחת בוקר, צהריים וערב ולמנוע תחושת ערב באמצעות ארוחות ביניים של פירות, ירקות ונשנושים בריאים.
ארוחות מסודרות הן בעיה בעיקר עבור מי שמרגיש חלש או חסר תיאבון. עם זאת, במקרים כאלה החשיבות של הארוחות עולה אף יותר וצריך להתעקש עליהן.
שתיית 10-15 כוסות מים מומלצת לגברים ונשים בכל הגילאים. בתוך כך, רוויה של הגוף בנוזלים היא עניין קריטי עבור מי שחולה.
שתו כמה שיותר מים וותרו לכמה ימים על קפה ואלכוהול. ודאו שיש לידכם בקבוק מים צוננים, סמנו אותו כדי לא להדביק את המשפחה ולבריאות.