מדובר בחוק בשם "חוק הגבלת פרסום ושיווק מוצרי עישון בישראל", וגורמים מביני דבר טוענים כי בזכותו ירד בצורה משמעותית מספר המעשנים בארץ. בחוק קיימים מספר גדול של סעיפים העוסקים בנושאים שונים. העיקריים שבהם מרחיבים את האיסור שהוטל על שיווק ופרסום טבק ומוצרים הקשורים לעישון גם לתחום הסיגריות האלקטרוניות. כלומר, בעוד שלטענת מפרסמים שונים סיגריות אלקטרוניות הינן "בריאות" או "נקיות" יותר, מעתה יחולו כל ההגבלות גם על נושא זה. בנוסף, מעתה יחויבו כל משווקי מוצרי העישון בישראל לארוז את המוצרים באריזה אחידה, והאזהרות מפני נזקי העישון יפורסמו מהיום על פני שטח גדול פי 2 מאשר היה בעבר. מעבר לכך, על פי החוק תיאסר מעתה הצגה של מוצרי עישון בחנויות, וישנם עוד סעיפים והגבלות נוספות.
כידוע, בשנים האחרונות מנהלים גורמים חברתיים וציבוריים מכל קצות הקשת הפוליטית מאבק כנגד נזקי העישון. לא מדובר במאבק פשוט מפני שלמולם ניצבים גורמים כלכליים בעלי השפעה בלתי מבוטלת על מקבלי ההחלטות, המפעילים לוביסטים חזקים. ואולם, העובדות מדברות בעד עצמן וכיום כולנו מבינים כי העישון מזיק במגוון רחב של מישורים בריאותיים, החל בהעלאת הסיכון לקשת רחבה של מחלות סרטן, דרך מחלות ריאה וקשיי נשימה, עבור לבעיות בחשק המיני, ועד לקיצור תוחלת החיים. גם מבחינה מערכתית ישנו היגיון רב בהפחתת מספר המעשנים, שכן הנזקים הבריאותיים כופים הוצאות רבות ועומס רב על המערכת, המפסידה מיליארדי ששקלים מדי שנה, וכל זאת עוד לפני שדובר בפגיעה באיכות החיים גם אצל מי שאינו מעשן.
על מובילי המאבק בעישון נמנה כמובן משרד הבריאות, שבראשו עומד בשנים האחרונות סגן השר יעקב ליצמן. לאור חקיקת החוק החדש ציין סגן השר כי משרדו תמך בחוק החשוב, והדבר מבטא את מאבקו הנחוש כנגד העישון שבוודאי ימשיך גם בשנים הקרובות. סגן השר בירך את חברי הכנסת שהתעקשו והתמידו בהעברת החוק עוד לפני הגעה לפיזור הכנסת ולבחירות הקרבות, חברי הכנסת דודי אמסלם, איתן כבל, יואל חסון ויהודה גליק. השר ליצמן סיים בתקווה שיישום החוק החדש יוביל להמשך המגמה המצביעה על הפחתת שיעור המעשנים בארץ באופן הדרגתי. הוא בירך את הדרגים המקצועיים במשרדו על העבודה העקבית והמשותפת עם המחוקקים למענם בריאותם של אזרחי המדינה.
מנכ"ל המשרד, משה בר סימן טוב, הצטרף למברכים ואמר כי החקיקה החדשה מציבה את ישראל בקדמת המדינות בעולם מבחינת המאבק במוצרי העישון לסוגיהם. הוא הודה לצוותים המקצועיים במשרד הבריאות אשר הפגינו מסירות גבוהה, ובפרט ציין את עורכת הדין מיכל גולדברג, ד"ר אודי קלינר, ופרופסור איתמר גרוטו.