גיל ההתבגרות הוא תקופה מלאה בשינויים – הגוף משתנה, הרגשות מתגברים, והכול מרגיש לפעמים אינטנסיבי מדי. יחד עם כל האתגרים שמגיעים עם הגיל הזה, חשוב לזכור שיש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי להרגיש טוב יותר – פיזית ונפשית.
מבעיות עור ועד שינה לא מספקת, מתזונה מאוזנת ועד שינויים במצב הרוח – בואו נדבר על איך להתמודד עם זה ולשמור על הבריאות בגיל ההתבגרות.
אם את מרגישה שהפנים שלך מחליטות לעשות "מסיבת פצעונים" בלי שהוזמנת אליה, את ממש לא לבד. פצעי בגרות הם חלק טבעי מהשינויים שהגוף עובר, ונגרמים בעיקר בגלל פעילות הורמונלית מוגברת.
תוכלי לשפר את מצב העור בעזרת הרגלים פשוטים כמו שטיפת הפנים פעמיים ביום, עם סבון עדין שמתאים לסוג העור שלך, תזונה מאוזנת ושתיית מים בכמות מספקת. נסי גם להימנע ממגע מוגזם בפנים וחיטוט בפצעונים – זה רק מחמיר את המצב.
כאבי מחזור הם משהו שהרבה נערות חוות, וזה בהחלט לא כיף. הכאבים נגרמים בגלל התכווצויות ברחם, אבל יש דרכים טבעיות שיכולות לעזור להקל עליהם, כמו חימום האזור, פעילות גופנית קלה ותזונה עשירה בברזל.
חשוב גם לדעת שיש מצבים שבהם הכאב חורג מהרגיל. למשל, אם הכאבים חזקים מאוד, מגיעים עם תסמינים נוספים כמו עייפות קיצונית או כאב במהלך היומיום, כדאי לבדוק את האפשרות של אנדומטריוזיס – מצב רפואי שבו רקמת הרחם צומחת מחוץ לרחם וגורמת לכאבים חזקים.
מה שאת אוכלת לא משפיע רק על הגוף, אלא גם על מצב הרוח, האנרגיה והעור שלך. תזונה מאוזנת בגיל ההתבגרות חשובה במיוחד כי הגוף עדיין מתפתח. לכן כדאי שתקפידי לצורך מספיק ברזל וחלבון שיעזרו להתפתחות השרירים, ישמרו על אנרגיה וימנעו עייפות. נסי להימנע מצריכה גדולה של סוכר, כיוון שצריכה מוגזמת יכולה לגרום לתנודות במצב הרוח.
אם את מרגישה שאת יכולה לישון שעות על גבי שעות, זה לא מפתיע. הגוף שלך עובר שינויים שמשפיעים על מחזור השינה, ולכן בגיל ההתבגרות הרבה נערות מרגישות שהן תמיד עייפות. למרות שזה מפתה להישאר ערים עד מאוחר, חוסר בשעות שינה עלול להשפיע על הריכוז בלימודים, מצב הרוח ואפילו על מראה העור.
ההורמונים משפיעים גם על הרגשות, ולכן לפעמים את יכולה להרגיש שמחה ומלאת אנרגיה, ואז בלי סיבה ברורה – פתאום עצבנית או מדוכאת. נסי לזכור שזהו מצב זמני, ומצאי תעסוקה שתעזור לך לעבור את הרגעים הללו כמו פעילות גופנית קלה או תחביב מרגיע.
לסיכום, גיל ההתבגרות הוא תקופה של שינויים, ולפעמים זה מרגיש מבלבל. אבל ברגע שמכירים את הגוף, לומדים להקשיב לו ומקפידים על הרגלים בריאים, אפשר לעבור את התקופה הזו בצורה טובה יותר.
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית