האכלת חולים באמצעות זונדה היא פרקטיקה טיפולית ידועה ביותר ונפוצה מאוד במצבים שבהם אין הפציינטים מסוגלים לאכול את מזונם. הדבר נעשה במטרה לספק להם תזונה בריאה ומאוזנת כדי למנוע פגיעה בבריאותם ולמעשה לאפשר להם להתקיים. במחלקות לטיפול נמרץ כללי במרכזים הרפואיים במדינת ישראל מקבלים מאות אלפי פציינטים את מזונם באמצעות זונדה בכל שנה. אף כי תפוצתו של השימוש בזונדה הינה רחבה ביותר כאמור, עד כה – רוצה לומר: עד שפותחה ההמצאה הישראלית החדשה – טרם נמצא פתרון לכמה וכמה כשלים פוטנציאליים הכרוכים בשימוש שנעשה בזונדה. דוגמאות מובהקות לתקלות כאלה הן סיטואציות של חדירת חומרים מוצקים או נוזליים אל הריאות (אספירציה, בלשונם של אנשי המקצוע). יש לציין כי מצב זה עלול לגרום לתחלואה, ובמקרים מסוימים – אף למצבים של פיקוח נפש ולמוות. זאת ועוד, השימוש בזונדה עלול לגרום לשיבושים בחילוף החומרים ולתופעות רפואיות פתולוגיות, שיבושים ותופעות היכולים לגרום לנזק בשרירים, בדם, בכבד ובכליות, וכן להפרעות בקצבן של פעימות הלב ואף לסכנת חיים ולפטירות.
ההמצאה הישראלית המודרנית הממוחשבת כבר הגיעה לשלב אקספרימנטלי מתקדם מאוד במחלקת טיפול נמרץ בבית החולים בילינסון, והודות להמצאה זו באמצעות טכנולוגיה מתקדמת ביותר אפשר להימנע מן התקלות האמורות המתרחשות עקב ההזנה דרך זונדה. הבקרה הממוחשבת על הזנה באמצעות זונדה מאפשרת לדעת במדויק מהו מספר הקלוריות הנחוצות לכל פציינט מדי יום ביומו, ולבדוק אם הוא שבע או רעב כדי שלא לאפשר יצירת מצבים דוגמת רפלקס הקאה. הודות לפיתוח הישראלי החדש אפשר גם לעשות את מה שהיה בלתי אפשרי עד כה – לפני הפיתוח התקדימי הזה, כאשר הבקרה על הפעלת הזונדה הייתה מכנית-ידנית – ולהשכיב את החולים על בטנם בתנוחה יציבה שהינה נעימה יותר לאין ערוך עבורם.
וזה דברו של ראש מחלקת טיפול נמרץ כללי במרכז הרפואי בילינסון פרופ' פייר זינגר: "לראשונה בעולם יש מחשב שיוצר מצב שבו המטופל מקבל הזנה מתאימה בזמן מהיר כך שזמן האשפוז שלו בטיפול נמרץ מתקצר (לפי השערת החוקרים – בערך ב-30%), מה שמסייע לנו, הצוות הרפואי, להצליח להציל יותר חולים. ולפי השערת החוקרים, אחוזי ההישרדות של המטופלים עולים ב-30%".
כירורגיה פלסטית
פורום קרנית
גינקולוגיה ניתוחית
סרטן המעי הגס והרקטום
פורום אוקולופלסטיקה
פורום רפואת שיניים
פורום מחלות רשתית