כל האמת על הבוטוקס או הדיספורט. עם הזמן הטיפול בבוטוקס/דיספורט או בשמו המקצועי בוטוליניום טוקסין, הפך פופולארי לטיפול בקמטים ותוך כדי נוצרו גם דעות רווחות שלעיתים אינן נכונות. דעות אלו נבעו גם מתגובות של מטופלים, שבחרו לקבל טיפול במקומות לא מקצועיים.
בוטוליניום טוקסין הוא חומר רעיל ועלול לסכן את מראה הפנים שלנו?
לא נכון. החומר הוא אמנם רעלן, אולם הכמות המוזרקת לעור קטנה מאוד, חודרת לעומק של מילימטר שניים בלבד, ונותר באזור המטרה ולא מתפזר הלאה.
האם הזרקות חוזרות של בוטוליניום טוקסין מחלישות את השריר ועלולות להחמיר את מצב הקמטים?
לא. לאחר זמן מה חלק מסיבי השריר שהוזרקו נחלשים ונוצר מרווח גדל והולך בטווחי ההזרקה, מפעם ב-3-5 חודשים לפעם ב-6-8 חודשים. גם הזרקות החומצה ההיאלורונית אינן מזיקות ולהיפך, יש הגורסים כי הזרקת החומר מעודדת את הגוף עצמו ליצור קולגן מחדש.
אם מזריקים בוטוקס או דיספורט, לא צריך חומרי מילוי אחרים?
לא. לכל אזור בפנים, יש את הטיפול שמתאים לו. בוטוליניום טוקסין אינו חומר מילוי ומיועד בעיקר לחלק העליון של הפנים. הזרקת הבוטוקס או הדיספורט מרפה את השריר באזור, מחלישה את פעולתו ומונעת את התכווצות השריר, מה שיוצר מראה חלק ואסתטי. בחלק התחתון של הפנים, השימוש הוא בעיקר בחומרי מילוי כמו חומצה היאלורונית, המשמשת למילוי נפחים ושקעים בפנים. החומצה מיוצרת בהנדסה גנטית והרכבה זהה לזו שמיוצרת בגוף האדם ועל כן אינה נחשבת חומר זר לגוף.
ההזרקות דוחות את הניתוח להרמת פנים בכמה שנים?
נכון. ככל שנתחיל מוקדם יותר את הטיפולים, כך נדחה את העמקת הקמטים. הממוצע להתחלת הטיפול בבוטוקס הוא סביב גיל 35, ובחומרי מילוי 35-40. כמובן שמדובר גם בגנטיקה ובמצב הפנים, אם קיימים כבר קמטים שחורצים חריצים עמוקים בפנים ומורגשת נפילה, אפשר להתחיל מעט לפני כן ולשמר את המצב הקיים. הזרקות מעשירות את מרקם הפנים בחומרים ממצקים ומטפחים, ממלאים קמטים ומונעים מהעור להוסיף ולהתקמט. בגיל מבוגר התוצאות יהיו פחות טובות ויש אפשרות שכבר לא יהיה טעם לטפל בהזרקות אלא רק לנתח.
האם גם גברים יכולים?
כן. גברים רבים נוטים כיום לטפל בעצמם באמצעות הזרקות בוטוליניום טוקסין וחומרי מילוי. מבנה הגבות של הגברים ישר (אופקי) ונמוך. על כן בהזרקות בוטוקס יש להיזהר ממצב של צניחת הגבה. כמו כן, שריר המצח של הגברים חזק ומאסיבי יותר ועל כן יש להשתמש בכמות חומר רבה יותר ועדיין לזכור לשמור על מראה טבעי.
מומחה ברפואת עור, מנהל תחום רפואת העור האסתטית ד"ר מיכאל שוחט מוסיף: "כיום, ברחבי העולם עובדים על פיתוח קרם או משחה המבוססים על בוטוליניום טוקסין. אמנם החומר צריך לחדור את עומק העור ולהגיע לשריר, אבל יש חוקרים הסבורים כי באזורים בהם העור דק, כמו למשל במקומות עדינים כמו צדי העיניים, יוכל הקרם "להחליק" בין התאים ולהגיע לשריר, מבלי שיהיה צריך להזריקו. מידע זה משמח שכן יתכן ותהיה קיימת האפשרות שבעתיד שנמרח בוטוקס ונקבל את אותה תוצאה ללא צורך בהזרקה