כמה מילים על הסרת שיער בלייזר
כאמור, בימינו נעשה שימוש נרחב בהסרת שיער בלייזר במספר גדול של מכונים ברחבי הארץ. מדובר בשיטה בה משתמשים בקרן אור חזקה המוקרנת אל העור, שהורסת את זקיקי השיער שמתוכם צומחות השערות. כלומר, בעיקרון מדובר בהסרת שיער לצמיתות באזורים המטופלים, אך כדי להשיג את התוצאות הללו יש צורך להגיע לסדרת טיפולים, ולעיתים יהיה צורך גם לבצע השלמות ותחזוקה לאורך זמן. מלבד זאת, חשוב לדעת כי ישנן לפחות 5 שיטות שונות להסרת שיער בלייזר המשתנות בהליכיהן, בתוצאות ובמכשירים, אשר מותאמות בין היתר לסוג השיער ולגוון העור.
מי עובר כיום את הסרת שיער
בימינו עוברים הסרת שיער בלייזר בעיקר נשים אך בהחלט גם גברים, ומדובר באנשים הנמנים על כל קשת האוכלוסייה, חילונים ודתיים כאחד. מתוכם, יש הבוחרים לעבור את ההליך מטעמים אסתטיים, אחרים בשל צרכים רפואיים, ועוד נוספים בגלל אי נוחות שהשיער גורם להם. לדוגמא, ישנם גם גברים חרדים הבוחרים לעבור הסרת שיער מפני שהביגוד החם שהם לובשים מעורר גירודים, הזעה ופריחה בימי הקיץ, ואילו ההסרה מפחיתה מאוד את התופעות הללו. כמו כן, נשים וגברים דתיים מסירים שיערות מטעמי הגברת הטהרה והניקיון ברחצה במקוואות.
היבטים הלכתיים של הסרת שיער בלייזר
על פי ההלכה היהודית, לנשים מותר להסיר שיער מכל חלקי גופן בתער, במספריים, במשחות, בלייזר או בכל שיטה דומה אחרת. מאידך, בגברים קיימת יתר מורכבות עקב דיני "לא ילבש" האוסרים על גבר להידמות לאישה. על כן, באופן כללי אסור לגברים להשתמש בתער או דומיו על מנת להסיר שיערות מבית השחי ומהערווה, לרבות הסרה בלייזר. למעשה, הדבר נכון גם לגבי שאר חלקי הגוף, אך בכל זאת מותר להסיר שיערות (לא מבית השחי והערווה) אם קיים צורך רפואי כמו מחלה, פטרת, פריחה או אי נוחות הנגרמת בשל השיער. כלומר, אין היתר להסיר שיער לצרכים אסתטיים כמו אצל נשים, אך מותר במידה שהשיער גורם לגבר "צער גדול" – כולל אי נוחות בימי הקיץ או ימים אחרים. יתר על כן, לאורך השנים היה נפוץ הנוהג של הסרת שיער אצל גברים במקומות שונים בגלות. לכן נקבע שאם הסרת השיער בגברים נהוגה באותו המקום, ואפילו השיער אינו גורם לגבר "צער גדול", עליו להתייעץ עם רב מקומי לבחינת הסוגיה.
סרטון מאת ערוץ ההלכה:
באדיבות פרוייקט "ערוץ התורה" המספק ומפיק שיעורי תורה מפי הרב יוסף שובלי נ"י לזיכוי הרבים.