חלק מהותי ממוסכמות היופי והאסטטיקה של ימינו הינו היעדר שיער מאזורים שונים בגוף, מטרה המושגת בהליך אסטטי בו מוסר או מדולל השיער בשיטות שונות. ואולם, מוסכמות אלו היו קיימות עוד מימי קדם, וכמעט בכל תרבות לאורך ההיסטוריה האנושית הורדו שערות שונות מגופו של האדם.
לכל תרבות היו סטנדרטים מקובלים עבור כמות השיער הרצויה והמקובלת, לגברים ונשים כאחד. כך לדוגמא, גברים בשבטים אינדיאנים או באפריקה נהגו וחלקם עדיין נוהגים לגלח את צידי ראשם כסמל למעמד, יופי או תחום עיסוק. מנגד, גברים בחברה המערבית נוהגים לגלח את שערות הזקן והשפם, וחלקם אף מגלחים את שערות ראשם בעיקר בשל התקרחות. זאת, מתוך תפיסה אסטטית ומסודרת שאומצה גם על ידי הנשים במערב. ואולם, מלבד מהראש נשים בחברה המערבית נוהגות להסיר שיער מרוב אברי הגוף, לרבות בית השחי, רגליים, ידיים ופנים. כמו כן, הסרת שיער במערב מעידה על השתייכות לקבוצת תרבות מסוימת, כמו גילוח חלקי שיער הראש בקרב פנקיסטים.
גם לדת ישנה השפעה רבה על כמות השיער שמותר או אסור להוריד. לדוגמא, ביהדות נהוג לגלח את שיער ראשם של בנים רק בהגיעם לגיל 3, בעוד שאסור לגלח את שערות הפנים והפאות. מנגד, נשים בעדות וקבוצות שונות ביהדות מצוות לגלח את שיער ראשן ביום חתונתן, ולהסיר לגמרי את שיער ערוותן לפני טבילתן במקווה בסיומה של תקופת הנידה. מעבר לכך, הסרת שיער מהראש נהוגה בדתות רבות נוספות כדוגמת זרמים מסוימים בבודהיזם ובנצרות.
בד בבד עם הצורך בהסרת שיער התפתחו עם השנים אמצעים שונים להסרתו, שברובם נעשה שימוש עד ימינו אנו. ראשית, אין ספק שגילוח באמצעות תער הינה השיטה העתיקה ביותר להסרת שיער, שעד היום נחשבת לנפוצה ומבוצעת באמצעות מכונות או סכיני גילוח. בתוך כך, עבור אזורים עדינים ומדויקים כמו גבות או שערות נשים מעל השפה העליונה, נהוג היה להיעזר בפינצטה או בחוט מגולגל שמרטו את השערות מהשורש. על מנת להסיר שערות משורשיהן באזורים יותר נרחבים נהוג היה למרוח שעווה של דבורים או תרכובות סוכר או דבש חמות, ולהסירן עם פיסות בד. שיטה כואבת זו עדיין נהוגה בימינו, אם כי את שעוות הדבורים החליפה שעווה סינטטית, ומעבר לכך נרקחו מצמחים חומרים מיוחדים.
בעידן בו אנו חיים הסרת שיער מאברי הגוף הינה אקט מקובל בקרב נשים וגברים כאחד. לצד השיטות המסורתיות פיתחו בעשורים האחרונים אנשי רפואה, מחקר וטכנולוגיה שיטות מודרניות ומתקדמות להסרת שיער. דוגמא אחת היא משחות בעלות תרכובת כימית המפרקת את השערה, ודוגמא נוספת היא מכשירי הסרת שיער חשמליים שמקורם בהמצאה ישראלית, התולשים את השערות בעזרת מכשיר המסתובב במהירות.
בימינו הומצאו לא רק שיטות להסרת שיער זמנית, אלא קיימות גם שיטות מתקדמות להסרת שיער לצמיתות באופן בטוח ופשוט ללא פגיעות בריאות. במונח "צמיתות" הכוונה היא למניעת צמיחת השערות, דילולן באופן משמעותי והאטת קצב צמיחתן. על שיטות אלו נמנות בין היתר:
הסרת שיער אינה המצאה של ימינו אלא הייתה נהוגה ומקובלת לאורך כל ההיסטוריה האנושית, ובכל רחבי העולם. כיום ניתן להיעזר בשיטות ובטכנולוגיות מתקדמות להסרת שיער ואפילו לצמיתות, באופן יעיל, מהיר ובטוח.