חופשה בחו"ל היא חוויה נהדרת לכל בני המשפחה. עם זאת, יש גורמים שעלולים להלחיץ אותנו ולפגום בתחושת הרוגע וההנאה. היכרות מראש עם הגורמים הללו מונעת לפחות חלק מהבעיה ויש גם דברים שאפשר לעשות כדי להתמודד איתם:
כמעט כל מחלה סטנדרטית נראית בחו"ל כמו סוף העולם. אפילו התפתחות תסמינים עדינים של מחלה ויראלית, דלקת או וירוס עלולים לפגוע בטיול ולהוריד לטמיון השקעה של מאות שעות ועשרות אלפי שקלים.
התמודדות נכונה עם מחלה במהלך החופשה דומה להתמודדות המומלצת כאשר נשארים בבית. לעיתים אין ברירה אלא להיכנס לחדר במלון כדי לנוח, לשתות הרבה מים ולתת לגוף להתחזק ולהתאושש. אם נמצאים במדינה מערבית, אפשר ליצור קשר עם שירותי הבריאות המקומיים ולברר גם על תרופות ללא מרשם רופא.
אין משהו מטריד יותר מאשר לאבד את הארנק עם כל הכסף וחלילה גם את הדרכון כאשר נמצאים בארץ זרה. למזלנו, יש כיום פתרונות זמינים למצב שבו מאבדים כסף מזומן ותעודות מזהות בחו"ל.
אפשר להשיג כמעט כל מסמך חשוב באתרי האינטרנט ולהדפיס אותו בבית המלון או בסניפי דואר. כמו כן, ניתן לבקש מאנשי קשר מהארץ לשלוח כסף באמצעות העברות ולמצוא סידור לכמה ימים ברצף לפחות.
מי שמתכנן לטוס וליהנות מהיתרונות של השכרת רכב בחו"ל עלול להילחץ מחוקי התנועה החדשים. ברוב המדינות בעולם יש חוקי תנועה ייחודיים שבמבט ראשון קשה לזהות, ואף אחד לא רוצה לגלות אותם רק אחרי תאונה.
הפתרון הוא כמו תמיד להכין שיעורי בית. נסו לקרוא על חוקי התנועה ביעד שבו אתם נוחתים ואל תחכו לרגע האחרון. במקביל, קבלו המלצות ואינפורמציה מאנשים שאפשר לסמוך עליהם כמו חברים, קרובים ובני משפחה.
ישראלים רגילים לחיות תחת תחושה של מצב ביטחוני מעורער, אך מהרגע שבו הם עוזבים את נתב"ג הכל נראה אחרת.
המצב הביטחוני עלול להלחיץ גם אנשים שנחשבים בדרך כלל רגועים ובשביל להתמודד איתו צריך לקחת את הדברים בפרופורציות. בנוסף, תמיד אפשר ליצור קשר עם השגרירות הישראלית ולקבל מידע אמין ממשרד החוץ.
כל מי שנוסע ליעד אקזוטי ורחוק חושש ממצב של מזג אוויר קיצוני. אין הרבה דברים שאפשר לעשות כדי למנוע שינויים פתאומיים באקלים, לכן כדאי להגיע מוכנים לכל מצב.
לבסוף, אפשר לבדוק בעזרת האינטרנט מה יהיו הטמפרטורות הצפויות ולהיערך בהתאם עם ביגוד ואביזרים נלווים.