כפי שאמרנו, גסטרואנטריטיס נגרמת על ידי נגיף ומועברת בדרך כלל באופן שבו אל הפה מגיעות הפרשות צואה נגועות בנגיף. אם הדבר נשמע לכם בלתי הגיוני, יש בזה משהו: בסביבה של מבוגרים ההדבקה פחות נפוצה כי רובנו מקפידים לשטוף ידיים לאחר שימוש בשירותים, וההדבקה מתרחשת בעיקר במקומות ציבוריים בהם ההקפדה אינה מספקת. ואולם, אצל ילדים הדבר שונה שכן הם נוטים יותר "ללכלך" ופחות לשטוף את הידיים, ולכן אנו רואים יותר הדבקות במחלה זו בגילאים צעירים שבם הולכים לבית הספר היסודי או לגן. יחד עם זאת, גם מבוגרים בהחלט נדבקים במחלה, למשל מילדיהם השוהים בבית, וגם בסביבה משרדית שבה אדם שלא שטף ידיים נודע במקלדת, בכוס ובחפצים נוספים שמשמשים גם אחרים.
הבשורות הטובות הן שמדובר לרוב במחלה שעוברת מעצמה בתוך ימים ספורים, לרוב בין 24 עד 48 שעות, אך לעיתים לוקח שבוע. כמו כן, התסמינים שלה אינם משתקים את שגרת החיים ומדובר כאמור בקצת חום, שלשולים וכאבי בטן. הבעיה היא שלעיתים הגסטרואנטריטיס איננה חולפת כל כך מהר, מחמירה ואף עלולה להוביל לסיבוכים במערכת העיכול, ולכן כדאי לעזור לחולה למנוע החמרה ובפרט לדאוג שישתה מספיק מים מאחר שהגוף נוטה להתייבש עקב ההקאות. כמו כן, ניתן לעזור לו על ידי שתיית משקאות מלוחים ומתוקים שמחזירים לו רכיבים שפוחתים בגלל ההקאות, ויש הממליצים גם ליטול פרוביוטיקה. על כל פנים, הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מחלה היא כמובן למנוע אותה מראש, ולשם כך הדבר החשוב ביותר היא להקפיד ולחנך להיגיינה אישית בבית, במשרד ובמוסדות החינוך לילדים.
כאמור, המחלה ברוב המקרים חולפת בעצמה אך במידה שעובר יותר משבוע והיא אינה חולפת, או כאשר יש חשד להתייבשות, וכאשר התסמינים שתוארו לעיל נעשים קשים יותר, חשוב לפנות לרופא בהקדם האפשרי.