X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום מחלות כבד
אודות הפורום
אודות פורום מחלות כבד

פורום מחלות כבד מנוהל על ידי פרופסור אלי צוקרמן, מומחה בינלאומי למחלות כבד, מנהל היחידה למחלות כבד בבתי החולים כרמל ולין, ויו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. בפורום ניתן להעלות שאלות הנוגעות לכל תחומי מחלות הכבד, לרבות אבחון וטיפול בהפטיטיס B ו- C, מחלות כבד אוטואימוניות, כבד שומני, מחלות כבד ...

פורום מחלות כבד מנוהל על ידי פרופסור אלי צוקרמן, מומחה בינלאומי למחלות כבד, מנהל היחידה למחלות כבד בבתי החולים כרמל ולין, ויו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. בפורום ניתן להעלות שאלות הנוגעות לכל תחומי מחלות הכבד, לרבות אבחון וטיפול בהפטיטיס B ו- C, מחלות כבד אוטואימוניות, כבד שומני, מחלות כבד אלכוהולית, מחלות כבד הקשורות להריון, מחלות כבד עם רקע של הפרעה לדרכי המרה, ומחלות כבד תורשתיות ומטאבולית (כמו מחלת וילסון). כמו כן, ניתן לשאול בפורום אודות אבחון וטיפול בהפרעות לתפקודי הכבד עקב נטילה של תרופות, אבחון שחמת הכבד וטיפול בסיבוכיה עם ביופסיה ואמצעים בלתי פולשניים, וטיפול בחולים הנדרשים להשתלת כבד. הינכם מוזמנים לפנות אל פרופסור צוקרמן דרך הפורום ולקבל מענה לשאלותיכם.

מנהלי פורום מחלות כבד

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • שאלה אולטרסאונד
    יועד
    10:29 24/10/21 24/10
    10:29

• להלן בדיקה על-קולית של בטן ודרכי שתן:
    סיבת הבדיקה:בירור.
    הכבד מוגדל כ- 18.4 ס"מ ציר אורכו ומרקמו שומני דרגה 2 . באונה ימנית הודגם נגע היפואקואי בקוטר כ-18 מ"מ .תהליך משני? ראשוני ?
    מצב לאחר כריתת כיס מרה.
    דרכי המרה תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות.
    לבלב מוסתר ע"י גזים.
    הטחול לא מוגדל, מרקם אחיד.
    רטרופריטונאום העליון מוסתר ע"י גזים.
    כליה ימנית בגודל תקין 12.5 ס"מ , פרנכימה שמורה, אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים.
    כליה שמאלית בגודל תקין 12.8 ס"מ , פרנכימה שמורה, אין עדות להידרונפרוזיס ואין עדות לאבנים.
    שלפוחית השתן עם קיבולת טובה כ- 410 סמ"ק ודופנות סדירים.
    הערמונית מוגדלת בנפח כ- 52 סמ"ק.
    לאחר התרוקנות, שארית שתן כ- 48 סמ"ק.
    לסיכום:
    נגע היפואקואי באונה ימנית של הכבד הדורש המשך בירור ע"י CTבטן עליונה

בן 58 ברקע סכרת כרגע מאוזנת
    מה אומר הממצא ?
    יש לציין כי תפקודי כבד תקינים
    שאר הבדיקות תקינות

• הגב ל: שאלה אולטרסאונד

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה אולטרסאונד
    פרופ' אלי צוקרמן
    11:57 24/10/21 24/10
    11:57
  • הממצא יכול להיות המנגיומה (גידול שפיר) הנראה אחרת על רקע כבד שומני או נגע אחר. על מנת לאפין את הממצא בנוכחות כבד שומני ממליץ ביצוע MRI בטן.

בברכה,
    פרופ' אלי צוקרמן, מומחה בינלאומי למחלות כבד, המשמש בתור מנהל יחידת מחלות הכבד במרכז הרפואי כרמל ובמרכז הרפואי לין שבחיפה.
    פרופסור צוקרמן מקבל מטופלים במרפאת מומחים השוכנת ברחוב ורדיה 12 שבחיפה. החזר כספי מכל קופות החולים.
    מייל: [email protected] \ [email protected]
    טלפון מרפאה: 077-218002415
  • הגב ל: שאלה אולטרסאונד

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המשך שאלה
    יועד
    18:44 24/10/21 24/10
    18:44
  • תודה על המענה פרופסור
    השאלה היא האם אתה חושב בסבירות גבוהה שמדובר בנגע שפיר.
    אני מאוד לחוץ מהפירוש שנתן הרדיולוג לגבי תהליך ראשוני משני
    אשמח אם תוכל להפיג את הלחץ הרב שאני נמצא בו..

• הגב ל: המשך שאלה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מצרף קבצים
    יועד
    19:24 25/10/21 25/10
    19:24
  • האם על רקע מה ששלחתי קודם
    ועפ התמונות הנל
    ובהתחשב בזה שסגרת מאוזנת כרגע
    ובדיקות דם ותפקודי כבד תקינים לחלוטין
    האם יכול להתאים להמנגיומה?

• הגב ל: מצרף קבצים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026