X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום מחלות כבד
אודות הפורום
אודות פורום מחלות כבד

פורום מחלות כבד מנוהל על ידי פרופסור אלי צוקרמן, מומחה בינלאומי למחלות כבד, מנהל היחידה למחלות כבד בבתי החולים כרמל ולין, ויו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. בפורום ניתן להעלות שאלות הנוגעות לכל תחומי מחלות הכבד, לרבות אבחון וטיפול בהפטיטיס B ו- C, מחלות כבד אוטואימוניות, כבד שומני, מחלות כבד ...

פורום מחלות כבד מנוהל על ידי פרופסור אלי צוקרמן, מומחה בינלאומי למחלות כבד, מנהל היחידה למחלות כבד בבתי החולים כרמל ולין, ויו"ר החברה הישראלית לחקר הכבד. בפורום ניתן להעלות שאלות הנוגעות לכל תחומי מחלות הכבד, לרבות אבחון וטיפול בהפטיטיס B ו- C, מחלות כבד אוטואימוניות, כבד שומני, מחלות כבד אלכוהולית, מחלות כבד הקשורות להריון, מחלות כבד עם רקע של הפרעה לדרכי המרה, ומחלות כבד תורשתיות ומטאבולית (כמו מחלת וילסון). כמו כן, ניתן לשאול בפורום אודות אבחון וטיפול בהפרעות לתפקודי הכבד עקב נטילה של תרופות, אבחון שחמת הכבד וטיפול בסיבוכיה עם ביופסיה ואמצעים בלתי פולשניים, וטיפול בחולים הנדרשים להשתלת כבד. הינכם מוזמנים לפנות אל פרופסור צוקרמן דרך הפורום ולקבל מענה לשאלותיכם.

מנהלי פורום מחלות כבד

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • כבד? לבלב? כיס מרה?
    שירה
    20:32 27/04/19 27/04
    20:32
  • ד"ר שלום רב,

המייל מעט ארוך אך פשוט רציתי לתת כמה שיותר פרטים על מנת לקבל את עזרתך ולכן אני מתנצלת מראש.

רקע אודותי:

בת 61. לא מעשנת, לא שותה אלכוהול, רזה מאד, ללא כולסטרול או שומנים בדם, לא לוקחת כדורים.

משנת 2009 לערך, במעקב גסטרו אחר פוליפ סיסלי עם אומבליקציה באנטרום.
    כשהתחלתי את המעקב לא היו לי כאבי בטן כלשהם, אלא סבלתי מצרבת, (יש לי בקע בסרעפת מולד,) ואז התגלה הפוליפ הסיסלי באנטרום ונתבקשתי לעשות מעקב.

כך שאחת לשנה בוצע אנדוסקופיה וביופסיה מהממצא הנ"ל. כששאלתי למה לא מורידים י את הפוליפ הזה, נאמר לי שזה במקום אסטרטגי באנטרום ועדיף לעקוב אחרי הממצא הנ"ל.
    גודל הממצא היה בדרך כלל בקוטר כ 8-9 מ"מ ובשנת 2017 גדל ל-1.5 ס"מ.

באותו העת, מרץ 2017 לערך החלו לי כאבים ברום הבטן, התקפי כאב , לחץ באמצע הבטן העליונה שהקרין לי לגבי אמצעי באותה נקודה שכאב לי בבטן שנמשך למספר דקות מידי פעם, לא קשור לאוכל או משהו כזה, נשלחתי לבי"ח בלינסון על מנת לשלול גיסט.

בוצע בדיקת EUS לאותו ממצא ונכתב כך:

באנטרום הודגם ממצא סובמוקוסלי בקוטר 15 מ,מ עם שקע מרכזי. הממצא בעל רקמה זהה לרקמת הלבלב, יכול להתאים לשארית לבלב. הודגם לבלב במרקם תקין.
    נאמר לי הממצא שפיר ואין צורך במעקב.
    מכיון שהתקפי הכאב ברום ההבטן לא פסקו מאז, כשנתיים לערך, לסירוגין התקף שיכול להמשך כ-5 דקות ועוזב כלא היה,
    עברתי בחודש מרץ 2019 סיטי בטן עליונה בבי"ח ונרשם:

סיבת ההפניה: כאב בטן עליונה, לפעמים עם הקרנה לגב, בבדיקת EUS: ממצא תת רירי בקוטר 1.5 ס"מ באנטרום הקיבה הדומה ל ECTOPIC PANCREAS.
    הבדיקה בוצעה לפני ולאחר הזרקה תוך ורידית של חומר ניגודי ועם שתיית מים.
    בוצעו סריקות לפני הזרקת חומר ניגודי, בשלב הלבלבי, ובשלב הוורידי.
    בית החזה התחתון -ללא סטיות.
    הכבד-תקין.
    דרכי המרה -תקינות. כיס המרה בגודל תקין, שני מוקדים נוזליים קטנים באיזור הפונדוס. מראה שיכול להתאים ל- ADENOMYOMATOSUS. נא קורלציה עם בדיקת סונר.
    הטחול קטן, אורכו 7.5 ס"מ , מרקמו אחיד.
    הלבלב-תקין.
    גוש תת רירי בקוטר 1.5 ס"מ בעקומה הגדולה של אנטרום הקיבה, המתאדר לאחר הזרקת חומר ניגודי.
    לולאות המעיים - ללא סטיות.

בוצעה קורלציה לכיס המרה באולטרסאונד - תקין.

בוצע קולונוסקופיה - תקין.

כעט, אתמול, עקב אותו כאב אותו אני מתארת ברום הבטן באמצע, ומכיוון שאותו התקף ערך למעלה מהרגיל כ-20 דקות, נגשתי למיון בבי"ח.

נעשו לי בדיקות דם אשר יצאו תקינות למעט
    AST יצא 39 (ערכי הייחוס הינם 5-32)
    ALT בטווח הנורמה.

אני מוטרדת מהעליה באנזים הכבד AST, ורציתי לדעת על מה זה יכול להעיד?

(כאן אציין כי בין השנים 2011-2015 היו לי מידי פעם הפרעות באנזימי כבד, ובבירור שעשיתי אז לא התגלתה הסיבה, נאמר לי שאף על פי שאני מאד רזה, ללא כולסטרול או שומנים בדם או סוכרת, לא אוכלת גאנק פוד או שתיה ממותקת, יכול להיות שיש לי כבד שומני, אף על פי שרק פעם אחת באולטרסאונד בטן ראו כבד שומני בדרגה קלה, ומאז כל פעם שביצעתי אולטרסאונד בטן לאו דווקא מכוןן לכך לא ראו יותר כבד שומני).

מאז שנת 2015 ושאני מבצעת בדיקות רוטינה אחת לשנה לא חזרה הבעיה של עליה באנזימי כבד ולכן אני חוששת כעט, מה הסיבה לעליה של אנזים הAST כעט?

האם יכול להיות קשר לכאב אותו אני מתארת?

האם יכול להיות קשור ללבלב?

לכבד?

על מה יכולה להעיד עליה זו?

אף אחד לא נתן לי הסבר לכאב שתוקף אותי כפי שציינתי לעיל, פניתי לכירורג כללי של קופ"ח לגבי כיס המרה ואמר שאין קשר לכאב אותו אני מתארת.

לא הבנתי מה זה שני המוקדים הנוזליים באיזור הפונדוס.

האם הממצא באנטרום שהינו כנראה שארית לבלב יכול לגרום לי לכאב הזה?

מאד מטריד אותי,מה אומרת העליה באנזימי הכבד? האם יש קשר ומה עלי לבדוק? האם קשור ללבלב? לכבד? כיס מרה?

תודה מראש על סבלנותך ותשובתך

בברכה

• הגב ל: כבד? לבלב? כיס מרה?

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • כבד? לבלב? כיס מרה?
    פרופ' אלי צוקרמן
    06:44 28/04/19 28/04
    06:44
  • אמנם המייל ארו ורובו אינו קשור לכבד. לגבי כיס מרה רצוי להתייעץ עם כרורג. קרוב לודאי מדובר באדמיוזיס של כיס מרה שזהו ממצא שפיר. לגבי אנזימי הכבד הרי שרמתם גבולית ואין זו בעייה של ממש. כל היתר אינו קשור למחלת כבד

בברכה,
    פרופ' אלי צוקרמן, מומחה בינלאומי למחלות כבד, המשמש בתור מנהל יחידת מחלות הכבד במרכז הרפואי כרמל ובמרכז הרפואי לין שבחיפה.
    פרופסור צוקרמן מקבל מטופלים במרפאת מומחים השוכנת ברחוב ורדיה 12 שבחיפה. החזר כספי מכל קופות החולים.
    מייל: [email protected] \ [email protected]
    טלפון מרפאה: 077-218002415
  • הגב ל: כבד? לבלב? כיס מרה?

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026