X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אנדואורולוגיה ואבנים
אודות הפורום
אודות פורום אנדואורולוגיה ואבנים

פורום אנדואורולוגיה ואבנים מנוהל על ידי מערכת האתר. הפורום הוקם כדי לתת מענה לשאלות ולקבל תשובות מקצועיות במגוון נושאים, ביניהם:
מה זה אבנים בכליות, איך נוצרות אבנים בכליות, למה נוצרות אבנים בכליות, סיבות שכיחות למחלת אבנים בכליות, האם יש גורמי סיכון לאבנים בכליות, סיבות שכיחות להו...

פורום אנדואורולוגיה ואבנים מנוהל על ידי מערכת האתר. הפורום הוקם כדי לתת מענה לשאלות ולקבל תשובות מקצועיות במגוון נושאים, ביניהם:
מה זה אבנים בכליות, איך נוצרות אבנים בכליות, למה נוצרות אבנים בכליות, סיבות שכיחות למחלת אבנים בכליות, האם יש גורמי סיכון לאבנים בכליות, סיבות שכיחות להופעת אבנים בדרכי שתן, מהם הסימנים של אבנים בכליות, האם אבנים בכליות מסוכנות, למה יכולות לגרות אבנים בכליות, האם ומתי צריך לטפל באבנים בכליות, אילו סוגי טיפול באבנים קיימים, מה הבדל בין הסוגים השונים של טיפולים באבני כליות, האם נדרש אשפוז לצורך טיפול באבני כליות, האם אבנים בכליות היא מחלה חוזרת, ומהן הדרכים למניעת אבנים בכליות. הנכם מוזמנים לפנות אל מערכת האתר ולקבל תשובות לשאלותיכם וללמוד גם מהתשובות שניתנו לגולשים אחרים בפורום.

מנהלי פורום אנדואורולוגיה ואבנים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • זמן למתן שתן לפני צנתור
    יוני
    16:43 17/12/22 17/12
    16:43
  • שלום,
    שלשום לאחר הדרכה. בשעה טובה! התחלתי צנתור עצמי. בינתיים מתקדם. ברמה האישית, ובלי העין הרע חשבתי שיהיה גרוע יותר. פחות נורא מצנתורים בבתי חולים. נאמר לי להטיל שתן לפני ביצוע הצנתור. מדוע כה חשוב? הגוף מתרגל סוג של מתמכר ולכן חשוב להמשיך להטיל שתן גם אם בסוף מצנתרים?
    תור לאורלוג רק לקראת סוף החודש. שאלתי, כמה זמן (דקות) לנסות להטיל שתן לפני הצנתור? עם מסג'ים סבלנות ונסיונות יוצא בסופו של דבר שתן לפעמים יותר ולפעמים פחות לפני תחילת הצנתורים הוסבר לי לבצע השתנה כפולה. ובלילה הייתי מבצע גם שלוש במרחק של 5-10 דקות. יש לי זרם איטי ומפוזר בעיקר כאשר שלפוחית מלאה כלומר, כפי שנראה יש קשר בין תחילת מתן השתן לזרם וכו' לבין כמות השתן שיוצאת. זה הגיוני/מוכר?
    עוד שאלה בהתחלה, נאמר לי שיהיה עלי לצנתר פעם - פעמיים ליום עיקר הבעיה בלילה ובבוקר. כעת כבר מדברים על 4 פעמים. איפה נחצה הגבול? לדוגמה שארית 200 זה טוב? אפשר להפחית את כמות הצנתורים? ומתי ניתן לשלב טיפול תרופתי?

כבר לילה שני שאני קם לקראת הבוקר וזה גם על הדרך כי הילד העיר אותי ועל הדרך התרוקנתי + הבוקסר יבש! קודם, 4-5 פעמים ושני בוקסרים ללילה

עקומת השתנה: לא הופקה השתנה ספונטנית למרות ניסיונות חוזרים ומאמץ בטני
    תבחין לחץ זרימה: פגיעה ביכולת ההתכווצות של הדטרוזור
    ATONIC BLADDER
    הערות לבדיקה: קיבל 200 OFLODEX מ"ג
    יש לציין במילוי שלפוחית שתן לאחר נסיון להטלת השתן שלא צלח, מטופל הסתחרר, שלפוחית שתן נוכזה עם
    הקטטר. מרגיש יותר טוב
    בדיקת Uroflowmetry
    עקומת ההשתנה: אחר מקוטעת עם נפח נמוך

:1.5 סמ"ק לשניה
    שארית השתן: 450 סמ"ק
    נפח השתנה: 60 סמ"ק
    הערות: מטופל מרגיש שאריות שן ( כאבי וכובד בבטן תחתונה )
    סיכום הבדיקה
    NEUROGENIC BLADDER
     LOW SENSATION  HIGH CAPACITY LOW COMPLIANCE BLADDER WITH HIGH PVR 400 ML
    NO PFS DUIRING THE STUDY
    המלצות
    נא לחזור בהקדם לאורולוג המטפל
    חוסמי א מעקב צמוד על שאריות שתן
    לשלול DSD ממליצה על UDS VIDEO
    לשקול CIC

• הגב ל: זמן למתן שתן לפני צנתור

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025