X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום כף רגל סוכרתית
אודות הפורום
אודות פורום כף רגל סוכרתית

פורום כף רגל סוכרתית מנוהל על ידי ד"ר מקסים גורביץ', מומחה לכירורגיה אורתופדית הנמנה על המומחים היחידים בארץ שעוסק באופן מקצועי בתחום כף רגל סוכרתית, בעל ניסיון רב ויכולת מקצועית לטפל בבעיה זו. ד"ר גורביץ' מנהל יחידת כף רגל סוכרתית בבית חולים הלל יפה. כמו כן הוא מנהל מזה שנים מרפאות לכף ר...

פורום כף רגל סוכרתית מנוהל על ידי ד"ר מקסים גורביץ', מומחה לכירורגיה אורתופדית הנמנה על המומחים היחידים בארץ שעוסק באופן מקצועי בתחום כף רגל סוכרתית, בעל ניסיון רב ויכולת מקצועית לטפל בבעיה זו. ד"ר גורביץ' מנהל יחידת כף רגל סוכרתית בבית חולים הלל יפה. כמו כן הוא מנהל מזה שנים מרפאות לכף רגל סוכרתית ופצעים קשי ריפוי במסגרת קופות חולים, בהן ניתן ייעוץ בתחום כף רגל סוכרתית ובתחומים נוספים הקשורים בטיפול בכף רגל סוכרתית ופצעים קשיי ריפוי. במסגרת הפורום ניתן לשאול בין היתר על תסמינים של כף רגל סוכרתית, גורמים לכף רגל סוכרתית, סכנה לאובדן גפה עקב כף רגל סוכרתית, טיפול בכף רגל סוכרתית, אבחנה של כף רגל סוכרתית, דרכי מניעת התפתחות הנמק, טיפול שמרני בכף רגל סוכרתית, מצבי חירום, אוסטיאומיליטיס, ועוד. הנכם מוזמנים לפנות אל ד"ר גורביץ' דרך הפורום ולקבל מענה מקצועי לשאלותיכם בהקדם האפשרי.

מנהלי פורום כף רגל סוכרתית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • המשך לפצע בעצם הזנב...
    אא
    14:10 30/03/20 30/03
    14:10
  • שלום, זו שוב אני עם הפצע בעצם הזנב שלא מתרפא כבר שנה וארבעה חודשים..
    אני עדיין חובשת כל יום אצל אחות פצע.. ולא הייתי מיום רביעי (כלומר לא חבשתי חמישי-שני).. אני לא יוצאת מהבית בגלל הקורונה... אני שוטפת את הפצע בתדירות גבוהה.. למרות זאת אתמול (ראשון) התחילו הפרשות מהפצע, בלילה המקום נהיה דביק וקמתי בבוקר עם המון הפרשות... איך אני יכולה לדעת אם זה הפרשות טבעיות של הפצע או שמתחיל לי זיהום?
    צבע צהוב בהיר...
    הכאבים רגילים... לא חריגים..
    האחות התקשרה היום לשאול למה אני לא מגיעה ואמרה לי לבוא עם מסכה... אבל אני באמת חוששת... בגלל הפצע אני ביותר סיכון או שבסיכון כמו כולם?

• הגב ל: המשך לפצע בעצם הזנב...

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המשך לפצע בעצם הזנב...
    ד"ר מקסים גורביץ'
    18:01 30/03/20 30/03
    18:01
  • שלום רב!
    המחלה שיש לך לא אמורה להכניס אותך לקבוצת הסיכון עקב קורונה.
    אני ממליץ לך להגיע בהקדם האפשרי לבדיקת האחות ואם יהיה בזה צורך - גם לבדיקת פרוקטולוג ורופא פצע.
    בברכה

בברכה,
    ד"ר מקסים גורביץ' - מומחה לכירורגיה אורתופדית.
    מטפל באופן פרטי במיקומים הבאים:
    מרפאת קוואטרו / מול החוף ווילג', חדרה
    טלפון לתיאום: 074-7944333
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המשך לפצע בעצם הזנב...
    אא
    18:17 30/03/20 30/03
    18:17
  • תודה רבה
    אלך מחר..
    מעניין מה יקרה קודם- הקורונה תמוגר או שהפצע שלי ייסגר..
    יש בכלל סיכוי שפצע שפתוח שנה וארבע ייסגר?!
    בא לי לפגוש ברופא שיחליט לנתח ולסיים עם הטיפול השמרני הזה שלא עוזר...
    כל רופא שאני פוגשת אומר שהפצע נראה טוב ושהוא קטן... אבל די, הוא לא נסגר!!
    אני עוד 4 חודשים מתחתנת ואני לא רוצה להיות עם הפצע בחתונה... לא שוטפת שעה ומתמלא בהפרשות...

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המשך לפצע בעצם הזנב...
    ד"ר מקסים גורביץ'
    18:48 30/03/20 30/03
    18:48
  • שוב שלום!
    אני אכן ממליץ לשקול בכובד ראש את האופציה של התערבות ניתוחית...
    בברכת רפואה שלמה

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המשך לפצע בעצם הזנב...
    אא
    19:14 30/03/20 30/03
    19:14
  • אני אוכל אחרי הקורונה לקבוע אליך תור?
    תוכל להמליץ על ניתוח?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המשך לפצע בעצם הזנב...
    אא
    16:09 31/03/20 31/03
    16:09
  • הכוונה שלי בשאלה האם רק פרוקטולוגים יכולים להמליץ על ניתוח בבעיה שלי? או שאוכל להגיע אליך ולהתקדם בזה? תודה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה נוספת
    אא
    23:54 02/04/20 02/04
    23:54
  • וירוס הקורונה יכול להכנס דרך פצע פתוח שמכוסה בבגדים? ודרך פצע שלא מכוסה בבגדים?

• הגב ל: שאלה נוספת

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • המשך לפצע בעצם הזנב...
    ד"ר מקסים גורביץ'
    13:18 03/04/20 03/04
    13:18
  • שלום לך!
    אני יכול לבדוק את מצב הפצע ולתת המלצותצ לגבי אופן הטיפול , אך החלטה על ניתוח בגלל Pilonidal sinus היא של פרוקטולוג
    בברכה

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה נוספת
    ד"ר מקסים גורביץ'
    13:20 03/04/20 03/04
    13:20
  • שלום לך!
    למיטב ידיעתי חדירה דרך הפצע אינה דרך נפוצה להתפשטות וירוס Covid -19
    בברכה

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה נוספת
    אא
    09:25 19/05/20 19/05
    09:25
  • שלום ד"ר מקסים, אני עדיין עם הפצע וסוף סוף שלשום החליטו שאני אצטרך ניתוח כריתה יותר רחבה... לפני הניתוח אעבור בדיקה כלשהי- יכניסו לי חומר כחול שיזהה את כל המחילות ויעשו הדמיה... אחרי הניתוח אתאשפז בפלסטיקה 3 שבועות בשביל טיפול בחבישת כלור 3 פעמים ביום... מניחים שהפצע ייסגר תוך 3 שבועות...
    יש לי כמה שאלות בבקשה..
    1) איך מכניסים את החומר הכחול? בזריקה לתוך הפצע או שיש דרך אחרת? אני מפחדת מהכאב בזריקה... זה יהיה תחת הרדמה?
    2) אני מבינה את ההגיון שבאשפוז... אבל אני לא מרגישה בנח באשפוז... זה אומר ששלושה שבועות אשכב על הבטן, אחיות ישטפו לי את הפצע, מקלחות, חבישות 3 פעמים ביום.. זה מאוד חושפני עבורי ואני בנאדם ביישן... וגם מבחינת כאב- ישר אחרי ניתוח כשהמקום רגיש יכניסו כלור לעומק- זה נשמע לי ממש כואב.. אני מרגישה שיהיה לי ממש קשה... מתלבטת לגבי "הסיכון" שאני אקח אם אסרב לאשפוז ואטפל בעצמי בבית ישר אחרי (פעם שעברה התחלתי טיפול בפצע רק אחרי שלושה חודשים מהניתוח ודי הזנחתי אותו- גם מביישנות)... אם אראה שתוך שבוע או שבועיים אני לא מצליחה לטפל לבדי אז אבקש עזרה מקצועית..
    3) באשפוז לדעתך אצטרך קטטר? כי לזה אני לא מסוגלת להסכים
    4) הפצע מאתמול מרגיש לי נפוח והוא מאוד מגרד לי.. הסתכלתי לאזור (כמה שאפשר, אין לי כל כך גישה לזה) והאזור מסביב כולו אדום ושורף... האם אני אוכל לשים סילברול או דרמגרן כדי שירגיע? אם לא, מה כן אפשר לשים?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הלוואי ואקבל מענה..
    אא
    21:33 20/05/20 20/05
    21:33
  • הלוואי ואקבל מענה.. למרות שחפרתי בפורום

• הגב ל: הלוואי ואקבל מענה..

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה נוספת
    ד"ר מקסים גורביץ'
    22:14 21/05/20 21/05
    22:14
  • שלום רב!
    הזרקת "חומר סגול" מבוצעת לתוך הפצע כדי לראות בדיוק את המסלול של הפיסטולה.
    ברור שצריך להתאשפז לאורך כל תקופת הטיפול הראשוני ובהתאם לקביעת הפלסטיקאים.
    קטטר קרוב לוודאי לא תזדקקי לו.
    שיהיה לך בהצלחה!

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הלוואי ואקבל מענה..
    ד"ר מקסים גורביץ'
    22:15 21/05/20 21/05
    22:15
  • שוב! בהצלחה
    תסמכי על הרופאים!

בברכה,
  • הגב ל: הלוואי ואקבל מענה..

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תודה רבה
    אא
    23:16 21/05/20 21/05
    23:16
  • תודה רבה
    אל תתעצבן מכמות השאלות שלי..
    אני המון זמן עם פצע במקום מוצנע, כבר שנה וחצי...
    עברתי המון איתו... עברתי עשרות רופאים שכל ביקור כזה קשה לי בגלל המיקום של הפצע...
    אני פשוט מיואשת...

• הגב ל: תודה רבה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מרגישה שמושכים אותי סתם
    אא
    23:33 01/07/20 01/07
    23:33
  • שלום, בגלל שיש לי מיקואדנומה בהיפופיזה המנתח ביקש אישור אנדוקריני לניתוח.. לקח לי חודש להוציא את האישור (עשיתי מלא בדיקות).. אחת הבדיקות היא MRI מח שמצאו שם ממצא חדש "מוקדים היפראינטסיים בחומר הלבן בצד ימין, חשד למיקרואנגיופתיים" והיום המנתח רוצה אישור מנוירולוג לביצוע הניתוח... פניתי לנוירולוג- הפנה אותי ל CT אנגיו, אקו לב, הולטר לב, ייעוץ המטולוגי (שבטח גם לו יש סל בדיקות).. למה מקשים עליי ככה?
    הרי אין קשר בין הניתוח לממצא במח...
    אני לא מעוניינת לעשות CT בגלל הקרינה (כבר עשיתי פעם אחת לפני שנתיים) ובלי זה לא יהיה אישור... גם אקו קשה לי לעשות בגלל החשיפה בבדיקה...
    מה אני אמורה לעשות? להשאר עם הפצע לנצח?
    המנתח אולי קצת קפדן? כלומר יש מצב שמנתח אחר כן יסכים בלי האישור הנוירולוגי?
    או אולי הנוירולוג קצת קפדן?
    אני מתה לסיים עם הפצע המגעיל הזה! כמה אפשר למשוך?

• הגב ל: מרגישה שמושכים אותי סתם

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר מקסים גורביץ'
    13:42 07/07/20 07/07
    13:42
  • שלום רב!
    אני ממליץ לך להשלים את כל הבדיקות הנדרשות. מדובר באחראיות כבדה של המנתח ולא רצון לטרטר אותך.
    בברכה

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    אא
    21:00 07/07/20 07/07
    21:00
  • אני מבינה...
    אבל הסברתי גם לרופאים שאני לא הולכת לעשות CT... אז העקשנות לא לבוא לקראתי בקטע הזה כשאמרו לי מפורשות שבגלל שאני רק בת 30 רוב הסיכויים שזה כלום ושזה בשביל כסתח בלבד ושאין קשר לניתוח ושזה סתם... זה לא קל לי... כי אין איך לצאת מזה בעצם (כשאני והם לא מוכנים להתפשר על הבדיקה הזו)...
    אם זה היה חשוב לניתוח (אם לא היו אומרים לי במפורש שזה כסתח) הייתי מתעקשת לעשות לפני הניתוח... אבל זה באמת באמת סתם...
    אני גם לא אתבע אף רופא כי לא יקרה כלום... לא אכפת לי לחתום על זה!
    אי אפשר להכריח אותי לעשות CT שזו בדיקה עם המון קרינה.... עשיתי כבר בעבר...
    המוקדים נמצאו במקרה.... אם לא הייתי עושה MRI בגלל בעיה קטנה אנדוקרינית (שבכלל לא בעיה) לא הייתי יודעת עליהם....

אני עם הפצע הזה שנה ושבעה חודשים!.... כבר חודשים על גבי חודשים מושכים אותי.... מדצמבר מדברים איתי על ניתוח!! כמה בדיקות אני יכולה לעבור? כבר לא נשארו לי ורידים כבר לא נשאר לי כח... כבר התעייפתי לראות צוות רפואי.... מישהו מהעבודה שלי עבר ניתוח בלב וחזר לעבוד! מישהו אחר חלה והחלים מלוקמיה וחזר לעבוד!!רק אני אני מעל שנה לא עובדת! על בעיה סופר קטנה....

אני כרגע מחפשת מנתח פרטי שיסכים ואם לא אמצא אלך לניתוח בהרדמה מקומית ואם לא אמצא אז אשאר עם הפצע...
    אני לא מעניינת אף רופא (מההתחלה לא עניינתי) ואף רופא לא באמת רוצה לעזור לי... אם הם היו רוצים הייתי מסיימת עם זה מזמן...
    התעייפתי!!
    סתם פרקתי את התסכול... אין פה שאלה..

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עשיתי תרבית....
    אא
    16:03 07/08/20 07/08
    16:03
  • שלום ד"ר, סליחה שאני חופרת פה, מתנצלת... הפצע שלי לפני בערך שבועיים ממש דימם במשך שעות ואז הפסיק לדמם והתחילו הפרשות מוזרות... ירוקות צמיגיות בכמות יחסית גדולה למה שאני רגילה... תמיד הפצע מפריש אבל ההפרשות האלו שונות... הפצע גם כואב לי... הלכתי לאחות ביום רביעי היא באמת אמרה שההפרשות לא נראות טוב (היא אמרה שהפצע ממש קטן ויש המון הפרשות יחסית לגודל... מבחינת קוטר הפצע היא אמרה שבקושי הכניסה את המטוש של התרבית... אבל כשחבשה היא אמרה שכן יש עומק). היא קראה לרופא משפחה הוא הסתכל וביקש שתקח תרבית.. התרבית יצאה תקינה "פלורה של העור". איך זה יכול להיות? ההפרשות באמת חריגות... מה עושים במצב כזה עם ההפרשות? האם זה בגלל שהאחות התקשתה להכניס את המטוש לפצע? הפצע נורא קטן ויש לי תקווה שייסגר בקרוב... עם הפרשות כאלו הוא בכלל יכול להסגר? תודה וסליחה

• הגב ל: עשיתי תרבית....

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עשיתי תרבית....
    ד"ר מקסים גורביץ'
    22:32 07/08/20 07/08
    22:32
  • שלום רב!
    התרבית צריכה להיתבצע מרקמה בעומק הפצע, אחרת אין לה שום ערך!
    הייתי ממליץ לך לשקול התערבות ניתוחית ולפנות לפרוקטולוג
    בברכה

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עשיתי תרבית....
    ssssss
    23:56 06/09/20 06/09
    23:56
  • שלום.. עשיתי ניתוח לפני שבוע... עשו פיסטלוגרםיה עם הזרקת חומר כחול... בסיכום ניתוח כתוב- ציסטה מזוהמת ומספר פתחים של סינוס פילונידלי עם שערות בקו האמצע באזור עצם הזנב, ציסטה מלאה שערות עמוק מעל הפאציה.
    השאירו את הפצע פתוח...
    אני ממש חוששת שהפצע שוב לא ייסגר (אני כבר כמעט שנתיים עם פצע פתוח ומפריש)...
    כרגע מאוד כואב לי, מפריש, מדמם, צריכה עזרה בכל דבר כמעט- להתיישב, להיעמד וכו... הכאבים התחילו לפני שלושה ימים (אחרי הניתוח לא כאב לי בכלל שזה שונה ממה שהאחות אמרה לי- היא אמרה שהכאבים אמורים לפחות).
    רציתי לשאול מה זמן סביר להפרשות ודימום בהחלמה נורמלית? מה זמן סביר לכאבים? מתי זה כבר אומר שיש בעיה ועליי לפנות לבדיקה?
    יש לי ביקורת אצל המנתח עוד שלושה שבועות..
    אני באמת מפחדת לעשות טעויות הפעם... התעייפתי מהכל...
    תודה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025