X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום הריון ולידה
אודות הפורום
אודות פורום הריון ולידה

פורום היריון ולידה מנוהל על ידי מערכת האתר. במסגרת הפורום ניתן להעלות שאלות במגוון נושאים הקשורים להיריון ולידה, כגון התכוננות וקורסי הכנה ללידה, ניתוחים קיסריים מתוכננים, לידות פתולוגיות, היריון בסיכון גבוה, סוכרת בהיריון וניהולו של היריון תקין. כמו כן, ניתן לשאול בפורום לגבי ניתוחים שמתב...

פורום היריון ולידה מנוהל על ידי מערכת האתר. במסגרת הפורום ניתן להעלות שאלות במגוון נושאים הקשורים להיריון ולידה, כגון התכוננות וקורסי הכנה ללידה, ניתוחים קיסריים מתוכננים, לידות פתולוגיות, היריון בסיכון גבוה, סוכרת בהיריון וניהולו של היריון תקין. כמו כן, ניתן לשאול בפורום לגבי ניתוחים שמתבצעים במחלקת הנשים, סיבות לניתוחים ואופציות ניתוחיות, אנדומטריוזיס והיסטרוסקופיות. נוסף על כך, ניתן לשאול על טיפול בצניחת רחם ועל כל תחום הפוריות: אי-פריון ראשוני ומשני, הפריה חוץ-גופית, תרומת זרע, תרומת ביצית, תרומת עוברים ועוד. הינכם מוזמנים לפנות אל מנהלי הפורום ולקבל תשובות מקצועיות.

מנהלי פורום הריון ולידה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • דיקור מי שפיר ומדללי דם
    אדוה ר.
    13:14 01/10/19 01/10
    13:14
  • שלום רב ושנה טובה,

בימים אלה אני שוקלת לבצע דיקור מי שפיר אל מול בדיקת NIPT.

שקיפות עורפית הסתכמה בהסתברות לתסמונת דאון של 1:450.

הרקע שלי:
    בת 34. נמצאת בשבוע 14 ומוגדרת בהריון בסיכון.
    יש לי ילדה אחת בת שנה ו 10 חודשים. בחצי שנה האחרונה היו שתי הפלות מוקדמות טבעיות ורציפות בשבועות 4 ו 5.
    לאחר ההפלות נערך בירור ומצאו שיש לי APLA בכייל גבוה. על כן אני מטופלת בקלקסן 40 מ"ג ואספירין 100 מ"ג.

אני מחפשת מידע ללא הצלחה בנושא כיצד הסיכון בדיקור מי שפיר מושפע במטופלת עם מדללי דם.
    קראתי שעליי להפסיק את התרופות מספר ימים לפני דיקור מי השפיר, להבנתי הפסקה של כמה ימים בנטילת התרופות כרוכה בסיכון.
    אני מנסה למצוא מידע באשר לסיכון בדיקור עצמו במי שיש לה קרישיות יתר בשילוב עם מדללי דם.
    אני חוששת שהסיכון הטמון בדיקור מי השפיר הוא מוגבר עם הרקע שלי. האם ידוע לך על קשר בין הדברים?

כמו כן, אני מתרשמת מעדויות של נשים שביצעו NIPT וחלו טעויות בבדיקת הדם, שהתבררו רק בדיקור מי שפיר. ואני לא יודעת האם האחוז שחברות התרופות מפרסמות של 99.5% באיתור תסמונת דאון הוא אחוז מהימן מספיק.

אני מניחה שיש נשים רבות כמוני שמתחבטות בין שתי החלופות. אך אני מנסה להחליט בהסתמך על הרקע שלי ולראות אם זה תורם לסיכון מוגבר בדיקור.

• הגב ל: דיקור מי שפיר ומדללי דם

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דיקור מי שפיר ומדללי דם
    ד"ר שבתאי רומנו
    08:01 02/10/19 02/10
    08:01
  • וכן בדיקור מי שפיר הסיכון הוא סביב חצי אחוז , אין עליה בשכיחות הסיבוכים תחת מדללי דם אך קלקסאן יש להמנע 12 שעות לפני הפעולה וניתן לחדש 8 שעות לאחר הפעולה . לגבי אספירין אם נחיצותו גדולה לא חייבים להפסיק . במידה ונחיצותו נמוכה יש צורך להפסיק 10 ימים בטרם הפעולה . לגבי NIPT זוהי בדיקה מהינה בלתי פולשנית עם רגישות של 99 אחוזים לגבי המחלות הגנטיות השכיחות תסמונת דאון , טריזומיה 13 , 18 , XO , XXY . פחות לגבי שינויים שניתן למצוא בשבב גנטי . אך היות ומטרת הדיקור הראשוני היתה בדיוק לכוון לטריזומיות ומונוזומיות שכיחות אז בהחלט NIPT מומלץ לפני החלטה על דיקור .

בברכה,
    ד"ר שבתאי רומנו, מומחה למיילדות וגינקולוגיה המשמש כמנהל מערך נשים, מיילדות וגינקולוגיה בבית חולים העמק שבעפולה.
    מספר טלפון: 052-2488759
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: דיקור מי שפיר ומדללי דם

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026