X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום רפואת ריאות ילדים
אודות הפורום
אודות פורום רפואת ריאות ילדים

פורום רפואת ריאות ילדים שע"י מחלקת ילדים שבמרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי ד"ר גלית לבנת, רופאת ילדים בכירה במחלקת ילדים במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום ד"ר קרין יעקובי-ביאנו וד"ר זאב שנפ, הנמנים על סגל הרופאים שבמחלקת ילדים בבי"ח כרמל שבחיפה שבראשותו של פרופ' גיורא פילר...

פורום רפואת ריאות ילדים שע"י מחלקת ילדים שבמרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי ד"ר גלית לבנת, רופאת ילדים בכירה במחלקת ילדים במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום ד"ר קרין יעקובי-ביאנו וד"ר זאב שנפ, הנמנים על סגל הרופאים שבמחלקת ילדים בבי"ח כרמל שבחיפה שבראשותו של פרופ' גיורא פילר, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון, רופא ילדים בכיר ומומחה בהפרעות שינה בילדים ובמבוגרים ומנהל מחלקת הילדים בביה"ח כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לקוצר נשימה, ציפצופים, אסטמה ילדים, דלקת ריאות בילדים, סיסטיק פיברוזיס, היצרות דרכי אויר, סטרידור, שאיפת גוף זר, שיעול, שיעול נבחני, לרינגיטיס, ברונכיוליטיס, RSV, קשיי נשימה, גופים זרים בריאות, נשמת, דיספנאה, קרפיטציות בריאות, חרחורים, בצקת ריאות, ברונכיאקטזיות, מחלת ריאות בפגים ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום רפואת ריאות ילדים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • לקראת ניתוח להסרת אונה עקב סקווסטרציה
    גג
    13:13 17/05/18 17/05
    13:13
  • שלום,
    לבני בן השנה וחודשיים יש סקווסטרציה באונה תחתונה בריאה שמאלית עם כלי דם היוצא האורטה הראשית, גילו את זה עוד בסקירת מערכות השניה בהריון, בתקופת ההריון הלב שלו היה נוטה לצד ימין אך לקראת הלידה הלב חזר למקומו והריאה השמאלית נראתה טוב, הילד נולד בלידה רגילה ללא כל קושי, עד היום הילד אסימפטומטי, אילו לא היו רואים את הסקווסטרציה בסקירות אז אף רופא לא היה שם לב לכך...
    ההמלצה של הרופאים היא ניתוח להסרת אונה תחתונה בריאה שמאלית...
    קשה לי מאד להכניס ילד בריא בסה"כ על שולחן ניתוחים...
    רציתי לשאול מה הסיכויים של בן אדם עם סקווסטרציה אסימפטומתי לחיות חיים בריאים ללא סיבוכים? האם יש סטטיסטיקה של אנשים אשר חיו עם זה כל חייהם?
    הניתוח יבוצע עם חתך רגיל כלומר לא על ידי שיטה של שלושה חורים, עד כמה ההחלמה קשה ומסוכנת מחתך רגיל בניתוח זה?
    במקרה וילד עובר ניתוח, אלולים להופיע לו אחרי הניתוח צפצופים, בעיות נשימה כגון אסטמה?
    מה אתה היית ממליץ לעשות עם סקווסטרציה של הילד אסימפטומתי, לנתח, לא לנתח?
    תבינו אותי כאמא שהלב שלה נקרע, אנא תתנו לי תשבות לשאלותיי,
    אני מודה לכם מראש

• הגב ל: לקראת ניתוח להסרת אונה עקב סקווסטרציה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • לקראת ניתוח להסרת אונה עקב סקווסטרציה
    ד"ר זאב שנפ
    14:04 17/05/18 17/05
    14:04
  • שלום,
    ברורה לי הדילמה לנתח את בנך- שכן כרגע הוא אינו מציג כל סימפטומים ונראה כי אינו מושפע מהדבר כלל.
    אחד הסיבוכים הנפוצים בסווקסטרציה הוא זיהום ריאתי חוזר. דלקות ריאה חוזרות יכולות לגרום להרס רקמת הריאה כמו גם להעברת החיידק לזרם הדם כסיבוך של דלקת הריאות.
    סיבוכים נוספים כוללים דימום ריאתי, כאבים בחזה.
    אין אחוזים ברורים בספרות לגבי אחוז המטופלים שישארו ללא תסמינים ללא ניתוח.
    מאחר והערכה לגבי כדאיות ניתוח כוללת מעבר מפורט על תיקו הרפואי של בנך כולל אמצעי הדימות (CT חזה וכו') יהיה קשה לי להחליט מעל דפי הפורום לגבי החלטה זו. ישנן גישות (כתלות בתסמינים, במיקום המדויק של הנגע, כלי הדם המזינים אותו, גודלו ועוד) המאפשרות מעקב בעזרת דימות CT. ללא צורך בהתערבות.
    המלצתי היא לפנות חזרה אל רופא הריאות המלווה אתכם ואל הכירורג שאמור לנתח את בנך ולשמוע מהם את דעתם בהקשר למקרה הנוכחי.
    בהצלחה!

בברכה,
    ד"ר זאב שנפ, מתמחה ברפואת ילדים במחלקת ילדים במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-8250354
  • הגב ל: לקראת ניתוח להסרת אונה עקב סקווסטרציה

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • איך נגמר הניתוח?
    שירן
    20:06 20/04/20 20/04
    20:06
  • כיצד נגמר הניתוח איך הילד היום מתפקד? היית ממליצה להמשיך היריון ?

• הגב ל: איך נגמר הניתוח?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • איך נגמר הניתוח?
    ד"ר גלית לבנת לבנון
    12:55 22/04/20 22/04
    12:55
  • שלום,
    יעוץ לגבי מומים מולדים ניתן ע"י צוות הכולל גנטיקאי, רופא נשים מומחה ב us מיילדותי ורופא ריאות. כמובן כל מקרה לגופו.
    בהצלחה

בברכה,
    ד"ר גלית לבנת לבנון, מומחית ברפואת ילדים וברפואת ריאות ילדים, ומנהלת יחידת ריאות ילדים ומרכז סיסטיק פיברוזיס במרכז הרפואי כרמל, חיפה.
  • הגב ל: איך נגמר הניתוח?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תשובה לשאלתך
    ג
    11:00 29/04/20 29/04
    11:00
  • הניתוח עבר בהצלחה, בסופו של דבר לא היה מורך להסיר אונה של הריאה אלא רק את הסיקווסטרציה, אנחנו עבר כמעט שנתיים אחרי הניתוח יתאדה לה' נראה שאין שום בעיה וכאילו לא הייתה בעיה בכלל! ממליצה לך בחום להתייעץ בבית חולים שיבא במחלקת רפואת העובר! יש שם רופאים ומנצח מעולה! יותר מהכל ממליצה לך להמשיך כמובן בהריון כי כמעט הרוב המוחלטת של הילודים עם פגם כזה נולדים ללא סימפטומים וחיים חיים נורמליים לחלוטין אחרי הניתוח ללא סימפטומים כלל, בהצלחה

• הגב ל: תשובה לשאלתך

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025