X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אופטיקה וראייה
אודות הפורום
אודות פורום אופטיקה וראייה

פורום אופטיקה וראיה הוקם על מנת לאפשר לכם לקבל מענה מקצועי, במגוון תחומים הקשורים לבעיות, סוגיות ופתרונות ראיה. הפורום מנוהל על ידי דרור דקל, אופטומטריסט B.sc, בעל ניסיון רב בתחומי לקויות הראיה ועדשות המגע, חונך מקצועי ומנהל סניף ברשת אופטיקנה.
חשוב לדעת כי בשנים האחרונות חלו שינוי...

פורום אופטיקה וראיה הוקם על מנת לאפשר לכם לקבל מענה מקצועי, במגוון תחומים הקשורים לבעיות, סוגיות ופתרונות ראיה. הפורום מנוהל על ידי דרור דקל, אופטומטריסט B.sc, בעל ניסיון רב בתחומי לקויות הראיה ועדשות המגע, חונך מקצועי ומנהל סניף ברשת אופטיקנה.
חשוב לדעת כי בשנים האחרונות חלו שינויים מרחיקי לכת בתחום, ושהטכנולוגיה העומדת כיום לרשות המומחים מקנה פתרונות יעילים, מהירים ומקיפים. בפורום תוכלו להעלות שאלו הנוגעות בין היתר לעדשות מגע, משקפיים, בעיות שונות בראייה, והוצאת רישיון נהיגה לבעלי לקויות. כמו כן, ניתן לקבל ייעוץ לגבי טיפולים, בדיקות, אבחונים ותרופות לטיפול בבעיות ראייה, ולהתעדכן לגבי חידושים בתחום. הינכם מוזמנים להעלות את שאלותיכם בפורום, ולקבל מענה מקצועי ומהיר מטעם דרור דקל.

מנהלי פורום אופטיקה וראייה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • סנוור בלילה
    אליהו
    18:10 10/08/21 10/08
    18:10
  • שלום
    אני סובל מסנוור בלילה מפנסים (רכבים, פנסי רחוב). מדובר על תבניות כוכב (starbusts) ובמקרים של תאורה חזקה כמו פנסי רכב גם glare (לא מצאתי מילה מקבילה בעברית).
    אני מרכיב משקפיים (המרשם בסוף). כאשר אני מרכיב אותם תבניות הכוכב פוחתות (אך כלל לא נעלמות), אך הסנוור (GLARE) נותר ללא שינוי.
    הבנתי שמדובר בהפרעות אשר נקראות אברציות מסדר גבוה. בניסיון להפטר מכך ניסיתי עדשות מיוחדות לנהיגת לילה (drive safe by Zeiss) שכמעט ולא עשו שינוי. אני כבר קצת מתוסכל ומחפש פתרון. מחיפוש בגוגל הבנתי שעדשות מגע מסויימות עלולות לעזור אך הלכתי לאיבוד בסוגי העדשות ואני מחפש אופטמטריסט שמבין בנושא זה וידע להגיד לי מה יכול לעזור (אם בכלל) ולא עוד ניסוי וטעיה על עיוור. האופטמטריסטים שהייתי אצלם ניכר שלא הבינו על מה שאני מדבר ורק אמרו שינסו לבדוק ולהתאים מרשם מדוייק יותר (כאשר משקפיים מתקנות אברציות מסדר ראשון: קוצר\רוחק ראיה + צילינדר, אך לא אברציות מסדר גבוה).
    בנוסף, הבנתי שגורם אפשרי הוא הוא מצב שנקרא night myopia - שהמספר משתנה בין היום לילה ונוצר מצב שמתווסף מינוס למרשם בתנאי אור חלש. איך אפשר לבדוק אם זה המצב?

כמה נתונים:
    בן 30
    עשיתי בדיקה אצל רופא עיניים בגל הסנוורים ולדבריו הכל תקין. כולל מיפוי קרנית.
    מרשם: (עד כדי שינוי של +-0.25D בין בדיקות שונות)
    R: SPH+0.75, CYL-2.5X005
    L: SPH0, CYL-0.75X180

• הגב ל: סנוור בלילה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שכחתי להוסיף
    אליהו
    18:15 10/08/21 10/08
    18:15
  • ניסיתי גם טיפות להרטבת עיניים - ללא שינוי
    והמשקפיים שלי עם ציפוי AR - כך שלא זה העניין

• הגב ל: שכחתי להוסיף

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סנוור בלילה
    דרור דקל
    22:57 30/08/21 30/08
    22:57
  • אפשר לעשות עדשות מגע סקלרליות שעולות 10000 שח בערך, אבל זה לא ככ סביר בשביל בעיה מעין זו ולא בהכרח יפתור את הבעיה לגמרי

בברכה,
    דרור דקל.
    טלפון: 03-5351500
  • הגב ל: סנוור בלילה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025