X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום רפואת פגים ויילודים
אודות הפורום
אודות פורום רפואת פגים ויילודים

פורום רפואת פגים ויילודים שע"י מחלקת יילודים - תינוקות, מרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי פרופסור אבי רוטשילד, רופא בכיר וותיק בתחומו, שותף לניהול הפורום פרופ' דן ויסמן הינו מומחה לנאונטולוגיה (רפואת ילודים ופגים), ומומחה לרפואת ילדים. פרופ' רוטשילד הינו מומחה לרפואת ילודים ופגים ומומחה...

פורום רפואת פגים ויילודים שע"י מחלקת יילודים - תינוקות, מרכז רפואי כרמל (חיפה) מנוהל על ידי פרופסור אבי רוטשילד, רופא בכיר וותיק בתחומו, שותף לניהול הפורום פרופ' דן ויסמן הינו מומחה לנאונטולוגיה (רפואת ילודים ופגים), ומומחה לרפואת ילדים. פרופ' רוטשילד הינו מומחה לרפואת ילודים ופגים ומומחה לרפואת ילדים, מנהל מחלקת ילודים ופגים במרכז הרפואי כרמל (חיפה) מאז 2002, ופרופ' דני ויסמן הינו מנהל יחידת הילודים, מחלקת ילודים וטיפול נמרץ פגים, במרכז רפואי כרמל שבחיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לרפואת יילודים פגים, תינוקות, נאונטולוגיה, פדיאטריה, ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום רפואת פגים ויילודים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • תינוק שלא מתיישב
    מרינה
    10:11 26/02/19 26/02
    10:11
  • שלום רב,
    קודם כל תודה רבה על תשובה המפורטת שלך לגבי גמוגלובין.
    יש לי עוד שאלה בבקשה. בני בן 11.5 חודשים כרונולוגי, מתוקן 9 וקצת (שבוע 30+4),שוקל כ8.3 ק"ג. זוחל מזמן גם כמו חייל וגם על 4, בחודש אחרון התחיל לעמוד גם בלול ובמיטה. אבל עדין לא יושב טוב ולא מתיישב לבד בכלל.בפזיוטרפיה אמרו לנו להשיב אותו למשל בכיסא לאוכל לזמן לא ממושך.. עד איזה גיל זה תקין לא לשבת בהתייחסות שהוא פג קטן? קצת דואגת.תודה רבה

• הגב ל: תינוק שלא מתיישב

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תינוק שלא מתיישב
    פרופ' אבי רוטשילד
    10:41 26/02/19 26/02
    10:41
  • בנך הוא פג שנולד בשבוע 30 במשקל 1440 . יש סבירות שמהלך התפתחותו יהיה בעל "סגולות" אישיות, התלויות בתולדות חייו עד כה.
    בפנייתך הקודמת לא פירטת לגבי המהלך בפגייה. האם נזקק להנשמה? היו זיהומים שהצמיחו חידק בדם? האם מערכת העיכול היתה תקינה לאורך כל הדרך? האם היו ממצאים באולטרסאונד של הראש? ועוד.

על פניו, על פי תיאורך, הוא מתפתח מצוין. עם היענות להמלצות המרפאים בעיסוק והפיזיותרפיסטים הוא ישב ויילך תוך חודשיים שלושה.
    בנוסף, אני מקווה שאת יודעת, שעל פי חוקי מדינת ישראל, כל פג ששקל בלידתו פחות מ 1500 גרם, זכאי למעקב צמוד במכון התפתות הילד. שם תוכלי לקבל תשובות מפורטות לאורך כל חודשי המעקב.

בברכה,
    פרופ' אבי רוטשילד, מומחה לרפואת ילודים ופגים ומומחה לרפואת ילדים, מנהל מחלקת ילודים ופגים במרכז הרפואי כרמל (חיפה).
    טלפון: 04-8250611
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תינוק שלא מתיישב
    מרינה
    11:21 26/02/19 26/02
    11:21
  • תודה על תשובה מהירה.
    הוא היה מונשם יום אחד. לא היו זיהומים בדם בפגיה, היה חשד לNEC, אבל רק חשד. מבחינת מערכת העיכול הייתה לנו בעיה שרוטה מנה השנייה עשתה לנו שלשולים למשך כחודשיים, מנה השלישית בוטלה. בפגיה כבר מגיל 5-6 ימים היה רק על חלב אם. בהריון סקירות היו תקינות למעט הייתה הרחבה קלה בחדרי המוח לאטרליים (6.5 ו8.3 בערך). גם אחרי הלידה הייתה קצת הרחבה אבל כבר בסוף הפגייה זה הסתדר. גם בUS בגיל חודש היה תקין. בהריון היה חשד לקוארטציה של אאורטה (בעצם בגלל חשד הזה עשו לי מי שפיר בשבוע 30 ותוך שעה לאחר הבדיקה עברתי ניתוח קיסרי חירום בהרדמה מלאה עקב היפרדות שיליה, צ'פ גנטי תקין) אבל זה נשלל אחרי הלידה. היה רק PFO קטן שנסגר כמה חודשים אחרי הלידה. מהלך בפגיה היה די חלק,היינו ציריכם להשתחרר 30 יום אחרי הלידה אבל התחיל לעשות סטורציה ואז נשארנו לעוד 8 ימים... היינו בשניידר. עושים מעקב באסף הרופא (שם עושים רק פיזיותרפיה בלי ריפוי בעיסוק).תודה רבה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תינוק שלא מתיישב
    פרופ' אבי רוטשילד
    12:03 26/02/19 26/02
    12:03
  • עם השלמת ההיסטוריה הזו, האדון הצעיר ממש ממש בדרך הנכונה :)

בברכה,
    פרופ' אבי רוטשילד, מומחה לרפואת ילודים ופגים ומומחה לרפואת ילדים, מנהל מחלקת ילודים ופגים במרכז הרפואי כרמל (חיפה).
    טלפון: 04-8250611
    מייל: [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025