X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום החלפת מפרק ברך
אודות הפורום
אודות פורום החלפת מפרק ברך

פורום החלפת מפרק ברך מנוהל על ידי ד"ר אורן בן לולו, אורתופד מומחה, והוקם על מנת לאפשר לכם לקבל מענה מהיר ומקצועי. ד"ר בן לולו שימש בעבר כרופא בכיר בתחום החלפות מפרקי ירך וברך בבית חולים העמק שבעפולה, וכיום משמש כמנהל המחלק האורטופדית בבית החולים בני ציון שבחיפה, וכאחראי על תחומים אלו במרפא...

פורום החלפת מפרק ברך מנוהל על ידי ד"ר אורן בן לולו, אורתופד מומחה, והוקם על מנת לאפשר לכם לקבל מענה מהיר ומקצועי. ד"ר בן לולו שימש בעבר כרופא בכיר בתחום החלפות מפרקי ירך וברך בבית חולים העמק שבעפולה, וכיום משמש כמנהל המחלק האורטופדית בבית החולים בני ציון שבחיפה, וכאחראי על תחומים אלו במרפאת קופ"ח כללית זבולון. בפורום ניתן להעלות שאלות הקשורות לכל היבטי ניתוח החלפת ברך, כגון שיטות ניתוחיות, סוגי חלפים, שיקולי סיכון ותועלת, התהליך השיקומי, הזדקקות לניתוח, כאבים ומגבלות תנועה. הפורום הוקם אך ורק לשאלות ותשובות אינפורמטיביות, ואינו מהווה במה לקבלת המלצות או הפניות לאורטופדים אחרים. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בד"ר בן לולו על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום החלפת מפרק ברך

אין מנהלים לפורום זה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • פיענוח MRI
    מיקי
    16:10 27/03/17 27/03
    16:10
  • שלום ד"ר,
    בבדיקת MRI של ברך ימיין נקבע כי בפמור דיסטלי וטיביה פרוקסימלית - "נראה סדק זעיר בסחוס באספקט הקדמי של הפלטו המדיאלי של הטיביה מלווה ארוזיה סובכונדרלית קטנה. מודגמת ארוזיה סובכונדרלית קטנה נוספת באספקט הקדמי של הפלטו המדיאלי של הטיביה ללא הדגמה ברורה של נזק לסחוס הסמוך. באבחנה מבדלת של הממצאים באים בחשבון מיקרו שברים ארטרוסקופים. נצפים שינויים ניווניים במפרק הטיביופיבולרי הפרוקסימלי הכוללים: א. ארוזיות סובכונדלריות נושקות, ב. אוסטאופיטים קטנים, ג. נוזל בכמות קטנה במפרק."

כל שאר הדברים שנבדקו ב-MRI בעובי ואות תקינים וללא ממצא פתולוגי. הפיקה - סחוס ומבנה גרמי תקינים.

יודגש כי לא נעשו מיקרו שברים.

לפני זמן מה שלחתי לך שאלה בנוגע להחלפת מפרק במצבי ולאחר תשובתך שאלתי לגבי השתלת סחוס.
    כעת בעקבות האמור לעיל - האם יש לדעתך מקום לשקול השתלת סחוס לאור העובדה שאני מוגבלת בכל פעולה, מהפשוטה ביותר - אחרי הליכה של כ-5 דקות לכל היותר אני מתחילה לסבול מכאבים ולצלוע.

אם יש מקום לשקול זאת, האם ידוע לך מה העלות של הליך כזה? הבנתי שזה לא ממומן ע"י קופה"ח (אין לי ביטוח פרטי)

תודה מראש על תשובתך, ותודה על התשובות שלך באופן כללי שהינן מפורטות, סבלניות וניכר כי הן ניתנות במלוא תשומת הלב :-)

• הגב ל: פיענוח MRI

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח MRI
    ד"ר אורן בן לולו
    23:00 02/04/17 02/04
    23:00
  • שלום רב

להבנתי מדובר בשברים קטנים מאוד, יתכן שברי אי ספיקה. במצב זה ממש לא מקובל לבצע השתלת סחוס

כמו כן לגבי החלפת ברך, נשמע והברך שלך במצב טוב. אכן כעת כואב לך מאוד אך זה בגלל השברים הקטנים שמחלימים בדרך כלך בטווח השנה.

כך שהיתי ממתין עוד להטבה
    בברכה

בברכה,
    ד"ר אורן בן לולו.
    מנהל מחלקת אורתופדית, מרכז רפואי בני ציון, חיפה.
    מומחה בכירורגיה אורתופדית.
    מומחה בניתוחי החלפת מפרקי ירך וברך.
    מבצע גם ניתוחי החלפת ירך בגישה הקדמית וברך בגישה קינמטית.
    יו"ר משותף של החברה הישראלית למפרקי ירך וברך.
    מקבל מטופלים באסותא חיפה, רבמ"ד קריית מוצקין, ובמרפאת אסף בעפולה
    טלפון לזימון תורים לכל המרפאות: 04-6069906
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח MRI
    מיקי
    07:40 03/04/17 03/04
    07:40
  • תודה ד"ר על תשובתך.

הפגיעה טופלה כבר לפני קרוב לשנה, ומאז המצב רק הולך ומחמיר, כך שאני מתקשה להאמין שצפויה לי הטבה.
    אני נוטלת ארטריל כבר כ-5 חודשים וגם ללא כל הטבה (כאמור, המצב הולך ומחמיר)
    האם יש עוד אופציות טיפוליות שעשויות להקל עליי את התפקוד היומיומי?
    בנוסף, אשמח לקבל הסבר מה זה שברי אי ספיקה?

תודה ושבוע טוב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח MRI
    מיקי
    21:37 03/04/17 03/04
    21:37
  • אני חושבת שלא הסברתי את המצב בשלמותו: בחודש יוני 2016 עברתי ארתרוסקופיה בשל קרע במניסקוס שהודגם בבדיקת MRI בעקבות פציעה מחודש דצמבר 2015. הכירורג סיפר לאחר מכן שלא היה קרע במניסקוס כי אם תלישה של הסחוס ושהוא שייף וסידר את זה. כאשר הכאבים היו קשים ולא הצלחתי לחזור לתפקוד הוא טען בפניי שכרגע חסר לי סחוס והמצב רק ילך ויחמיר מבחינת התפקוד שלי וכי הפיתרון היחיד הוא השתלת סחוס.
    בעקבות תשובה זו פניתי לאורטופד אחר ששלח אותי ל-MRI נוסף (שאת ממצאיו רשמתי בהודעה הראשונה) הוא נתן לי זריקת PRP שלא סייעה במאום. כיום אני כ-5 חודשים מטופלת בארטריל ללא שיפור בכלל והמצב רק הולך ומחמיר.
    כלומר - כאבים עזים רוב היום, אחרי הליכה מאד קצרה (כמה דקות) כאבים שגורמים לצליעה ולאחר מכן, במנוחה עדיין סובלת מכאב במשך שעות רבות. אני לא מדברת בכלל על להישען על הברך או לכופף אותה כשיש עליה עומס.
    יש לציין שטווח התנועה של הברך ללא עומס עליה הוא יחסית רחב.
    אני מיואשת מהמצב הזה! בסה"כ בת 42 וממש נכה!

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח MRI
    ד"ר אורן בן לולו
    18:04 12/04/17 12/04
    18:04
  • שלום רב

שבר אי ספיקה כשמו כן הוא, העצם בנקודה מסוימת נחלשת ואז היא קורסת בנקודה מסוימת וקטנה ואז יש שבר במשטח המפרקי, והדבר גורם לכאב. שברים גדולים כמובן יכולים ליצור אזור שלם שאינו יציב ואז תיתכן פגיעה משמעותית יותר.

בברכה,
    ד"ר אורן בן לולו.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח MRI
    ד"ר אורן בן לולו
    14:42 13/04/17 13/04
    14:42
  • שלום רב

אשמח לראותך ולראות את הבדיקות והטיפולים שעשית
    ככלל אני חושב שצריך לטפל בך עוד שמרנית מפאת גילך, אני לא חושב שפתרון ניתוחי מתאים לעת זו
    בברכה

בברכה,
    ד"ר אורן בן לולו.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח MRI
    מיקי
    14:53 13/04/17 13/04
    14:53
  • תודה ד"ר, אבל הבנתי ממך שאינך עובד עם קופ"ח מכבי.
    האם יתכן מצב שבארתרוסקופיה נשארו "זיזים" שלא שוייפו כראוי ומכאן הכאבים?

לפני כ-20 שנה עברתי ארתרוסקופיה בברך השניה בשל קרע במניסקוס ואחריה סבלתי כאבים, בוצעה ארתרוסקופיה שנייה בה מצאו שהאיזור לא הוחלק לחלוטין ומכאן היו הכאבים. מאז הברך ההיא בסדר.
    יתכן וזה המצב?

מחר אני אהיה בבדיקה אצל אורטופד נוסף (דרך קופ"ח) לקבל חוו"ד נוספת ובתקווה שאזכה סוף סוף לתשובות ופיתרון.

הידרותרפיה לא סייעה ורק החמירה את הכאבים.
    פיזיותרפיה - כל תרגיל, לאחר כ-10 שניות התחיל לכאוב לי והפיזיותרפיסט קבע שאסור לי לבצע שום תרגיל עם עומס (לכן הופנתי להידרותרפיה)

המצב לא הגיוני ומתסכל!

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח MRI
    ד"ר אורן בן לולו
    00:07 23/04/17 23/04
    00:07
  • שבוע טוב

מה אמר לך האורתופד

להבנתי שברי אי הספיקה הם הגורמים העיקריים לכאב, והם חולפים, מקווה שיש כבר שיפור במצבך

בברכה

בברכה,
    ד"ר אורן בן לולו.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח MRI
    מיקי
    00:15 23/04/17 23/04
    00:15
  • שלום רב,
    הרופא קבע כי יש רגישות חזקה מאד באיזור המניסקוס המדיאלי וכי יש נעילות של הברך. המליץ לעת עתה זריקת סטרואידים להקלת הכאב והמשך נטילת ארטריל.
    כעת אני 3 ימים לאחר ההזרקה ומקווה להרגיש הקלה בימים הקרובים. בעוד כחודש יש לי ביקורת מעקב.
    תודה על ההתעניינות ????
    שבוע טוב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח MRI
    ד"ר אורן בן לולו
    00:24 23/04/17 23/04
    00:24
  • בהצלחה

שבוע טוב

בברכה,
    ד"ר אורן בן לולו.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פיענוח MRI
    מיקי
    16:08 26/04/17 26/04
    16:08
  • שלום ד"ר,
    רק עכשיו ראיתי שבתגובה שלי במקום לראות פרצוף מחייך רואים סדרה של סימני שאלה!

אעדכן שקיבלתי זריקת סטרואידים ביום ד', 19/4 ולצערי אין כל שיפור במצב.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026