X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום החלפת מפרק ברך
אודות הפורום
אודות פורום החלפת מפרק ברך

פורום החלפת מפרק ברך מנוהל על ידי ד"ר אורן בן לולו, אורתופד מומחה, והוקם על מנת לאפשר לכם לקבל מענה מהיר ומקצועי. ד"ר בן לולו שימש בעבר כרופא בכיר בתחום החלפות מפרקי ירך וברך בבית חולים העמק שבעפולה, וכיום משמש כמנהל המחלק האורטופדית בבית החולים בני ציון שבחיפה, וכאחראי על תחומים אלו במרפא...

פורום החלפת מפרק ברך מנוהל על ידי ד"ר אורן בן לולו, אורתופד מומחה, והוקם על מנת לאפשר לכם לקבל מענה מהיר ומקצועי. ד"ר בן לולו שימש בעבר כרופא בכיר בתחום החלפות מפרקי ירך וברך בבית חולים העמק שבעפולה, וכיום משמש כמנהל המחלק האורטופדית בבית החולים בני ציון שבחיפה, וכאחראי על תחומים אלו במרפאת קופ"ח כללית זבולון. בפורום ניתן להעלות שאלות הקשורות לכל היבטי ניתוח החלפת ברך, כגון שיטות ניתוחיות, סוגי חלפים, שיקולי סיכון ותועלת, התהליך השיקומי, הזדקקות לניתוח, כאבים ומגבלות תנועה. הפורום הוקם אך ורק לשאלות ותשובות אינפורמטיביות, ואינו מהווה במה לקבלת המלצות או הפניות לאורטופדים אחרים. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בד"ר בן לולו על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום החלפת מפרק ברך

אין מנהלים לפורום זה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • החלפת מפרק הברך
    ליאורה
    15:16 03/08/16 03/08
    15:16
  • שלום דר בן לולו,
    ראשית עלי לומר שתענוג לקרוא את הסבריך המאירים,
    שאלתי - אני בת 66 יש לי שחיקת סחוס ניכרת (עפ צלומים) בברך וכאבים. בדרך כלל נסבלים ולעיתים יש נפילות כלומר החמרה בכאב שזריקות ח. היאלורונית משקיטים בהצלחה. כרגע בפאזת כאבים. אני מניחה שבסופו של דבר אצטרך לעשות החלפת מפרק. מה נכון לעשות? לבצע כבר? או נכון יותר לדחות כמה שניתן. אני מוטרדת מכך שרופאי ברך שמטבע הדברים עוסקים בהחלפת מפרקים "ידה קלה על ההדק" והם ממליצים למהר ןלנתח, מה דעתך?

• הגב ל: החלפת מפרק הברך

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • החלפת מפרק הברך
    ד"ר אורן בן לולו
    09:23 07/08/16 07/08
    09:23
  • שבוע טוב

תודה רבה לך

ברשותך אענה קודם ל "הרמה להנחתה" כפי שאומרים כיום.

ברור שאנחנו האורתופדים אוהבים לנתח, אחרת לא היינו עובדים במקצוע הקשה, התובעני ובה בעת המדהים והמופלא הזה אורתופדיה. בעניי זכות גדולה היא לטפל, לנתח, לתקן ולשקם את היצירה המופלאה ביותר של הטבע - האדם.

מאידך ידנו ממש לא קלה על ההדק, אנחנו מנתחים רק 5 אחוז המטופלים שלנו. ב 95 אחוז מהמקרים אנחנו מציעים טיפול שמנרי. נתון מוכר ובדוק.
    יתר על כן בישראל מנתחים פחות מבכל מדינה אחרת - לשם השוואה באירופה מנתחים פי 5 החלפות מפרקים לנפש, ובצפון אמריקה פי 3 החלפות מפרקים לנפש מישראל, ישראל ללא ספק מאחרת גם בתחום זה. בישראל ללא ספק מגיעים לניתוח במצב הרבה יותר קשה - קרי כשיש כבר הגבלה משמעותית בטווח התנועה, דבר המוכח ללא ספק כפוגע בתוצאות הניתוח ומפחית אותן.

לשאלתך - וודאי שאת צעירה לניתוח זה. וכפי שאמרת ובצדק הכאב גלי, התקפי, פאזי, ואכן כאב זה יחלוף. כך מתאפיינת מחלה זו. מאידך מה שחשוב יותר זה האם יש לך הגבלת תנועה בדרך כלל חוסר יישור, האם הפגיעה באיכות חייך משמעותית. אם כן אז צריך בהחלט לחשוב על ניתוח ואם לא תחכי עד שתהיה מוכנה לניתוח.

אני מזכיר - ההחלטה על הניתוח היא תמיד בידי המטופל, המטופל הוא זה שצריך להרגיש שניסה הכל, שהפגיעה באיכות חייו גבוה, שיש לו כאב מתמיד (בדרך כלל מדובר כאב בינוני), ושיש לו הגבלה בתנועה. וכשכל זה קורה אזי המטופל צריך לבקש בעצמו מהאורתופד ניתוח. ותפקידנו לבדוק שאכן המטפל מתאים לפעולה זו. שכן אם נעשה פעולה זו שלא לצורך נפגע במטופל, דבר שאף אחד מאיתנו לא רוצה שיקרה.

בברכה,
    ד"ר אורן בן לולו.
    מנהל מחלקת אורתופדית, מרכז רפואי בני ציון, חיפה.
    מומחה בכירורגיה אורתופדית.
    מומחה בניתוחי החלפת מפרקי ירך וברך.
    מבצע גם ניתוחי החלפת ירך בגישה הקדמית וברך בגישה קינמטית.
    יו"ר משותף של החברה הישראלית למפרקי ירך וברך.
    מקבל מטופלים באסותא חיפה, רבמ"ד קריית מוצקין, ובמרפאת אסף בעפולה
    טלפון לזימון תורים לכל המרפאות: 04-6069906
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • החלפת מפרק הברך
    ליאורה
    11:49 10/08/16 10/08
    11:49
  • שוב תודה דר' על תשובתך המפורטת והסבלנית. לא התכוונתי להיות פרובוקטיבית. אני מתנצלת אם זה נשמע כך.
    חסרה לי באמת הפונקציה של רופא אורטופד מומחה לברכיים שאינו מנתח אבל יוכל ל"תרגם" עבורי באובייקטיביות את מצבי, אופציות הטפול וכו. את המומחים הכוכבים (ושוב סליחה אם האמירה נשמעת פוגענית) שאל רובם ככולם מגיעים דרך המערכת הפרטית ולא למשל דרך מרפאות החוץ בבתי החולים, טפול שאינו נתוחי לא מעניין אותם. אני טועה?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026