X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום פגיעות וניתוחי קרנית
אודות הפורום
אודות פורום פגיעות וניתוחי קרנית

פורום פגיעות וניתוחי קרנית מנוהל על ידי ד"ר דוד ישראלי, אחראי על תחום ניתוחי הקרנית בבית החולים כרמל, רופא ומנתח בכיר במרכז הרפואי המתקדם לניתוחי עיניים "מעין", כמו כן, שותף לניהול הפורום ד"ר מיכאל היימס, רופא ומנתח עיניים בכיר בבית החולים כרמל, וב"מעין" - מרכז רפואי מתקדם לניתוחי עיניים ו...

פורום פגיעות וניתוחי קרנית מנוהל על ידי ד"ר דוד ישראלי, אחראי על תחום ניתוחי הקרנית בבית החולים כרמל, רופא ומנתח בכיר במרכז הרפואי המתקדם לניתוחי עיניים "מעין", כמו כן, שותף לניהול הפורום ד"ר מיכאל היימס, רופא ומנתח עיניים בכיר בבית החולים כרמל, וב"מעין" - מרכז רפואי מתקדם לניתוחי עיניים ואסתטיקה. הפורום הוקם על מנת לאפשר לכם להעלות שאלות הקשורות בפגיעות בקרנית, כדוגמת חבלות ופציעות חודרות המובילות לקרעים בקרנית, מחלת הקרטוקונוס (חרוטית), פטריגיום ודלקות עקב נסיבות שונות. כמו כן, ניתן לשאול בכל הקשור לטיפול וחיזוק הקרנית, כל סוגי השתלות הקרנית, לייזר להסרת משקפיים, הסרת משקפיים בלייזר, ניתוחי פיטריגיום ועוד. בנוסף ניתן לשאול בנושא השתלת טבעות ועדשות תוך עיניות מורכבות. הנכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום ו/או לפנות ישירות אל ד"ר ישראלי וד"ר מיכאל היימס על מנת לקבל מענה מקצועי ומהיר לשאלותיכם.

מנהלי פורום פגיעות וניתוחי קרנית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • קרוס לינקינג לקרטקונוס מתקדם (אך יציב)
    at
    19:53 25/07/15 25/07
    19:53
  • שלום,
    אני בת 31, אובחן לי קרטקונוס בגיל 13 בערך, לאורך השנים היו לי קשיים רבים בהתאמת עדשות אבל ב-10 השנים האחרונות מצבי טוב עם עדשות והראייה שלי טובה: החלפתי עדשות מספר פעמים אבל הזוג הנוכחי שלי משמש אותי כבר בערך חמש שנים מבלי התדרדרות בראייה (השנה אני בתהליך של התאמת עדשות חדשות, אבל לא בגלל בעיה בראייה או בנוחות אלא בגלל שהן מפעילות לחץ מוגזם על הקרנית לדעתו של האופטומטריסט שלי).
    הקרטקונוס שלי במצב מתקדם - הקרניות דקות (400 מיקרון בימין, 350 מיקרון בשמאל), הקמירות גבוהה, ויש לי גם הצטלקויות (בעיקר בעין שמאל החלשה יותר).
    לאחרונה הייתי אצל רופא עיניים, שרצה לבדוק את התאמתי לקרוס לינקינג: עשיתי מיפוי קרנית אחרי מספר ימים בלי עדשות אבל התוצאות לא היו אמינות לדעתו, ולכן אני אעשה עוד מיפוי בחודש הבא אחרי שבועיים בלי עדשות (כמובן, זה מסובך כי בלי עדשות התפקוד שלי מאד מאד ירוד). יש לי גם מיפוי קרנית מלפני כשלוש שנים, אבל גם הוא נעשה רק אחרי 3-4 ימים ללא עדשות.
    על סמך מידע ומחקרים שמצאתי באינטרנט - בגילי ובהתחשב בעובדה שאין עדות לכך שהקרטקונוס שלי מתקדם בתקופה האחרונה (גם אחרי המיפוי הקרוב בעצם לא יהיה למה להשוות אותו), זה לא סביר לעשות קרוס לינקינג. מה גם שהקרניות שלי דקות במיוחד, כך שיהיה צריך לעבות את הקרנית באופן מלאכותי וזה עוד יותר יסבך את העניינים (וזה גם פחות מוכח כיעיל ולא מזיק במחקרים). מאידך, אני מקבלת את הרושם מהרופא שהוא מאד רוצה לדחוף אותי לעשות קרוס לינקינג. אני חוששת מאד מהפרוצדורה - גם מהסיבוכים האפשריים, גם מהכאב ואי הנוחות, ובעיקר מהעובדה שהיא תשתק אותי למספר חודשים (כיוון שלא אוכל להרכיב עדשות) בתקופה די עמוסה בחיי. לכן רציתי לשמוע עוד חוות דעת על הנחיצות של קרוס לינקינג בהתחשב בנסיבות שתיארתי.
    בנוסף הייתי שמחה לדעת אם ידוע לך אם עושים קרוס לינקינג טרנס אפיתליאלי בארץ (ברור שחסרונותיו קטנים יותר).
    תודה

• הגב ל: קרוס לינקינג לקרטקונוס מתקדם (אך יציב)

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • קרוס לינקינג לקרטקונוס מתקדם (אך יציב)
    ד"ר דוד ישראלי
    20:38 15/08/15 15/08
    20:38
  • שלום רב. לפי הנתונים שלך ועקב כך שמצבך יציב אין צורך ממשי בטיפול כעת. תמשיך במעקב בלבד.

בברכה, ד"ר דוד ישראלי, מומחה לרפואת עיניים, רופא בכיר ומנתח במרכז הרפואי לניתוחי עיניים - "מעין".
    טלפון: 077-9969-666.
  • הגב ל: קרוס לינקינג לקרטקונוס מתקדם (אך יציב)

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026