X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום החלפת מפרק ירך
אודות הפורום
אודות פורום החלפת מפרק ירך

פורום החלפת מפרק ירך מנוהל על ידי ד"ר אורן בן לולו, אורתופד מומחה, והוקם על מנת לאפשר לכם לקבל מענה מהיר ומקצועי.
ד"ר בן לולו שימש בעבר כרופא בכיר בתחום החלפות מפרקי ירך וברך בבית חולים העמק שבעפולה, וכיום משמש כמנהל המחלק האורטופדית בבית החולים בני ציון שבחיפה, וכאחראי על תחומים א...

פורום החלפת מפרק ירך מנוהל על ידי ד"ר אורן בן לולו, אורתופד מומחה, והוקם על מנת לאפשר לכם לקבל מענה מהיר ומקצועי.
ד"ר בן לולו שימש בעבר כרופא בכיר בתחום החלפות מפרקי ירך וברך בבית חולים העמק שבעפולה, וכיום משמש כמנהל המחלק האורטופדית בבית החולים בני ציון שבחיפה, וכאחראי על תחומים אלו במרפאת קופ"ח כללית זבולון. משמש כיושב ראש המשותף לחברה הישראלית למפרקי ירך וברך

בפורום ניתן להעלות שאלות הקשורות לכל היבטי ניתוח החלפת ירך, כגון שיטות ניתוחיות, סוגי חלפים, שיקולי סיכון ותועלת, התהליך השיקומי, הזדקקות לניתוח, כאבים ומגבלות תנועה. הפורום הוקם אך ורק לשאלות ותשובות אינפורמטיביות, ואינו מהווה במה לקבלת המלצות או הפניות לאורטופדים אחרים. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בד"ר בן לולו על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום החלפת מפרק ירך

אין מנהלים לפורום זה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • דילמה לפני החלפת מפרק ירך
    ישראלה
    18:37 08/02/16 08/02
    18:37
  • אני בת 53 וכבר הרבה שנים סובלת מבעיות במפרק ירך ועם הגבלה מאוד קשה בתנועת המפרק (קוקסה ווארה) וצריכה להחליף מפרק ניסיתי טיפולים שמרניים שלא הניבו הרבה תוצאות.
    במשך השנים שמעתי קראתי אין ספור דעות על החלמה ושיקום לאחר ניתוח.
    קצת רקע יש לי בעיות אורטופדיות נוספות שחיקה של הסחוס ברגל השנייה ובעיות גב וצוואר עם פריצות דיסקים עם היצרויות ובעיות ניווניות והגבלה בתנועות צוואר וגב והתקצרות רגל ב 5ס"מ או יותר.
    השאלה
    1 שלי מה הסיכוי שניתוח החלפת מפרק תאיץ ניתוח במפרק השני .
    2 האם ניתוח החלפת המפרק יקצר לי את הרגל יותר ממה שכעת ואם כן בכמה ממה שידוע ברפואה.
    3 במידה והניתוח מצליח כפי אנו מקווים האם בגלל חולשה שיש לי כעת בשרירים וקושי רב בתנועות תהיה לכך השפעה לאחר הניתוח.
    דהיינו האם קיים סיכוי שהגבלה בתנועות תמשיך להתקיים בגלל חולשה של השרירים כעת או שאין קשר.

אודה לתשובתך.

• הגב ל: דילמה לפני החלפת מפרק ירך

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דילמה לפני החלפת מפרק ירך
    ד"ר אורן בן לולו
    23:10 08/02/16 08/02
    23:10
  • שלום רב
    אנסה לענות על שאלותייך כפי יכולתי - אם כי לא בדקתי אותך ולא ראיתי את צילומיך.
    מה הסיכוי שניתוח החלפת מפרק יאיץ ניתוח במפרק השני - ככלל ניתוח דווקא מסייע למפרק השני, ומאט אצת קצב שחיקתו. שכן המפרק שהוחלף נושא יותר משקל ועומס ומקל על ההליכה
    האם ניתוח החלפת המפרק יקצר לי את הרגל יותר ממה שכעת - ממש לא, בניתוח ניתן יהיה להאריך לך את הרגל כדי 3.5 ס"מ. זה גבול ההארכה הבטוח והטוב שאינו גורם לפגיעות נלוות.
    במידה והניתוח מצליח כפי שאנו מקווים האם בגלל חולשה שיש לי כעת בשרירים וקושי רב בתנועות תהיה לכך השפעה לאחר הניתוח, דהיינו האם קיים סיכוי שהגבלה בתנועות תמשיך להתקיים בגלל חולשה של השרירים כעת או שאין קשר - ברשותך, אתקן מעט את השאלה - בדרך כלל ההגבלה בטווח התנועה נובע מהשיניים השחיקתיים במפרק עצמו - ואת זה אנחנו מתקנים בניתוח - כך שאני מקווה שטווח התנועה של המפרק ישתפר. מאידך - כושר התנועה, כח השרירים ויכולת הפעולה מושפעים מאוד מהמצב טרם הניתוח - על כן יש בהחלט מקום וצורך לעבוד על השרירים כבר עכשיו טרם הניתוח, כדי שיאפשרו בהמשך הפעלה טובה ותקינה של המפרק. כן מבקש להבהיר שחלק מהצליעה שיש לך כעת יישאר גם אחר הניתוח וזאת עקב התפקוד השרירי אותו אנו לא מתקנים בניתוח.

אשמח לבדוק אותך ולטפל בך

בברכה,
    ד"ר אורן בן לולו.
    מנהל מחלקת אורתופדית, מרכז רפואי בני ציון, חיפה.
    מומחה בכירורגיה אורתופדית.
    מומחה בניתוחי החלפת מפרקי ירך וברך.
    מבצע גם ניתוחי החלפת ירך בגישה הקדמית וברך בגישה קינמטית.
    יו"ר משותף של החברה הישראלית למפרקי ירך וברך.
    מקבל מטופלים באסותא חיפה, רבמ"ד קריית מוצקין, ובמרפאת אסף בעפולה
    טלפון לזימון תורים לכל המרפאות: 04-6069906
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: דילמה לפני החלפת מפרק ירך

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026