X

מדורים:

  •      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:




פורום החלפת מפרק ירך
אודות הפורום
אודות פורום החלפת מפרק ירך

פורום החלפת מפרק ירך מנוהל על ידי ד"ר אורן בן לולו, אורתופד מומחה, והוקם על מנת לאפשר לכם לקבל מענה מהיר ומקצועי.
ד"ר בן לולו שימש בעבר כרופא בכיר בתחום החלפות מפרקי ירך וברך בבית חולים העמק שבעפולה, וכיום משמש כמנהל המחלק האורטופדית בבית החולים בני ציון שבחיפה, וכאחראי על תחומים א...

פורום החלפת מפרק ירך מנוהל על ידי ד"ר אורן בן לולו, אורתופד מומחה, והוקם על מנת לאפשר לכם לקבל מענה מהיר ומקצועי.
ד"ר בן לולו שימש בעבר כרופא בכיר בתחום החלפות מפרקי ירך וברך בבית חולים העמק שבעפולה, וכיום משמש כמנהל המחלק האורטופדית בבית החולים בני ציון שבחיפה, וכאחראי על תחומים אלו במרפאת קופ"ח כללית זבולון. משמש כיושב ראש המשותף לחברה הישראלית למפרקי ירך וברך

בפורום ניתן להעלות שאלות הקשורות לכל היבטי ניתוח החלפת ירך, כגון שיטות ניתוחיות, סוגי חלפים, שיקולי סיכון ותועלת, התהליך השיקומי, הזדקקות לניתוח, כאבים ומגבלות תנועה. הפורום הוקם אך ורק לשאלות ותשובות אינפורמטיביות, ואינו מהווה במה לקבלת המלצות או הפניות לאורטופדים אחרים. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בד"ר בן לולו על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום החלפת מפרק ירך

אין מנהלים לפורום זה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • החלפת ירך בגיל הזהב (70)
    רבקה
    14:36 16/02/15 16/02
    14:36
  • שלום, המליצו לאבי שלא לעשות החלפת ירך (הניתוח) כל עוד הוא יכול לספוג ולחיות את ועם הכאב בגלל שהניתוח מאד מורכב ולא קל ולא מומלץ וכרוך בתקופת שיקום ארוכה, האם כך הדבר דוקטור?

  • הגב ל: החלפת ירך בגיל הזהב (70)

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • גיל הזהב הוא הגיל הנכון להחלפת ירך
    ד"ר אורן בן לולו
    23:27 18/02/15 18/02
    23:27
  • שלום רב
    איני מכיר את אביך ואת הרקע הרפואי שלו כלל, ויתכן ויש במצבו הרפואי בעיות יחודיות. על כן יש בהחלט להתייעץ על כך עם הרופא המטפל שלו.

    כן אענה לשאלתך באופן כללי, גיל 70 הוא הגיל השכיח והנכון ביותר להחלפת מפרקי ירך וברך. מרבית המטופלים בארץ ובעולם הם בגיל זה. במציאות הרפואית העכשווית בה הגברים בישראל חיים עד גיל 80 בממוצע והנשים עד 86, ניתוח בגיל 70 יאפשר להם להגיע לגיל זה בבריאות , ללא כאב ובתפקוד טוב. אורך חיי משתלי הירך הוא כ 20 - 15 שנים בממוצע ובחשבון פשוט, 65 עד 70 זהו הגיל הנכון לגברים לניתוח זה. מאידך למרות שזהו ניתוח טוב ברור שאין צורך לעשותו אם אין כאב משמעותי, פגיעה בתפקוד או פגיעה באיכות החיים. אך אם כן יש פגיעה בכל הפרמטרים האלו, כן כדאי ומומלץ לעבורו ניתוח זה.
    לגבי משך השיקום - הדבר תלוי במטופל עצמו, בד"כ בשבוע הראשון המטופל לומד והולך בסדר בעזרת עזרי הליכה ומתרגל מדרגות. ובהמשך במהלך כחודשים - הוא משתפר בביצוע פעולות אלו וכן יש שיפור משמעותי בכאב.
    לסיכום - במטופל שיגרתי שאין לו מחלות יוצאות דופן ורמת תפקודו היומי סבירה - גיל הזהב הוא הגיל הנכון לניתוח החלפת מפרק ירך

    בברכה,
    ד"ר אורן בן לולו.
    מנהל מחלקת אורתופדית, מרכז רפואי בני ציון, חיפה.
    מומחה בכירורגיה אורתופדית.
    מומחה בניתוחי החלפת מפרקי ירך וברך.
    מבצע גם ניתוחי החלפת ירך בגישה הקדמית וברך בגישה קינמטית.
    יו"ר משותף של החברה הישראלית למפרקי ירך וברך.
    מקבל מטופלים באסותא חיפה, רבמ"ד קריית מוצקין, ובמרפאת אסף בעפולה
    טלפון לזימון תורים לכל המרפאות: 04-6069906
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: גיל הזהב הוא הגיל הנכון להחלפת ירך

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026