X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום החלפת מפרק ירך
אודות הפורום
אודות פורום החלפת מפרק ירך

פורום החלפת מפרק ירך מנוהל על ידי ד"ר אורן בן לולו, אורתופד מומחה, והוקם על מנת לאפשר לכם לקבל מענה מהיר ומקצועי.
ד"ר בן לולו שימש בעבר כרופא בכיר בתחום החלפות מפרקי ירך וברך בבית חולים העמק שבעפולה, וכיום משמש כמנהל המחלק האורטופדית בבית החולים בני ציון שבחיפה, וכאחראי על תחומים א...

פורום החלפת מפרק ירך מנוהל על ידי ד"ר אורן בן לולו, אורתופד מומחה, והוקם על מנת לאפשר לכם לקבל מענה מהיר ומקצועי.
ד"ר בן לולו שימש בעבר כרופא בכיר בתחום החלפות מפרקי ירך וברך בבית חולים העמק שבעפולה, וכיום משמש כמנהל המחלק האורטופדית בבית החולים בני ציון שבחיפה, וכאחראי על תחומים אלו במרפאת קופ"ח כללית זבולון. משמש כיושב ראש המשותף לחברה הישראלית למפרקי ירך וברך

בפורום ניתן להעלות שאלות הקשורות לכל היבטי ניתוח החלפת ירך, כגון שיטות ניתוחיות, סוגי חלפים, שיקולי סיכון ותועלת, התהליך השיקומי, הזדקקות לניתוח, כאבים ומגבלות תנועה. הפורום הוקם אך ורק לשאלות ותשובות אינפורמטיביות, ואינו מהווה במה לקבלת המלצות או הפניות לאורטופדים אחרים. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בד"ר בן לולו על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום החלפת מפרק ירך

אין מנהלים לפורום זה

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • מפרק ירך
    יפה
    01:24 04/05/17 04/05
    01:24
  • שלום ד"ר,
    אני בת 47, סובלת כבר תקופה ארוכה מאוד מכאבים חזקים במפרקי היריכיים (בשני הצדדים ובמפשעות) והגבלה בתנועה (הליכה, עמידה ממושכת, ישיבה, כיפוף וכו") ואפילו על הצד קשה לי לישון בלילה.
    בזמן הקימה בבוקר קשה לי ללכת כאילו המפרקים "תקועים" וזה משתחרר לאחר כחצי שעה בערך.
    הבעיה מחריפה ככל שעובר הזמן.
    שאלתי אליך איזה צילום מראה הכי טוב את הבעיה במפרקים : צילום אגן, צילום פרקי יריכיים דו צדדי, או בכלל MRI ?
    אני שואלת כי רופא אחד נתן לי בזמנו לעשות צילום רנטגן אגן (לא צוין בטופס מפרקי יריכיים אלא רק אגן) ולעומת זאת רופאה אחרת נתנה לי מפרקי יריכיים דו צדדי (ללא אגן). את שניהם לא עשיתי כי אני בספק מה משניהם יותר יעיל וגם לא פוחדת מהקרינה ולכן הנטיה הטבעית שלי היא לעשות MRI שזה ללא קרינה ואני מוכנה ללכת באופן פרטי ולשלם 4000 ש"ח (כי לקבל מקופת חולים זה סיפור). מה דעתך ? איזה צילום מבין שלושת אלה מראה הכי טוב את מפרקי היריכיים ?
    תודה רבה.

• הגב ל: מפרק ירך

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מפרק ירך
    יפה
    01:29 04/05/17 04/05
    01:29
  • סליחה, כן פוחדת מהקרינה (בטעות נוספה המילה לא).

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מפרק ירך
    ד"ר אורן בן לולו
    06:00 04/05/17 04/05
    06:00
  • שלום רב

תודה על השאלה, ראשית אומר שהכי טוב הוא מושג מבלבל ושאינו קיים - בחיים וברפואה, מה הכי טוב מרצדס או BMV? מכבי או הפועל ?
    השאלה הנכונה היא מה אנחנו מחפשים ? לכ צילום יש את היחודיות שלו.
    צילום רנטגן רגיל הוא מצויין לאיתור שחיקת מפרקים, וצילום MRI מצויין לאיתור בעיות במבנים הרכים - שרירים, גידים, רצועות..
    לפי דברייך נשמע שי מצב שיש לך שחיקת מפרק ועל כן הייתי עושה ראשית צילום רנטגן רגיל של האגן, ושל מפרקי הירך.
    ומילה לגבי קרינה, צילום רנטגן בודד אינו מסוכן, הוא פחות מסוכן מהקרינה המצטברת של הנייד שלך או מהאנטנה הסלולרית הקרובה אלייך.
    בברכה
    ,

בברכה,
    ד"ר אורן בן לולו.
    מנהל מחלקת אורתופדית, מרכז רפואי בני ציון, חיפה.
    מומחה בכירורגיה אורתופדית.
    מומחה בניתוחי החלפת מפרקי ירך וברך.
    מבצע גם ניתוחי החלפת ירך בגישה הקדמית וברך בגישה קינמטית.
    יו"ר משותף של החברה הישראלית למפרקי ירך וברך.
    מקבל מטופלים באסותא חיפה, רבמ"ד קריית מוצקין, ובמרפאת אסף בעפולה
    טלפון לזימון תורים לכל המרפאות: 04-6069906
    מייל: [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מפרק ירך
    ד"ר אורן בן לולו
    06:01 04/05/17 04/05
    06:01
  • התשובה מטה

בברכה,
    ד"ר אורן בן לולו.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מפרק ירך
    יפה
    14:52 04/05/17 04/05
    14:52
  • תודה רבה ד"ר בן לולו.
    האורטופד לא נתן לי צילום מפרקי הירך אלא רק צילום האגן וידעתי בתוכי שצריך גם צילום מפרקי הירך. לגבי MRI כתוב באינטרנט שזה מדגים מעולה מפרקים אבל לך תדע גם מה הנזקים של שדה מגנטי בעוצמה כזו, עוד לא יצאו מחקרים בנושא ובסוף יתברר שאומנם אין קרינה אבל השדה המגנטי משפיע לא פחות, והקרינת רנטגן - צילום רנטגן של האגן שווה ערך ל - 5 חודשי חשיפה לשמש והקרנתה (כך כתוב באינטרנט באתר שמסביר על נזקי הקרינה על הגוף), על CT אין בכלל מה לדבר - שווה ערך ל - 1000 צילומי רנטגן השם ישמור ואתה צודק מאה אחוז לגבי סלולרי, זה בפירוש מסרטן ! אז אתה בטח שואל איפה הגבול ? ובכן, ברפואה תמיד מחשבים תועלת מול נזק ולטעמי כיוון שאין גם ככה שום טיפול מרפא לדלקת מפרקים ניוונית אז מה הטעם לעשות צילומים ולהקרין את עצמך אם ממילא אי אפשר לרפא ? בסוף תמיד חוזרים לתרופות נרוסין, נקסין ודומיו. אגב, אני מאוד מאוד מסכימה עם הטענה הזו ברפואה (גם בוטרינריה נוהגים כך) שאם אין טיפול אפקטיבי והבדיקה כרוכה בסיכונים עדיף לא לבדוק.
    כניראה שברפואה יש גם הרבה פילוסופיה :)
    תודה רבה לך על תשובתך.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מפרק ירך
    אריאל
    17:40 05/05/17 05/05
    17:40
  • מסכים עם דברייך.
    ידוע שרופאים ממהרים לשלוח לצילומי מיותרים שיש בהם המון קרינה בגלל כיסוי ת... פשוט פחד מתביעות.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מפרק ירך
    ד"ר אורן בן לולו
    00:08 14/05/17 14/05
    00:08
  • שבוע טוב

מתנצל אם לא הייתי ברור והבנת אותי לא נכון - המדובר באותם צילומים, רק במילים שונות, צילום האגן כולל בתוכו את צילום שני מפרקי הירך במנח קדמי אחורי ! לכך צריך להשלים צילומים צידיים, ובמידת הצורך צילום ארוך יותר קדמי אחורי.
    ובעברית פשוטה - הכל בסדר

אורן

בברכה,
    ד"ר אורן בן לולו.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • מפרק ירך
    ד"ר אורן בן לולו
    00:09 14/05/17 14/05
    00:09
  • בשמחה, שבוע טוב

אורן

בברכה,
    ד"ר אורן בן לולו.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026