X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אורולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום אורולוגיה כללית

פורום אורולוגיה כללית שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגיה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום ד"ר גאזי פארס, ד"ר גל רינות מזרחי וד"ר מהרן כבהה. ד"ר גאזי פארס הינו מומחה לכירורגיה אורולוגית וסגן ...

פורום אורולוגיה כללית שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל בחיפה מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגיה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום ד"ר גאזי פארס, ד"ר גל רינות מזרחי וד"ר מהרן כבהה. ד"ר גאזי פארס הינו מומחה לכירורגיה אורולוגית וסגן מנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל, ד"ר גל רינות מזרחי היא אורולוגית מתמחה בכירורגיה אורולוגית במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל וד"ר מהרן כבהה הינו רופא אורולוג בכיר במחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: ערמונית מוגדלת, תרופות להקטנת \ קיווץ ערמונית, תופעות לוואי, השתנה לילית, דלקת בדרכי השתן, תכיפות במתן שתן, דחיפות במתן שתן, הפרעות במתן שתן, דם בשתן, עצירת שתן, אבנים בכיס השתן, היצרות בשופכה, הידרוצל, כאבים במותן, כאבים באשכים ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אורולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • שתן בזרם חלש בבדיקת אורופלומטריה
    דן
    22:57 14/02/17 14/02
    22:57
  • אני בן 44.5 + 3 ילדים. כמספר חודשים (אולי כחצי שנה ואולי יותר - לא ממש זוכר) אני מרגיש שהזרם של השתן חלש לאומת העבר הרחוק (לא זוכר כמה רחוק). זה לא מפריע לי אבל החלטתי לבדוק את זה בגלל שבשנת 2006 מצאו לי מלנומה אין סיטו בגב (במעקב של רופא עור פעם בחצי שנה) ובנוסף בשנים האחרונות סבלתי מקונדילומה בבסיס איבר המין (לא בקצה הפין) ואותן צרבו לי עם חנקן.
    הייתי אצל אורולוג וזה הסיכום שלו:

לא ממש סובל מהפרעות פרוסטטיות. כעת: N=0, צריבה=0, זרם מוחלש=0, תחושה שלא מתרוקן=0, תכיפות=0, דחיפות=0, לא מאבד שתן המטוריה=0.
    בטן רכה ללא גושים וסימני גירוי ציפקי. אין רגישות בניקוש ע"פ המותניים או על פני ש. השתן ולא על פני הגב או עמוד השידרה. אשכים ממוקמים בשק ללא חשד לטורשין. תקינים ללא גושים וסימני דלקת
    ללא ווריקוצלה או הידרוצלה משמעותיים (אולי משמאל וריקוצלה קל דרגה 1). בראש אפידים ימני ייתכן ציסטה קטנה 0.5 ס"מ. פניס נימול. ללא עקמת והיתקשות. מיאטוס תקין. ללא הפרשה. בדיקה רקטלית - טונוס תקין. אין גושים רקטלים. ערמונית לא מוגדלת - שטוחה אלסטית. ללא ממצא חשוד ממוקד וללא רגישות. כ+0.

פעם בשנה אני מבצע אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה (בגלל שהיתה מלנומה):
    כבד אינו מוגדל, המרקם אחיד. טחול תקין. כיס מרה בגודל רגיל ללא אבנים דופן לא מעובה. דרכי מרה אינן מורחבות. כליה ימנית בגודל רגיל, הפרנכימיה שמורה. כליה ימנית בגודל רגיל, הפרנכימיה שמורה. בספק ציסטה פרפלבית בקוטר כ 1ס"מ, לא ברור האם הממצא אמיתי (תואר בעבר). בשתי הכליות אין עדות לאבנים או הידרונפרוזיס. אאורטה לא מורחבת. לבלב ללא ממצא גס. רטרופריטונאום - לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות. אגן קטן - שלפוחית שתן - קיבולת רגילה דפנות חלקים. ערמונית בנפח תקין.

PSA=0.64, גלוקוז 89, אוראה 22, קריאטינין 0.81 ושאר בדיקות כימיה בגדר הנורמה. תד"ש: כדוריות לבנות 7.1, המוגלובין 14.2

ציטולוגיה: CX100-1-2-2017 בבדיקת השתן נראו מאקרופאגים, לויקוציטם. אין עדות לתאים ממאירים.
    14/2/17 אורופלומטריה:
    זרימה מקסימאלית 16 מיליליטר לשניה
    זרימה ממוצעת 10 מיליליטר לשניה
    Voiding time 73 שניות
    Flow time 60 שניות
    Time to max flow 48 שניות
    Voided volume 603 מיליליטר
    Normal parameters not available for volumes below 55 ML or above 554ML

לאור כל הרשום מעלה:
    1. האם הזרם נחשב נמוך? מקריאה באינטרנט הבנתי שהזרימה הממוצעת אמורה להיות כ 20 מיליליטר לשניה. האם זה שהיה לי הרבה שתן (603 מיליליטר) אולי לחץ וגרם לזרימה להיות נמוכה?
    2. האם כדאי לעשות ציסטוסקופיה כדי לברר האם יש חסימה או בעיה?
    3. האם ייתכן ויש חסימה בגלל קונדילומה?
    4. מה כדאי לעשות הלאה מבחינת בירור הבעיה.
    תודה

קבצים מצורפים:
    • צורפו קבצים שרק המנהל יכול לראות.
  • הגב ל: שתן בזרם חלש בבדיקת אורופלומטריה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר יבגני גלייזרוב
    18:10 15/02/17 15/02
    18:10
  • תרשים זרימה בהחלחט לא כפי שצפוי בגילך ועקומה די מאורכת
    היתי ממשיך הערכה ע"י צילומי ציסטואורטרוגרפיה VCUG , ייתכן שיהיה צורך בצחיסטוסקופיה בהמשך

בברכה,
    ד"ר יבגני גלייזרוב, מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ו"לין".
    טלפון: 04-8250843

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    דן
    23:51 15/02/17 15/02
    23:51
  • הבנתי.
    המצב כרגע הוא שזרם השתן כלל איננו מפריע לי. כלומר אני ל מרגיש שיש לי איזושהיא בעיה ולכן אני מתלבט האם בכלל להמשיך ולחקור ממה הזרם החלש נגרם.

האם יש סכנה שזה סרטן? אם כן אז ברור שכדאי לגלות בהקדם. בהנחה שלא אז למה להמשיך לחפור? נניח שיגלו שיש חסימה חלקית או מעבר צר מה זה משנה אם זה לא מפריע לי.
    אני שואל את השאלות האלו מכיוון שזה וודאי לא נעים לבצע בדיקות פולשניות והשאלה בשביל מה?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר יבגני גלייזרוב
    11:51 16/02/17 16/02
    11:51
  • לפי נתונים שהבאת לא מדובר כעת על חשד לשאת
    האם מבחינת איכות חיים אתה מעוניין בהמשך בירור או מעדיף כעת מעקב בלבד עליך לדון בביקור אצל אורולוג מטפל שלך

בברכה,
    ד"ר יבגני גלייזרוב, מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל ו"לין".
    טלפון: 04-8250843

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026