X

מדורים:

  •      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:




פורום קרדיולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה כללית

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיו...

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל המשמש שם כמנהל יחידת הצנתורים, ד"ר בשיר כרכבי - קרדיולוג בכיר המשמש כמנהל יחידת האשפוז במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל - וד"ר קרן זיסמן, מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המשמש כקרדיולוג בכיר האחראי על היחידה לטיפול נמרץ לב וכמצנתר בכיר ביחידה לצנתורי לב במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לאוטם שריר הלב, טרשת עורקים, אי-ספיקת לב, כאב בחזה, היצרות במסתם אבי העורקים, אי-ספיקת מסתם, שומני דם, שיקום לב ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בפרופ' שירן ובשאר אנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום קרדיולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • בדיקות
    לילי
    09:26 09/01/16 09/01
    09:26
  • ראשית מתנצלת על האריכות.הנני בת 56, בריאה בדרך כלל פרט להשימוטו מטופל ביוטירוקוס, לרוב מאוזנת. בשנת 1997בגלל תלונות של דפיקות לב וכאבים בחזה הופנתי לאקו ואז בבדיקת אקו ב1997 התגלה שיש לי MVP קל MR קל, מאז אני עושה אקו כל כמה שנים ובבקורת קרדיולוג. אקו וארגומטריה.
    הפעם התלוננתי על הרגשה של דפיקות לב.
    תוצאות הבדיקות הן:
    1)הארגומטריה תקינה. אם כי צויין שאני בכושר נמוך למרות שאני עושה 3 פעמים הליכות,אך לא בקצב מהיר כי קשה לי.
    2)אקו לב-.השאלה היא בעיניין לחץ הריאתי:
    (ב2006 היה כתוב לחץ ריאתי מוגבר קל, באקו ב2009 לא היה לחץ ריאתי מוגבר, ב2012 היה עליה קלה בלחץ ריאתי.)
    בימים אלו 2015 בבדיקת אקו כתוב MR קל עם לחץ ריאתי מוגבר קל.

    BUCKLING לא ספציפי קל של העלה המיטרלי האחורי, לא משמעותי מבחינת ה-SPAN, ללא עודפות רקמה ועם MR קל בלבד.המסתמים האחרים תקינים .החללים מימין ותפקוד חדר ימין תקינים. חדר שמאל תקין.ללא היפרטרופיה . עליה שמאלית לא מורחבת .האאורטה תקינה כולל השורש .הלחץ הריאתי מוגבר במידה קלה. החללים מימין וחדר ימיני תקינים .אין תפליט פריקרדיאלי או דלף בגובה העליות
    LVDs 2.6 CM PULMONARY ARTERY PRESSURE 40+RAP =45 mmHg

    לסיכום, MVP קל עם לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה. פרט לכך הבדיקה בתחום הנורמה.
    שאלתי איתי מה דעתך על הMVP הרופא מילמלה משהו שלפי הבדיקה זה אפלו לא צניחה ואולי זה לא משמעותימה אתה חושב? .בנוסף האם זה בעייתי הלחץ הריאתי שמוגבר במידה קלה,האם זה באמת קל ?האם זה קשור לMVP קל?

    3) כמו כן התלוננתי על הרגשה של דפיקןת לב והרופאה אמרה שאעשה הולטר ולפי זה תשקול מתן חוסמי ביתא .שאלתי היא באיזה מקרים לפי ההולטר אצטרך חוסמי ביטא, והאם יש לזה תופעות לוואי?
    המון תודה על הסבלנות והעזרה!!!

  • הגב ל: בדיקות

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בדיקות
    פרופ' רונן יפה
    08:30 10/01/16 10/01
    08:30
  • תלונה על דפיקות לב מואצות הינה שכיחה. לעיתים מאובחנת בעיה ספציפית הניתנת לטיפול (אבחון למשל ע"י הולטר) ולעיתים לא ניתן לאבחן פתולוגיה ספציפית המסבירה את התלונה. טיפול בחוסמי ביתא מפחית דופק ולעיתים ל"ד ולעיתים משפר את תחושת המתלוננים גם כאשר אין אבחנה ספציפית.

    בברכה,
    פרופ' רונן יפה, מנהל יחידת הצנתורים במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון:
    04-8250801 (מיכל לוי)
    04-9909348
    או במייל:
    [email protected]
    [email protected]
  • הגב ל: בדיקות

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025