X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה כללית

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיו...

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל המשמש שם כמנהל יחידת הצנתורים, ד"ר בשיר כרכבי - קרדיולוג בכיר המשמש כמנהל יחידת האשפוז במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל - וד"ר קרן זיסמן, מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המשמש כקרדיולוג בכיר האחראי על היחידה לטיפול נמרץ לב וכמצנתר בכיר ביחידה לצנתורי לב במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לאוטם שריר הלב, טרשת עורקים, אי-ספיקת לב, כאב בחזה, היצרות במסתם אבי העורקים, אי-ספיקת מסתם, שומני דם, שיקום לב ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בפרופ' שירן ובשאר אנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום קרדיולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • נוזל פריקרדיאלי
    יוסי
    00:22 21/08/18 21/08
    00:22
  • שלום,

בן 69.
    לפני חודש בבדיקת אקו לב נמצא נוזל פריקרדיאלי בכמות בינונית. למרות טיפול בנקסין ב 10 ימים האחרונים, ביצעתי בדיקת אקו לב חוזרת וחלה החמרה קלה, נמצא נוזל פריקרדיאלי בכמות בינונית+ (עובי 16-18 ממ' קדמי, וליד עליה ימין עד 22 ממ'). טמת דיאסטולי קל של עליה ימנית.

הומלץ על בדיקה סיסטמית, אך פרט לאקו לב ולמספר מצומצם של בדיקות דם לא בוצעה בדיקה סיסטמית נוספת (למשל, נאמר לי בעל פה שניתן לבצע סיטי אך לא קיבלתי הפניה לכך).

כעת הופניתי לאשפוז לצורך "פריקרדיוצטזיז טיפולי / ואבחנתי".
    לפי הבנתי מדובר בניקור של קרום הלב לצורך ניקוז הנוזל.

שאלותיי:
    1. האם קיימים כדורים (במקום ניקור הפריקרד) שיכולים להפחית את כמות הנוזל?
    2. במידה ופעולה התערבותית עלולה להיות גם מסוכנת, אולי עדיף לנסות להפחית את הנוזל הפריקרדיאלי באמצעות כדורים לפני פעולה התערבותית. אבל אילו כדורים קיימים שיכולים להפחית את הנוזל הפריקרדיאלי?
    3. האם לא כדאי לבצע קודם בדיקות סיסטמיות נוספות (כגון בדיקת CT) לפני הפעולה ההתערבותית? להבנתי, חשוב לאבחן מה המקור לנוזל הפריקרדיאלי (שיכול לנבוע ממספר אפשרויות), האם יש בדיקות לא פולשניות שניתן לבצע - ומהן? האם הכוונה לבדיקת CT כל גופי / PET-CT?
    4. במידה ואלך לבית החולים עם ההפניה ל"אשפוז ופריקרדיוצטזיז", האם ימהרו לבצע את התהליך הפולשני או שקודם כל ינסו לאבחן בדרכים לא פולשניות ולבחון חלופות טיפוליות לא-פולשניות?
    האם קיימים סיכונים לטיפול הפולשני (ניקוב הפריקרד), ואם כן, אלו חלופות קיימות לטיפול הפולשני?

תודה על העזרה.

• הגב ל: נוזל פריקרדיאלי

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נוזל פריקרדיאלי
    פרופ' רונן יפה
    08:47 21/08/18 21/08
    08:47
  • קיימים מגוון מצבי מחלה היכולים לגרום להצטברות נוזל בחלל הפריקרד. הטיפול בתופעה נגזר מאיבחון מצב המחלה שגרם להצטברות הנוזל. במידה והנוזל הצטבר בשל תהליך דלקתי בקרום הלב אזי מקובל לטפל בתרופות אנטי-דלקתיות. חשוב שתקיים דיון מקיף עם הרופא המטפל בכדי להבין את מערכת השיקולים המנחה אותו וכיצד הוא מתכוון להתקדם מבחינה אבחנתית.

בברכה,
    פרופ' רונן יפה, מנהל יחידת הצנתורים במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון:
    04-8250801 (מיכל לוי)
    04-9909348
    או במייל:
    [email protected]
    [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נוזל פריקרדיאלי
    יוסי
    01:40 22/08/18 22/08
    01:40
  • לד"ר רונן יפה שלום רב,

תודה רבה לתשובתך!

הלכתי היום לבית החולים לצורך ניקור וניקוז הנוזל הפריקרדיאלי, ובבית החולים החליטו לא לעשות ניקור בשלב זה מכיוון שלפי בדיקת האקו לב שביצעו לי בבית החולים כמות הנוזל הינה קטנה עד בינונית ולכן אין צורך בניקוז בשלב זה (אציין שבבדיקה שביצעתי במסגרת קופת החולים מצאו נוזל בכמות בינונית+). בבדיקה גופנית התרשמו שאין טמפונדה.
    הם הפנו אותי לרופא המשפחה להמשך בירור, על מנת לברר מה המקור לבעיה.

אני מוטרד במידה מסוימת מכך שקיים אצלי נוזל פריקרדיאלי במידה בינונית כבר למעלה מחודש, לא יודעים ממה הנוזל ולמעשה עד עכשיו לא בוצעה בדיקה אבחנתית מספקת. אציין שלקחתי כבר נקסין במשך 10 ימים וזה לא עזר (אפילו החמיר מעט), וכן יש לי ערך CRP שהוא כמעט 0 (ככה שכנראה זה לא דלקת?), ESR תקין, תפקודי קרישה תקינים.

שאלותיי:
    1. אודה לך אם תוכל לכתוב לי אילו בדיקות נהוג לבצע בדרך כלל לצורך אבחון של נוזל פריקרדיאלי?

2. האם בדיקת CT יכולה לבדוק אם הנוזל הפריקרדיאלי מופיע בשל ממאירות? לצורך כך, האם מספיק בדיקת CT לאזור מסוים בגוף (למשל CT חזה), או שעדיף בדיקת CT כל גופי? במידה ולא יאשרו לי CT, האם בדיקת מיפוי עצמות יכולה גם כן לעזור לצורך בבירור זה?

תודה מראש על העזרה!

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • נוזל פריקרדיאלי
    פרופ' רונן יפה
    14:38 27/08/18 27/08
    14:38
  • יעוץ אינטרנטי אינו יכול להוות תחליף לבדיקת רופא מטפל. עקרונית צריך לשלול בין היתר תהליכים ממאירים וזיהומים כגון שחפת. ממליץ לשקול ביצוע CT חזה ובטן ואגן. המשך הבירור חייב להיות בפיקוח והנחיה של הרופא המטפל שלך.

בברכה,
    פרופ' רונן יפה, מנהל יחידת הצנתורים במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון:
    04-8250801 (מיכל לוי)
    04-9909348
    או במייל:
    [email protected]
    [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026