X

מדורים:

  •      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:




פורום קרדיולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה כללית

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיו...

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל המשמש שם כמנהל יחידת הצנתורים, ד"ר בשיר כרכבי - קרדיולוג בכיר המשמש כמנהל יחידת האשפוז במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל - וד"ר קרן זיסמן, מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המשמש כקרדיולוג בכיר האחראי על היחידה לטיפול נמרץ לב וכמצנתר בכיר ביחידה לצנתורי לב במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לאוטם שריר הלב, טרשת עורקים, אי-ספיקת לב, כאב בחזה, היצרות במסתם אבי העורקים, אי-ספיקת מסתם, שומני דם, שיקום לב ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בפרופ' שירן ובשאר אנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום קרדיולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • שאלה לגבי תשובת אקו והולטר
    יעלה
    21:15 15/03/17 15/03
    21:15
  • שלום רב,
    בת 62, בשנת 2009 עברתי התקף לב והושתל לי סטנט בעורק LAD ונמצא עורק RCA חסום במלואו, בשנת 2011 עברתי צינתור והושתל לי סטנט בעורק LCX.
    עקב אירוע מוחי חולף (אמאורוזיס פוגקס) מצאו הצרות משמעותית בעורק אינומינייט (שיוצא מאבי העורקים) והושתל סטנט בעורק אינומינייט. כמו כן נשלחתי לבדיקת אקו לב והולטר לחץ דם.
    -----------------------
    בבדיקת אקו לב (מתאריך מרץ 2017):
    "מסתם מיטרלי: הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC).
    מסתם אאורטלי: מסתם מסוייד ללא הצרות.
    מסתם טריקוספידלית: אי ספיקה טריקוספידלית בדרגה טריוויאלית, לחץ ריאתי סיסטולי 22.
    אבחנות: Dilated LA, Good LV function
    הערות: ממצא חשוד לטרשת בקשת האורטה."
    החמרה בהשוואה לבדיקת אקו לב לפני שנה (מתאריך מרץ 2016) אז נמצא "אי ספיקה מיטרלית מינימלית. הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC)".
    -----------------------------
    כמו כן בבדיקת הולטר ממרץ 2017:
    "סיבת הארוע: חשד להפרעות קצב.
    הפרעות קצב על חדרוית APC's: נצפו סה"כ 18 APC'S במשך הבדיקה. נצפו 2 קטעי NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בני 3-14 פעימות, במהירות 102-130 פעימות לדקה"
    --------------------
    שאלותיי:
    לגבי האקו לב:
    1. מה משמעות התוצאה האקו לב " הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC)"?
    האם זה דורש התערבות/טיפול - באיזה מקרה יש צורך בטיפול ומה סוג הטיפול/התערבות שניתן לבצע בשביל לתקן את הבעיה?
    איזו בדיקה ניתן לבצע שתבדוק יותר מדוייק את המצב של הטבעת המיטרלית?
    2. האם יש משמעות לכך שיש החמרה ביחד לשנה שעברה, אז היה כתוב " אי ספיקה מיטרלית מינימלית. הסתיידות הטבעת המיטרלית (MAC)" וכעת כתוב " הסתיידות ניכרת של הטבעת המיטרלית (MAC)". עד כמה משמעותית החמרה זו?
    3. מה משמעות התוצאה "ממצא חשוד לטרשת בקשת האורטה" באקו לב ומה המשמעות של Dilated LA?
    לגבי ההולטר:
    4. מה המשמעות של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בהולטר?
    ולגבי שתי התוצאות יחדיו:
    5. מה דחיפות הטיפול בתוצאות?
    האם זה דחוף שאקדים את התור לקרדיולוג, או שגם תור בעוד כחודש/חודשיים זה מספיק טוב?

    אודה לתשובה,
    בברכה,
    יעלה

  • הגב ל: שאלה לגבי תשובת אקו והולטר

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שאלה לגבי תשובת אקו והולטר
    פרופ' רונן יפה
    06:51 26/03/17 26/03
    06:51
  • טרשת עורקים הינה מחלה סיסטמית המערבת את דפנות העורקים באשר הם. על פי הנתונים שמסרת: יש לך טרשת כלילית מפושטת שחייבה השתלת תומכנים כליליים ב LAD ו CX בנוכחות חסימת ה RCA שלא טופלה. הטרשת המפושטת גרמה גם להיצרות ב INOMINATE שטופלה בתומכן. ממצא הטרשת באאורטה אינו מפתיע ומשקף את התהליך הטרשתי המפושט. ההסתיידות בטבעת המסתם במיטראלי MAC אינה מחייבת טיפול כלשעצמה במידה ואין הפרעה בתפקוד המסתם המיטראלי. הדיווח על טכיקרדיה עליתית מחייב אנליזה של תרשים ההולטר בכדי לבדוק האם מדובר בפרפור עליות התקפי. במידה וכן יש מקום לשקול טיפול בנוגדי קרישה. יש לשים דגש על טיפול אינטנסיבי למניעת התקדמות טרשת העורקים.

    בברכה,
    פרופ' רונן יפה, מנהל יחידת הצנתורים במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון:
    04-8250801 (מיכל לוי)
    04-9909348
    או במייל:
    [email protected]
    [email protected]
  • הגב ל: שאלה לגבי תשובת אקו והולטר

    • העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026