X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום קרדיולוגיה כללית
אודות הפורום
אודות פורום קרדיולוגיה כללית

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיו...

פורום קרדיולוגיה כללית שע"י המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל בחיפה מנוהל על ידי פרופ' אבינעם שירן, מומחה בעל שם בין-לאומי לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המכהן כראש המערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום פרופ' רונן יפה, קרדיולוג מומחה בצנתורים ורופא בכיר במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל המשמש שם כמנהל יחידת הצנתורים, ד"ר בשיר כרכבי - קרדיולוג בכיר המשמש כמנהל יחידת האשפוז במערך הקרדיולוגי במרכז הרפואי כרמל - וד"ר קרן זיסמן, מומחה לרפואה פנימית ולקרדיולוגיה המשמש כקרדיולוג בכיר האחראי על היחידה לטיפול נמרץ לב וכמצנתר בכיר ביחידה לצנתורי לב במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות הנוגעות לאוטם שריר הלב, טרשת עורקים, אי-ספיקת לב, כאב בחזה, היצרות במסתם אבי העורקים, אי-ספיקת מסתם, שומני דם, שיקום לב ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בפרופ' שירן ובשאר אנשי הצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום קרדיולוגיה כללית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • החלפת מסתם אאורטלי בצינתור Tavi
    נטלי
    23:30 29/11/16 29/11
    23:30

• אישה בת 75 עם מסתם מוצר 0.7 ברקע יש מחלות. דופק גבוה, לחץ דם,דלקת מפרקים שגרונית. לפני 40+ שנה עברה סרטן שד ועברה ניתוח כריתת שד.
    בגלל כריתת שד הקרנות חזקות שעברה אז...הקרדואולוג ממליץ על החלפת מסתם בצינתור. יש איזשהו קשר? אנו אפילו שמחים שזה לא ניתוח בלב פתוח אך למה לא עושים החלפת מסתם בצינתור לא לכולם? זו השיטה עדיין לא בטוחה? מה הסיכונים? ויש כבר תוצאות משך חיים ואיכות חיים אחרי החלפה בצינתור? ועוד שאלה: אימי עברה צינתור עורקים לפני 6 שנים ושמו לה שני סטנדים. האם זה משפיע על הניתוח מסוג זה? בתודה מראש!

• הגב ל: החלפת מסתם אאורטלי בצינתור Tavi

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופ' רונן יפה
    06:34 12/12/16 12/12
    06:34
  • היצרות קשה במסתם האאורטלי המלווה בתסמינים מחייבת החלפת המסתם בניתוח או בצנתור (TAVI). בשנים האחרונות חלה עליה גדולה בנפח פעולות ה TAVI כתחליף פחות פולשני לניתוח החלפת המסתם. מחקרים מבוקרים הראו הפחתה בתמותה בחולים בסיכון ניתוחי גבוה או בינוני שטופלו ב TAVI במקום בניתוח לב פתוח. החלטה לגבי הטיפול המועדף מתקבלת ע"י צוות משותף של קרדיולוגים וכירורגים בהתייחס לסיכון הניתוחי. לאור הנתונים הכוללים הקרנות לבית החזה עולה שיש ככל הנראה סיכון ניתוחי מוגבר וההמלצה לבצע TAVI נשמעת סבירה. השתלת תומכנים כליליים בעבר אינה מונעת ביצוע TAVI אך מומלץ לוודא פתיחות העורקים הכליליים טרם ביצוע פעולת ה TAVI.

בברכה,
    פרופ' רונן יפה, מנהל יחידת הצנתורים במרכז הרפואי כרמל חיפה.
    טלפון:
    04-8250801 (מיכל לוי)
    04-9909348
    או במייל:
    [email protected]
    [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    נטלי
    04:03 07/01/17 07/01
    04:03
  • על תשובתך בנושא ניתוח החלפת מסתם אאורטלי בשיטת TAVI.
    תוכל לענות בבקשה למה עדיין לא עושים כך לאנשים יותר צעירים בגיל 70-80 או עם מחלות נלוות ויש כבר איזשו סטטיסטיקה של משך חיים ואיכות חיים אחרי TAVI באופן כללי?
    הרי השיטה קיימצ כבר כ-10 שנים אני מבינה וחייבת להיות סטטיסטיקה של תוחלת חיים...לא?
    זה מאוד מדאיג אותי ואם תוכל לענות באופן כללי.
    האם ניתוח בלב פתוח יותר יעיל ובטוח ומה הסיכונים של TAVI?
    כמה בד"כ בן אדם בגיל 76 יכול לחיות אחרי TAVI.
    אם זה שיטה בטוחה ולאה כ"כ חדשה אז יש כבר נתונים של תוחלת חיים ואיכות?

בתודה נראש ושבת שלום,
    נטלי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופ' רונן יפה
    06:43 08/01/17 08/01
    06:43
  • פעולות TAVI מבוצעות מאז 2002 ומאפשרות החלפת מסתם אאורטלי ללא ניתוח. פעולות אלו מהוות חלופה טובה לניתוח לב פתוח במטופלים בסיכון ניתוחי גבוה או בינוני. התפקיד של TAVI בטיפול בחולים בסיכון ניתוחי נמוך שנוי במחלוקת ונבדק בעת זו במחקרים קליניים. על פי הנתונים שמסרת נראה שאימך מתאימה לפעולת TAVI. לאור ההיסטוריה של השתלת תומכנים כליליים יש מקום לבצע צנתור אבחנתי לפני ביתוע ה TAVI בכדי לוודא שאין מחלה כלילית משמעותית הדורשת טיפול.

בברכה,
    טלפון:
    04-8250801 (מיכל לוי)
    04-9909348
    או במייל:
    [email protected]
    [email protected]

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תודה לך פרופ' רונן יפה ואין עדיין סטטיסטיקה כללית לתוחלת חיים
    נטלי
    04:28 09/01/17 09/01
    04:28
  • תודה לך פרופ' מ"ק רונן יפה על תשובתך המהירות וברורות.
    אך בכל זאת:
    אם שיטת TAVI כבר קיימת יותר מ-10 שני למה עושים אצ הניתוח לאנשים מבוגרים 70-80 עם מחלות נלוות?
    יותר מ-10 שנים ואין עדיין סטטיסטיקה בעולם רפואי על תוחלת חיים ואיכות חיים אצל אנשים בגלאים 70-80 אחרי TAVI?
    בגדול: תוחלת חיים פחות מניתוח בלב פתוח?
    לפחות לדעת קצת...שנה-שנתיים- יותר?
    אני מאוד לחוצה...ולא מוצאת בשום מקום תשובה על משך חיים אחרי TAVI.
    ועוד:
    עושים זה בהרדמה כללית או מקומית?
    מה אתה חושב על מסתם עם שטח 0,7, אבל אין לאמא כאבים בלב - מדי פעם והיא משפריצה ניטרוגלצרין וכמובן לא יכולה ללכת מהר. אבל באופן כללי מצבה לא כ"כ קשה.
    בתודה וסליחה שאני באמת " נודניקית"...
    בכבוד רב.

• הגב ל: תודה לך פרופ' רונן יפה ואין עדיין סטטיסטיקה כללית לתוחלת חיים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תודה לך פרופ' רונן יפה ואין עדיין סטטיסטיקה כללית לתוחלת חיים
    פרופ' רונן יפה
    05:10 23/01/17 23/01
    05:10
  • TAVI מקטין תמותה לעומת ניתוח בחולים בסיכון גבוה או בינוני לסיבוכים ניתוחיים. הבטיחות והיעילות של TAVI לעומת ניתוח במטופלים בסיכון נמוך לסיבוכים ניתוחיים נמצא במחקר בעת זו. היצרות 0.7 סמ"ר מוגדרת כהיצרות קשה. במידה ויש תסמינים שניתן לייחס להיצרות יש התויה לטיפול ב TAVI או ניתוח. בהיצרויות קשות מאד ניתן לעיתים לשקול טיפול גם בהיעדר תסמינים.

בברכה,
    טלפון:
    04-8250801 (מיכל לוי)
    04-9909348
    או במייל:
    [email protected]
    [email protected]
  • הגב ל: תודה לך פרופ' רונן יפה ואין עדיין סטטיסטיקה כללית לתוחלת חיים

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026