X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אולטרה-סאונד נשים
אודות הפורום
אודות פורום אולטרה-סאונד נשים

פורום אולטרה-סאונד נשים מנוהל על ידי מערכת האתר. הפורום הוקם על מנת לאפשר לכן לשאול מגוון שאלות הקשורות לאולטרה-סאונד נשים, לרבות על ממצאים המתגלים בסקירת מערכות, פעולות פולשניות בהיריון (דיקור מי שפיר וסיסי שיליה), אבחון מומי רחם, מעקב אחרי ממצאים גינקולוגיים, ועוד. הנכן מוזמנות לפנות אל ...

פורום אולטרה-סאונד נשים מנוהל על ידי מערכת האתר. הפורום הוקם על מנת לאפשר לכן לשאול מגוון שאלות הקשורות לאולטרה-סאונד נשים, לרבות על ממצאים המתגלים בסקירת מערכות, פעולות פולשניות בהיריון (דיקור מי שפיר וסיסי שיליה), אבחון מומי רחם, מעקב אחרי ממצאים גינקולוגיים, ועוד. הנכן מוזמנות לפנות אל מערכת האתר באמצעות הפורום ולקבל מענה מקצועי לשאלותיכן בהקדם האפשרי.

מנהלי פורום אולטרה-סאונד נשים

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • עורף מעובה בסקירת מערכות מוקדמת
    אני
    09:21 19/05/22 19/05
    09:21
  • שלום,
    אני בת 34 בקרוב, בהריון שני . שקיפות עורפית שבצעתי בשבוע 12+4 הייתה תקינה (1.7 ), סקר ביוכמי בשילוב תשובות בדיקת דם וגיל עמד על 1:2100 לתסמונת דאון. בצעתי אתמול סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 14+5, הכל היה תקין מלבד העורף שהיה מעט עבה- שקיפות עורפית הייתה 3.7. הופנתי לייעוץ גנטי. קראתי באינטרנט שתוצאת שקיפות עורפית שאינה תקינה היא : מ- 14 עד 19 שבועות: גדול או שווה ל-5 מ"מ. יש לי 2 שאלות: 1. האם מדובר בממצא תקין או לא תקין? לפי מה שמצאתי נראה כי זה בגבול הנורמה אבל הרופא אמר שזה עדיין נחשב ממצא פחות תקין. 2. אני מתכננת לעשות בדיקת מי שפיר+צ'יפ גנטי. האם לדעתך מומלץ גם לבצע אקסום על מנת להיות בשקט נפשי אם המי שפיר והצ'יפ תקינים? תודה רבה

• הגב ל: עורף מעובה בסקירת מערכות מוקדמת

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • עורף מעובה בסקירת מערכות מוקדמת
    ד"ר אתי שפיגל
    10:42 19/05/22 19/05
    10:42
  • בשבוע בו בצעה הבדיקה לא מבצעים בדיקה לשקיפות עורפית אלא לעיבוי עורפי שהינו ביטוי להתעבות הרקמות הרכות בעורף העובר והוא ממצא מוכר בתינוקות עם תסמונת דאון.
    ערך לא תקין מוגדר כגדול שווה 5 מ"מ עד שבוע 18.6 וגדול שווה 6 מ"מ בין השבועות 19-24 .
    עיבוי עורפי קשור בנוסף בסיכון מוגבר לשורה של בעיות רפואיות מולדות, ביניהן:
    א. סיכון מוגבר למומים, בעיקר מומי לב ובית חזה ומומי שלד.
    ב. תסמונת גנטית רחבה.
    ג. זיהום תוך רחמי.
    ד. בעיות מילדותיות שונות

תוצאת הבדיקה כפי שתיארת אותה הינה תקינה

בברכה,
    ד"ר אתי שפיגל הינה מומחית לגינקולוגיה, מיילדות ואולטרה-סאונד.
    מייל: [email protected]
    טלפון: 04-6494262
  • הגב ל: עורף מעובה בסקירת מערכות מוקדמת

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026