X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום אונות ופריון הגבר
אודות הפורום
אודות פורום אונות ופריון הגבר

פורום אונות ופריון הגבר שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן, וד"ר ראני זרייק. ד"ר פרידמן הינו רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה ...

פורום אונות ופריון הגבר שע"י מחלקת אורולוגיה בבית החולים כרמל מנוהל על ידי ד"ר יורם דקל, מומחה בכירורגייה אורולוגית ומנהל המחלקה האורולוגית במרכז הרפואי כרמל. כמו כן שותפים לניהול הפורום ד"ר בוריס פרידמן, וד"ר ראני זרייק. ד"ר פרידמן הינו רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה וד"ר זרייק הינו רופא מן המנין במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל, חיפה. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכם להעלות שאלות בנושא: אין אונות, זיקפה, סטיית איבר המין, הפרעה באיכות הזרע, ספירת זרע, עקרות של הגבר, וריקוצל, הרחבת ורידי האשך, ED - ERECTILE DYSFUNCTION, אי פוריות הגבר, הפרעות בשפיכה, שפיכה מוקדמת, מחלת פיירוני, תרופות להפרעת זיקפה, טיפול לאין אונות ועוד. הינכם מוזמנים ללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכם במהירות האפשרית.

מנהלי פורום אונות ופריון הגבר

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • זקפה כואבת וממושכת בשינה
    אייל
    20:22 23/08/17 23/08
    20:22
  • היי

אני סובל מזקפה כואבת וקשה בזמן השינה כבר יותר משנתיים והיא מתרחשת כמעט כל לילה ובמשך רוב הלילה ואין לי אפשרות לעצור אותה כשאני בשכיבה במיטה אלא רק כשאני קם על הרגליים ומחכה מספר דקות.
    הדבר הזה מפריע לי מאוד
    מה עליי לעשות?

• הגב ל: זקפה כואבת וממושכת בשינה

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    08:25 25/08/17 25/08
    08:25
  • שלום אייל
    זקפה לילית הינה תופעה פיזיולוגית טבעית המתרחשת לשימור המנגנון. העובדה שהיא גורמת לכאבים המעירים משינה אינה טבעית. נדרש לברר שאין מחלות שעלולות להיות קשורות כמו הפרעות דם שונות וכן נסיון של נטילת משכך כאבים לפני השינה דוגמת טראמאדקס שעשוי להיות יעיל. ואם עדיין הכאבים נמשכים יש לפנות לאורולוג להערכה ולטיפול אחר. בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.
    טלפון: 04-8250843
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    דן
    11:34 25/04/20 25/04
    11:34
  • היי

האם מצאת פיתרון? אני סובל מאותה בעיה בדיוק, והרופאים שראיתי לא מכירים את זה ולא מבינים את זה.

תודה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ירון
    19:02 08/05/20 08/05
    19:02
  • בבקשה אם תוכלו להגיב בנושא. אני סובל מאותה בעיה בדיוק עם עשרות בדיקות וכלום.... אובד עצות.

כל לילה אותו סיפור

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:08 10/05/20 10/05
    09:08
  • שלום לכולם
    הטיפול הוא פרטני לכל מטופל עם שילוב שינויים התנהגותיים וטיפול תרופתי במינונים משתנים. מומלץ בדיקה וטיפול אצל אורולוג העוסק בהפרעות זקפה שתבטחו בו ותמצאו איתו שפה משותפת. בהצלחה

בברכה,
    ד"ר בוריס פרידמן, אורולוג מומחה בכירורגיה אורולוגית, רופא בכיר במחלקת אורולוגיה במרכז הרפואי כרמל שבחיפה.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ירון
    09:35 12/05/20 12/05
    09:35
  • העניין הוא שאף אחד לא מצליח לעזור לי. עשיתי בדיקות מרובות: אולטרסאונד לפין לשלילת פיסורה כולל דופלר, אולטרסאונד לשלפוחית השתן, בדיקות דם, בדיקה הורמונלית, בדיקה לערמונית, סיטי לגב, MRI לגב, לשמחתי כל הבדיקות תקינות. אומנם יש לי פריצת דיסק ולכן שיערו אולי יש פגיעה בחוט השידרה שהיא מקור הבעיה אבל שללו את העניין. כרגע ממתין להומוטולוג. בספרות המקרה נחשב די נדיר ויתכן וההבחנה היא SRPE או במילים אחרות Sleep Related Pain-full Erection. את ההבחנה הזאת אני שגיליתי כולל ההשערה שהמקור הוא מהגב, שכן זה קורה רק במצב שכיבה. אולם התיעצות עם מומחה גב, אורולוג או כל רופא אחר אומר לי כי זיקפה לילית היא תקינה. תשובה אומנם נכונה אבל גם מטופשת וכלל לא מקשיבה לתלונה שלי! מדובר פה בזיקפה שמתחילה מיד עם כניסה לשלב ה Rem בשינה ונמשכת עד הבוקר או עד שאני קם. חשוב להדגיש כי אני צריך להתעורר, לפתוח את העיינים ולהגיע למצב עיירות. רק אז הזיקפה יורדת. אפשר להישאר לשכב במיטה אין צורך בהכרח לקום, אף על פי שאם אני קם ומתהלך בבית הזיקפה חולפת מהר יותר. התופעה נמשכת למעלה מארבע חודשים ואני סובל בצורה קיצונית! לא ישן יוצר מחצי שעה בלי להתעורר. אני פוחד מנזק קבוע. אציין אני בן 42 ללא מחלות רקע. עזרה עזרה עזרה בבקשה... הבחור פה מתאר את אותה בעיה בדיוק. וגם מצאתי כמה תלונות של מקרים דוגמים באנגלית אבל ללא תשובה ברורה. יתכן והטיפול בSSRI שהם מעקבי סרטונין עוזרים אבל לא רוצה להיכנס לעולם הציפרלס או ונפלקסין מנסיון. בבקשה תעזרו לי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    11:46 13/05/20 13/05
    11:46
  • שלום ירון
    קיימות תרופות שמפחיתות זקפה שניתן לנסות להשתמש בהן ולו לפרק זמן קצר להעריך שיפור בתסמינים ממשפחת מעכבי 5 אלפא רדוקטאז. ממליץ יעוץ של אורולוג שעוסק בתחום של הפרעות זקפה וגם לשקול אפשרות להיעזר במרפאת כאב ואף רפואה משלימה לאיזור גב תחתון - אם מציק כל כך - יש לנסות כל אופציה אפשרית. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ירון
    17:34 14/05/20 14/05
    17:34
  • תודה בוריס.
    המקור לא מהגב... הייתי אצל מומחה עמוד שידרה ואין מימצא שמסביר את התופעה.

יתכן והמקור הוא נפשי - אבל אם כן לא ברור לי מדוע.
    אני סובל מחרדות בזמן האחרון - אבל כאמור - זה סובב ומסובב - לא ברור לי אם החרדות מהמצב או המצב מהחרדות....

המליצו לי על טיפול ב SSRI - ציפרלקס

אבל אני ממש לא רוצה לקחת....

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ירון אני סובל מאותה בעיה
    דני
    09:29 03/06/20 03/06
    09:29
  • האם מצאת פיתרון? מה מצבך היום? תודה

• הגב ל: ירון אני סובל מאותה בעיה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פתרון שעבד אצלי
    יובל
    16:43 23/06/20 23/06
    16:43
  • שלום לכולם,
    סבלתי בדיוק מאותה בעיה מס' חודשים. ניסיתי מס' כדורים בהמלצת אורולוגים שונים אשר לא עזרו.
    לבסוף, לאחר קריאת מאמרים בחו"ל והתייעצות עם רופא המשפחה (אשר היה קשוב לנושא), ביצעתי ניסוי, בהמלצת הרופא, בתרופה בשם בקלופן/baclofen (תרופה אשר מרפה שרירים), כדור אחד לפני השינה.
    את הניסו ביצעתי במשך שלושה שבועות וזה עובד !
    זה הפתרון היחיד אשר עבד אצלי.
    מה שכן יש לקחת בחשבון שתופעת הלוואי של התרופה הינה סחרחורות ובחילות ביום למחרת.
    ניסיתי מינונים של 10מ"ג-20מ"ג, תופעות הלוואי היו קשות ביום למחרת. הפחתתי את המינום לכ-7-8 מ"ג (פשוט השתמשתי ב-2/3 מהכדור) וזה פועל מצויין. ישן היטב ללא תופעות לוואי ביום למחרת.
    שיהיה בהצלחה.

• הגב ל: פתרון שעבד אצלי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בבקשה עזירו לי
    ירון
    19:05 08/07/20 08/07
    19:05
  • שלום לכולם,

חברים יקרים - התייאשתי, ובראשי מחשבות לא טובות. אני עובד עצות. לא מוצא פתרון לבעיה ואני לא ישן כבר למעלה מ4 חודשים.

כבר ממש נמצא בחרדה גדולה, מתח גבוה שמרגיש כאילו הדם שלי רותח.

חזרתי לעשות ספורט, לאכול בריא, מדטציה, אפילו הורדתי אחוזי משרה - אבל שום דבר לא עוזר. להפך המצב הופך ונהיה גרוע מיום ליום.

אני לא מצליח לישון, פוחד כבר לישון כי הזיקפה כל כך כואבת ומעיקה.

בבקשה דני יובל, אם אוכל ליצור עימכם קשר בכל צורה שהיא. אני משאיר את כתובת המייל שלי כאן בתקווה שתוכלי לשלוח לי כיצד ניתן ליצור עימכם קשר.
    בתודה מראש!

כתובת המייל : uri.pinpel ב gmail.com (האתר לא מאפשר לרשום כתובת דואר - אבל אני מניח שאתה מבין את הכתובת).

לכל הרופאים, אני ממש אבדתי תקווה ממכם. היתי אצל 4 אורולגים, נוירולוג - ואף אחד לא יודע את התשובה. אפילו שאני מציג מחקרים וחומר מדעי אין בנמצא מי יכול לעזור.

יובל השכיל שאמר שבקלופן יכול לעזור - אכן הספרות הרפואית מציינת הקלה אם נטילת התרופה הזאת. אבל אני ממש חושש מלקחת את התרופה הזאת. מצב רוחי כל כך ירוד שאני חושש מתופעות הלוואי. אחת מהם אפילו מחשבות אובדניות. ואני גם ככה מיואש וטרוד.

ניסתי לקחת ואבן או קלונקס אבל זה לא עוזר לתופעה. זה כן הרגיע אותי - אבל אני ממש משתדל להימנע מלהשתמש בהם, שכן לכדורים האלה ממשפחת הבנזודיאזפינים יש סיבלות ככל שמשתמשים בהם יותר, מה גם שאתה מפתח תלות בהם.

אציין שוב שאני בן אדם חרדתי, וכאמור עד לפני חצי שנה טופלתי ב FXOR שזה ממשפחת ה SNRI. הספרות מציינת שטיפול בכדורים אנטי חרדתיים ממשפחת ה SSRI, SNRI, SDRI עוזרים גם לתופעה הזאת אבל ליבי לא רוצה לחזור לתרופות האלה.

לכאורה יש בי איזה תחושה שהטיפול הממושך (כמעט 5 שנים) הוא זה שגרם לבעיה מלחתחילה שכן התופעות התחילו קצת אחרי הפסקת הטיפול התורפתי. אולם לא מצאתי סימוכין לבעיה, ואף התייעצתי עם שני פסיכאטריים בנושא. יתכן ולעשה הבעיה התחילה אצלי עוד קודם והטיפול למעשה עזר לבעיה - או איך אומרים הקדמתי תרופה למכה. את זה לעולם לא אוכל לדעת.

קראתי בעיון רק את הספר מבוא לפסיכופרמוקלוגיה https://ia801602.us.archive.org/6/items/B-001-001-653/psychotherapy.pdf
    ואני ממתין לבדיקת NPT - למרות שאני לא חושב שיש סיבה - אני לא צריך שיגידו לי שעומד לי כל הלילה.. אני מרגיש את זה טוב טוב! תאמינו לי.

אני חושש - טרוד ופוחד. נמנע מיחסי מין כי אני ממש פוחד שזה יכאב יותר. לעזעזל אפילו אני כבר לא מביא ביד.

בבקשה- עיזרו לי! בבקשה!!!!!

תודה לכולם

• הגב ל: בבקשה עזירו לי

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • פרופראנולול
    ירון
    19:14 08/07/20 08/07
    19:14
  • שכחתי לציין שגם פרופראנולול היא תרופה מומלצת בנושא. אבל הטיפול בזה מוריד את הפוריות. אלוהים תעזור לי :-(

• הגב ל: פרופראנולול

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • sleep related painful erection
    דוד שמעון
    18:48 25/01/21 25/01
    18:48
  • גם אני סובל מזקפות בזמן שינה כשמגיע לשלב ה- rem. זה נושא שנופל בין הכיסאות אצל רופאים כי sleep related painful erection לא נפוץ. מישהו יכול לשתף שם של רופא שמטפל בזה ולמשל המליץ על baclofen? מישהו ניסה פיזיוטרפיה להרפיית רצפת האגן - שזה גם פתרון שרואים בעולם ? תודה

• הגב ל: sleep related painful erection

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    דוד שמעון
    14:59 02/05/21 02/05
    14:59
  • סוף סוף פתרון! ניגשתי לפיזיוטרפיסט להרפיית רצפן האגן לאחר המלצת האורולוג. לאחר מספר שבועות של טיפול, סבל רב של חודשים נעלם והתופעה של זקפות כואבות בלילה הפסיקה! תודה מכל הלב למוטי רוב הפיזיוטרפיסט היחיד שמצאתי שמתמחה רק בהרפיית רצפת אגן לגברים (יש לו גם רקע בבעיות שינה). ממליץ מאוד לגשת למוטי כאפשרות לפתור בעיה נדירה ומעצבנת זו: 052-877-7856

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ssssss
    10:40 02/09/21 02/09
    10:40
  • אני סובל גם מאותה בעיה, הלכתי לפיזיוטרפיסט, עזר לי חלקית. האם יש עוד משהו שעשית? אפשר את הטלפון שלך להתייעץ?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    שלום
    12:49 02/09/21 02/09
    12:49
  • הי, אני סובל מאותה בעיה האם מצאת פיתרון?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    gadi
    12:54 02/09/21 02/09
    12:54
  • הי, אני גם סובל כבר כמה שנים ושום דבר לא עוזר האם מצאת פיתרון?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    09:12 08/09/21 08/09
    09:12
  • שלום ירון
    הייתי שוקל טיפול תרופתי ולו לזמן מוגבל לשם הסקרנות להעריך האם יחול שיפור , ואז לשיקולך האם להמשיך. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    gadi
    11:16 09/09/21 09/09
    11:16
  • איזה תרופה את ממליץ?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ד"ר בוריס פרידמן
    12:56 09/09/21 09/09
    12:56
  • שלום גדי
    טיפול בבקלופן עשוי לעזור ויש ליטול אותו בתיאום עם האורולוג המטפל. בהצלחה.

בברכה,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    דן
    16:05 30/11/22 30/11
    16:05
  • שלום, srpe זו בעיה מאוד מתסכלת. אני סובל מזה כבר כמה שנים אבל רואה שיפור. קראתי הרבה מאמרים ונפגשתי עם הרבה רופאים. הנה מה שאני יכול לשתף - מקווה שיעזור לאחרים:
    1. 3 תרופות לטווח ארוך מוכחות במחקרים בתחום זה: בקלופן, קלונקס וגם תרופה פחות רצויה clozapine.
    2. לכל אחד יש זקפות בשינה עם כניסה לשנת חלומות. אבל בתופעה זו הזקפה יותר חזקה וכואבת ולכן מעירה אותנו. פתרון נוסף הוא להוריד את הרגישות לכאב בשינה - אקמול 1000 מג, אלקטרולט, וסימבלטה. גם קנאביס רפואי יכול להיות רלוונטי.
    3. צריך להשקיע בהרבה ניסוי וטעיה לראות מה מתאים. לי למשל בקלופן 20 מג , אלטרולט 10מג ואקמול 1000 מג לפני שינה משפר המון. עם קלונקס 0.5 מג במקום האקמול הבעיה נעלמת לחלוטין אך היות שזה ממכר אני לוקח את זה פעם בשבוע בלבד.
    4. בנוסף צריך לבחון אם עושים פעולות במשך היום שמוסיפים לחץ לאזור המפסעה (pelvis)- כגון הרמת משקולות כבדים, נסיעה מרובה באופניים וכו. במשך היום מצטבר דם באיזור ס ובלילה זה מביא לזקפות. צריך להימנע עד כמה שאפשר מפעולות אלה. אם אוהבים מאוד אופניים למשל אז לעמוד אחרי כל 5 פידולים כדי לשחרר. רצוי לעשות פעולה ארובית במשך היום - בימים שאני הולך המון התופעה נעלמת.
    בהצלחה לכולם

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    ירון
    16:58 04/03/23 04/03
    16:58
  • דן היקר,

האם ניתן באיזה שהיא צורה ליצור עמך קשר?
    שמי ירון - וכתבתי פה כמה פעמים. אין שיפור במצבי - ההפך הוא הנכון...

אני מתחנן לעזרה
    איבדתי את היכולת להמשיך לסבול זאת.
    התופעה מתחילה בשניה שאני נכנס למיטה ורק מחריפה

אני לא יודע אם יש טעם להמשיך לסבול ככה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025