X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית
אודות הפורום
אודות פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית

פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית מנוהל על ידי פרופסור עופר לביא, גינקולוג, מנהל מחלקת נשים ויולדות ומנהל היחידה לגינקולוגיה כירורגית ואונקולוגית במרכז הרפואי כרמל שבחיפה. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אניס כלדאוי, רופא גינקולוג בכיר במחלקת נשים ויולדות, ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר-פ...

פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית מנוהל על ידי פרופסור עופר לביא, גינקולוג, מנהל מחלקת נשים ויולדות ומנהל היחידה לגינקולוגיה כירורגית ואונקולוגית במרכז הרפואי כרמל שבחיפה. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אניס כלדאוי, רופא גינקולוג בכיר במחלקת נשים ויולדות, ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר-פולשנית ובמרכז הרב-תחומי לטיפול באנדומטריוזיס במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכן להעלות שאלות הנוגעות למצבים ממאירים בצוואר הרחם, מצבים טרום-ממאירים ברירית הרחם, מצבים ממאירים של הרחם, מצבים ממאירים של השחלה והפריטונאום, כירורגיה אנדוסקופית, פריון ומצבים ממאירים, וכירורגיה כללית. כמו כן ניתן לשאול בנושאי טיפולי פוריות, הפריה חוץ-גופית, הקפאת ביציות, הקפאת רקמת שחלה, טיפולי פוריות בחולות סרטן, ומעקב היריון. הנכן מוזמנות ללמוד מניסיונן של גולשות אחרות בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכן במהירות האפשרית.

מנהלי פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • דימומים כול הזמן
    אריאל
    23:33 28/09/15 28/09
    23:33
  • שלום,
    שמי אריאל אני בת 36 נשואה ללא ילדים
    הפסקתי גלולות יסמין לפני שנתיים לחלוטין . ומאז יש לי מחזור כמעט כול יום, יש לי כאבי מחזור כמו כאבים ברחם,בגב, עצבנות יתר לפעמים.אם יש הפסקה בדימום זה רק ליומיים שלושה וזהו. וזה מאוד מקשה על חיי.
    הלכתי לגניקולוגית והיא עשתה לי בדיקה בצוואר הרחם כדי לראות שזה לא פוליפ וגם אולטרסאונד. הבדיקות יצאו בסדר. והדבר היחיד שהיא ממליצה עליו זה לחזור לגלולות. שזה מסוכן לגילי וגם בגלל שאני מעשנת.
    אני לא רוצה לחזור לגלולות כי אני נוטלת המון כדורים ויש לי כבר בעיה בתפקודי הכבד.וזה לא נשמע לי הגיוני לחזור לגלולות . האם יש פתרון להסדרת המחזור? ומדוע לדעתכם יש לי דימומים כול הזמן?
    בבקשה חזרו אליי. אני ממש סובלת מכאבי מחזור ומהדימומים הבלתי פוסקים
    תודה,
    אריאל

• הגב ל: דימומים כול הזמן

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • דימומים כול הזמן
    ד"ר גיל פאר
    19:11 02/10/15 02/10
    19:11
  • שלום אריאל
    ראשית נגדיר את הבעייה טוב יותר - את סובלת מדימומים במהלך החודש ללא הפסקה.
    זה לא מחזור. אלו דימומים, המונח המקצועי נקרא dysfunctional uterine bleeding.
    להסתמנות זו סיבות רבות ביניהם סיבות הקשורות בצוואר הרחם, גורמים הקושרים ברחם עצמו (שרירן, פוליפ ועוד), גורמים הקושרים בסיבות הורמונליות ועוד סיבות שונות כגון בעיות קרישה, טיפול תרופתי...בקיצור הרשימה ארוכה.
    על מנת לטפל בבעיה ראשית יש לאבחן אותה ככל הניתן. עושה רושם כי התחלת בתהליך.
    באם מדובר בדימום שהינו על רקע אי סדירות הורמונלית אכן הטיפול הוא הסדרת המחזור ההורמונלי על ידי גלולות או טיפול הורמונלי אחר.
    אבל....קיימת אצלך בעיה כפולה ומכופלת !!!

ראשית את מעשנת - אינך מציינת כמה אולם אסתכן בניחוש פרוע שלא מדובר בעישון של 1-2 לשבוע אלא משהו משמעותי יותר. משרד הבריאות אוסר על מתן גלולות מעל גיל 35 לנשים המעשנות מעל 10 סיגריות ליום בגלל סיכון של 1:50 להתקף לב בנשים הללו !!!

אחזור על משהו ששמעת בעבר - העישון מזיק מאד לבריאותך. למעשה מבחינתך בשילוב עם גלולות - קטלני !!!
    לא זאת בלבד אלא שעישון כבד מוריד בגילך את הסיכוייים להרות בדיווחים בספרות המקצועית בחצי מהסיכויים האופייניים לגילך (שעומדים על ~15% לחודש), עשי את החשבון לבד.
    הנזק מהעישון אינו חולף מייד עם ההפסקה וייקח למעשה שנים רבות עד שיחזור לנורמה, כך שמבחינת הפוריות שלך נזקי העישון אינם הפיכים.
    עישון גם קשור לעלייה בסרטן צוואר הרחם שהוא בעצמו יכול להסתמן כדימום בעיקר לאחר קיום יחסים.
    בקיצור - הפסיקי לעשן לאלתר !! חפשי תמיכה וטיפול תרופתי שיעזרו לך לשנות את חייך !!

הבעייה השנייה - הפגיעה בתפקודי כבד. גם כאן משרד הבריאות אוסר על מתן גלולות לנשים עם פגיעה בתפקודי כבד, שכן הגלולות עוברות פירוק בכבד. ממליץ לך לבדוק מדוע קיימת אצלך עלייה בתפקודי הכבד - כבד שומני ? ממצא כלשהו ? טיפול תרופתי כרוני ?

בקיצור יש לך 2 סיבות בגינם לא ניתן לתת לך טיפול בגלולות.
    הדבר היחיד האפשרי הוא לשקול טיפול בגלולות פרוגסטרון בלבד - נטילה ממושכת, ללא הפסקה, ללא קבלת ווסת. הגלולות הללו אפשריות בנשים מעשנות.

בהצלחה !!

ד"ר גיל פאר
    מנהל המרפאה לשימור פוריות, מרחב חיפה-גליל מערבי ובית חולים כרמל.
    מנהל מרפאת הפוריות, מרכז רפואי לין, חיפה
    [email protected] \\ 058-6009009
  • הגב ל: דימומים כול הזמן

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026