X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית
אודות הפורום
אודות פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית

פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית מנוהל על ידי פרופסור עופר לביא, גינקולוג, מנהל מחלקת נשים ויולדות ומנהל היחידה לגינקולוגיה כירורגית ואונקולוגית במרכז הרפואי כרמל שבחיפה. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אניס כלדאוי, רופא גינקולוג בכיר במחלקת נשים ויולדות, ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר-פ...

פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית מנוהל על ידי פרופסור עופר לביא, גינקולוג, מנהל מחלקת נשים ויולדות ומנהל היחידה לגינקולוגיה כירורגית ואונקולוגית במרכז הרפואי כרמל שבחיפה. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אניס כלדאוי, רופא גינקולוג בכיר במחלקת נשים ויולדות, ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר-פולשנית ובמרכז הרב-תחומי לטיפול באנדומטריוזיס במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכן להעלות שאלות הנוגעות למצבים ממאירים בצוואר הרחם, מצבים טרום-ממאירים ברירית הרחם, מצבים ממאירים של הרחם, מצבים ממאירים של השחלה והפריטונאום, כירורגיה אנדוסקופית, פריון ומצבים ממאירים, וכירורגיה כללית. כמו כן ניתן לשאול בנושאי טיפולי פוריות, הפריה חוץ-גופית, הקפאת ביציות, הקפאת רקמת שחלה, טיפולי פוריות בחולות סרטן, ומעקב היריון. הנכן מוזמנות ללמוד מניסיונן של גולשות אחרות בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכן במהירות האפשרית.

מנהלי פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • זאולי, עישון ווסטיבוליטיס
    אופיר
    19:06 19/03/17 19/03
    19:06
  • שלום,
    אופיר בת 21, התחלתי לקחת גלולות לפני כשלוש שנים. מעשנת באופן קבוע,סובלת כמעט כל כמה חודשים מהפרשות מסוגים שונים, כאבי מחזור, ותחושה כללית של חוסר נוחות.
    בהתחלה לקחתי גלולות מסוג מליאן שגרמו לי לבחילות, שהולחפו בתקופת הצבא ליאז שאותן לקחתי שנתיים למרות היותי מעשנת.
    כשהשתחררתי החלטתי לגשת לרופאת נשים ולהחליפן, שמעתי על המקרים שבהן גרמו לקרישי גם אצל נשים מסויימות. קיבלתי מרשם למינס לשלושה חודשים, גלולות שגקמו למחזור שלי להיות מחלה בלתי נסבלת, הייתי כמו דלי שנשפך. לאחר לושה חודשים העבירה אותי הרופאה לזאולי, הראשונות שבהן המחזור היה נוח קליל וסדיר אך פצעוני הבגרות החלו לשוב אליי.
    כשהבנתי שאין טעם להמשיך לקחת גלולות, וישנן דרכי מניעה אחרות ובעוד שאינני מקיימת יחסי מין באופן קבוע החלטתי להפסיק לקחת.
    במבט לאחרור אני חוששת שהגלולות גרמו לדיכאונות או התנהגות אימפולסיבית, אבל בגלל שאני עוד צעירה זה לא חד משמעי. מעבר לך אני סובלת שנים מהפרשות שונות, גרד, פטריה שחוזרת, ותחושת אינוחות כללית המקשה אליי לרוב לקיים יחסי מין. במגע מיני אני סובלת מכאב, ואינני נהנת.. הכאב קיים שימוש בטמפונים מאז שהתחלתי לקחת גלולות.
    קיבלתי טיפול של משחות ונרות ומליון סוגים שונים של מוצרים שיקלו אל העניין תמיד חוזר.
    אחרי הפסקה עם הגלולות של חצי שנה המחזור שלי מאחר בחודש. ביקרתי אצל רופאת היום, עברתי בדיקת פאפ (אין לי מושג לכבוד מה) ובדיקה שבה אמרה הרופאה שלפי מראה השחלות שלי אני צריכה לחזור לקחת גלולות..
    נתנה לי מרשם לזאולי ומרשם לפרוברה 5 מ"ג שאמור לגרום לי לקבל מחזור..
    מתלבטת נורא אם לשוב לקחת גלולות, מה ההשפעה של זה על הגוף שלי בתווך הרחוק?
    האם כל אלו הם תסמיני לוסטיבוליטיס?
    האם מומלץ לא לקחת גלולה מהדור הזה כשמעשנים?
    איך משתלבות גלולות עם נטילת תרופות פסיכיאטריות כגון צ'יפרליקס?
    אשמח לקצת הבהרות, המלצות או עצות מה לבקש לדרוש או לשאול בקופת חולים.. והאם כדאי לשוב ליטול גלולות מסוג זאולי?
    תודה!!!

• הגב ל: זאולי, עישון ווסטיבוליטיס

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • זאולי, עישון ווסטיבוליטיס
    ד"ר גיל פאר
    18:52 21/03/17 21/03
    18:52
  • ראשית עישון מזיק לבריאותך ללא קשר לגלולות כלל. העישון פוגע בתפקוד השחלתי ובביציות וגורם הקדמת גיל הפסקת הווסת ופגיעה בפוריות האישה. זה ללא קשר לכל הנזק האחר שעישון גורם במערכות הגוף האחרות.
    יחד עם גלולות העישון גורם לקרישיות יתר משמעותית (בעיקר כאשר מעשנים מעל 10 סיגריות ליום) והדבר עלול לגרום לשבץ מוחי, התקף לב, ועוד.
    ללא ספק ההמלצה הכי טובה שאוכל לתת לך היא להפסיק לעשן.
    לעניין הגלולות - על פי מה שאמרה לך הרופאה ניתן אולי להסיק שהיא ראתה שיש לך שחלות פוליציסטיות - הדבר הינו גורם סיכון למספר מצבים בעתיד ביניהם סרטן רירית הרחם, תסמונת מטבולית ועוד.
    נטילת גלולות הינה המלצה חשובה מאד לנשים הללו ואין כל מניעה מנטילת גלולות עם ציפרלקס.
    אגב....גלולות מורידות באופן כללי את שכיחות מחלת הסרטן בפרט את סרטן השחלות, מעי ובנשים עם שחלות פוליצסטיות גם את הסיכון לסרטן אנדומטריום.
    לסיכום:
    1. להפסיק לעשן
    2. לקחת גלולות שמתאימות לך
    3. לשמור אורח חיים בריא

ד"ר גיל פאר
    מנהל המרפאה לשימור פוריות, מרחב חיפה-גליל מערבי ובית חולים כרמל.
    מנהל מרפאת הפוריות, מרכז רפואי לין, חיפה
    [email protected] \\ 058-6009009
  • הגב ל: זאולי, עישון ווסטיבוליטיס

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026