X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית
אודות הפורום
אודות פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית

פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית מנוהל על ידי פרופסור עופר לביא, גינקולוג, מנהל מחלקת נשים ויולדות ומנהל היחידה לגינקולוגיה כירורגית ואונקולוגית במרכז הרפואי כרמל שבחיפה. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אניס כלדאוי, רופא גינקולוג בכיר במחלקת נשים ויולדות, ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר-פ...

פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית מנוהל על ידי פרופסור עופר לביא, גינקולוג, מנהל מחלקת נשים ויולדות ומנהל היחידה לגינקולוגיה כירורגית ואונקולוגית במרכז הרפואי כרמל שבחיפה. כמו כן שותף לניהול הפורום ד"ר אניס כלדאוי, רופא גינקולוג בכיר במחלקת נשים ויולדות, ביחידה לכירורגיה גינקולוגית זעיר-פולשנית ובמרכז הרב-תחומי לטיפול באנדומטריוזיס במרכז הרפואי כרמל. מטרתו של הפורום הינה לאפשר לכן להעלות שאלות הנוגעות למצבים ממאירים בצוואר הרחם, מצבים טרום-ממאירים ברירית הרחם, מצבים ממאירים של הרחם, מצבים ממאירים של השחלה והפריטונאום, כירורגיה אנדוסקופית, פריון ומצבים ממאירים, וכירורגיה כללית. כמו כן ניתן לשאול בנושאי טיפולי פוריות, הפריה חוץ-גופית, הקפאת ביציות, הקפאת רקמת שחלה, טיפולי פוריות בחולות סרטן, ומעקב היריון. הנכן מוזמנות ללמוד מניסיונן של גולשות אחרות בפורום, ולהיעזר בצוות על מנת לקבל תשובות לשאלותיכן במהירות האפשרית.

מנהלי פורום גינקולוגיה כללית ואונקולוגית

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • בדיקת פאפ עם תוצאות מדאיגות
    יעל
    12:03 16/10/16 16/10
    12:03
  • שלום רב,
    ביצעתי את הבדיקה והיום קיבלתי את התוצאות יחד עם הפניה לקולפוסקופיה.
    הרופא סירב להסביר את הרשום בתוצאות הבדיקה בטענה שאין לו זמן ושאני צריכה לעשות את הבדיקה דחוף וזהו. התור הכי קרוב שמצאו הוא ל21/12/2016.
    מהרופא הלכתי לבמרכז לבריאות האישה שם לא הסכימו לקבל אותי בהסבר שאני חייבת לקבל את ההסבר לתוצאות מהרופא שביצע את הבדיקה ובכל מקרה הרופא של המיון לא יספיק לקבל אותי עקב תור ארוך וקבעו תור לרופא אחר ל08/11.
    כרגע אני מול הדף ולא מבינה את מהות הבעיות ואשמח לקבל הסבר אפילו שטחי של מה עלולה להיות הסכנה, להבנתי אחת הסכנות הן סרטן צוואר הרחם או הרחם כאשר אני די בטוחה שלתפוס את הסרטן בשלב המוקדם זה עדיף ולא להמתין חודש וקצת.
    שורה תחתונה, זה מה שרשום בבדיקה:
    SEVERE INFLAMMATORY, REACTIVE CELL CHANGES, ATYPICAL SQ-CELLS OF UNDETERMINED SIGNIFICANCE (ASCUS)
    REFER FOE BIOPSY AND ECC
    האנגלית היא לא הבעיה שלי, ההבנה מה החומרה, מה זה אומר בכלל, מה הדחיפות? מה הסכנה? אלה השאלות שהרופא לא מצא זמן לענות לי עליהן (במרפאה לבריאות האשה המליצו לי לא לחזור שוב לרופא הספציפי הזה כי מסתבר כי הוא מוכר כבעייתי).
    אני מודאגת מאוד ואודה להתייחסות כלשהי, אפילו שטחית.
    תודה רבה, חג שמח.

• הגב ל: בדיקת פאפ עם תוצאות מדאיגות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • הממצא אצלך הוא ASC-US ומשמעותו.....
    ד"ר גיל פאר
    20:02 29/10/16 29/10
    20:02
  • תדירות הדיווח של המעבדות על ASC-US היא כ-4.7%.
    השיעור של שאת ממארת בקרב נשים עם ASC נע בין 0.1-0.2%.
    השיעור של (Cervical Intraepithelial Neoplasia) ‏CIN 2-3 בקרב נשים עם ASC הוא 7-12%. נתונים אלו מצביעים על כך שנשים עם ASC זקוקות לבירור נוסף.
    תוצאה ציטולוגית של ASCUS היא הנפוצה ביותר במסגרת סקר (3-4% מהמקרים), וב-90% מהמקרים לא מתגלית פתולוגיה בסיום הבירור.
    יחד עם זאת אבחנה זו תורמת לכ-50% מכלל הנגעים הטרום סרטנים של צוואר הרחם. ממצא ציטולוגי של ASC-US מופיע באסוציאציה עם גילוי מקרים של CIN בדרגה 1 ב-10-20%, וב-7-10% מתגלים ממצאים של CIN-2-3.
    האפשרויות להמשך הבירור / טיפול הם:
    1. ביצוע קולפוסקופיה מיידית - היתרון הוא בקבלת אינפורמציה מיידית על נוכחות או היעדר מחלה משמעותית (רגישות כ-70-96% - בגילוי אבנורמליות צווארית). החסרונות הם חרדה מיותרת, עלויות, לעיתים טיפולים מיותרים של נגעים שהיו חולפים ספונטנית
    2. בדיקות חוזרות של PAP במרווחי זמן (כעבור 6, 12 חודשים), ובמידה שהציטולוגיה החוזרת אינה תקינה (ASC ומעלה), להפנות לביצוע קולפוסקופיה. רגישות הבדיקה לגילוי CIN2-3 הוא 67-85%. יתרונות השיטה הם המחיר הזול, החסרונות בשיטה זו הם עיכוב באבחנת CIN2-3 או אף סרטן, וכן קושי בהתמדה במעקב
    3. בדיקת High Risk HPV-DNA בעבודות רבות נמצא אחוז שונה של HPV TEST חיובי בנשים עם תשובה ציטולוגית ראשונית של ASCUS, השכיחות נעה בין 25% ל-69%, בהתאם לגיל ולשכיחות נגיף הפפילומה באותה אוכלוסיה, כאשר שכיחות הנגיף נעה בסביבות 50% בגיל 20 ומתייצבת בסביבות ה-10% מעל גיל 30
    יש לציין שכדאי להגביל מיון בעזרת זיהוי זני HPV באוכלוסיה צעירה, מתחת לגיל 30, בשל השכיחות הגבוהה של זיהומי HPV חולפים באותה קבוצה. לעומת זאת, יש עדיפות לזיהוי זני HPV באוכלוסיות מבוגרות מעל גיל 30 שנה.
    במקרים של אטיפיה ציטולוגית חוזרת לאורך זמן בדרגה נמוכה ללא קורצליה קולפוסקופית, הבדיקה יכולה למנוע פעולות מיותרות כגון קוניזציה אבחנתית.

ד"ר גיל פאר
    מנהל המרפאה לשימור פוריות, מרחב חיפה-גליל מערבי ובית חולים כרמל.
    מנהל מרפאת הפוריות, מרכז רפואי לין, חיפה
    [email protected] \\ 058-6009009
  • הגב ל: הממצא אצלך הוא ASC-US ומשמעותו.....

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025