X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • בעיית שמיעה עם בעיית אבחון.
    עמית
    05:02 14/07/16 14/07
    05:02
  • שלום רב. שמי עמית ואני בן 15. לפני כ 5 חודשים, התחילו לי צלצולים באוזניים והבחנתי בירידה ניכרת באוזן ימין, ברמה כזו שאם מכסים לי את אוזן שמאל, אני לא אוכל להבין מה אומרים לי. עשיתי בדיקות שמיעה והתוצאה הייתה ירידה בינונית חמורה באוזן ימין, כאשר אוזן שמאל מתפקדת בסדר. שאלו אותי אם הרגשתי ירידה לפני ואמרתי שלא, אמרו לי שמדבור ב"ליקוי שמיעה פתאומי" , עשיתי MRI, האוזן הפנימית ועצב השמיעה נקיים, ואפילו אמרו שעל פניו לא ניכרת שום בעיה כלל. לא יודעים מה גרם לירידה בשמיעה. נתנו לי סטארואידים שלא עזרו. בכל מקרה העניין העיקרי הוא שזבמן נקניות בבית לפני יומיים, מצאנו בדיקת שמיעה שנעשתה ב2004, שם היה לי הבדל שמיעתי בין אוזן ימין לאוזן שמאל, כאשר אוזן ימין פחותה יותר, בהבדל קטן אך נראה לעין. כשראיתי את זה בעצם "נפל לי האסימון" ונזכרתי בכל מני דברים מהילדות שלי. למשל שהייתי בן 9, דיברתי בפלאפון (מקרה שזכור לי בבירור) והנחתי את הפלאפון על אוזן ימין, ואמרתי לאבא שלי שלמי שדיברתי איתו יש "קול של חייזר" ומאז שאני זוכר את עצמי אני תמיד מדבר בפלאפון באוזן שמאל. תמיד. עוד מקרה הוא עם אוזניות של מחשב שהיו לי, תמיד צד ימין היה חלש יותר (מדובר פה כבר על גיל של כיתה ו-ז-ח) ותמיד חשבתי שהבעיה הייתה באוזניות. היום נתתי לאחותי להשתמש בהם ולבדוק אם גם אצלה זה אותו הדבר ולא, היא אמרה שימין ושמאל היו זהים, מכאן נובע שבוודאות לא מדובר בליקוי פתאומי, אלא בעיה שנשמשכה לאורך השנים. בקרוב אלך לרופא שוב. אך בהתראה קצרה יותר רציתי לקבל רקע למה זה קורה והאם לאור הגילויים האחרונים יכול להיות שמדובר במצב הפיך. אפילו לא את כל השמיעה אלא את רובה, ואולי להיפטר מהטנטון המציק הזה, תודה רבה, עמית.

• הגב ל: בעיית שמיעה עם בעיית אבחון.

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • בעיית שמיעה עם בעיית אבחון.
    פרופסור אבי שצ'ופק
    17:57 14/07/16 14/07
    17:57
  • ההבדל בין אוזן ימין לשמאל הוא המשמעותי. לפי מה שאתה מתאר אני מבין שייתכן והיה הבדל מסויים בין האזניים אך הוא החמיר עתה משמעותית. גלם ההופעה של הטנטון שלא היה קודם מצביעה על החמרה. נראה שהאבחנה של "חירשות פתאומית" או "ליקוי שמיעה פתאומי" נכונה. הסיבה לה דורשת בירור אם כי במרבית הפעמים עקב מגבלה של בדיקות פולשניות לאוזן (למשל אי אפשר לדגום הרכב הנוזלים שבה או לקחת ממנה ביופסיה מכיוןשתיגרם חירשות ופגיעה במערכת שיווי המשקל) לא מגיעים לאבחנה ספציפית.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: בעיית שמיעה עם בעיית אבחון.

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026