X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • חרשות באוזן ימין
    פרידה
    15:04 24/05/22 24/05
    15:04
  • לפני כ 8 שנים החלה ירידת שמיעה,,נ עברתי את כל הבדיקות והציעו לי כמובן מכשרי שמיעה.לא מימשתי את ההמלצה וכיום אינני שומעת בכלל באוזן זו ואין אפשרות לשקמה בעזרת מכשיר אלא נ רק ניתוח או מגנט שאינני מעונינת לעשות .באוזן שמאל ירידה קלה אך אניממשיכה ללכת להצגות,הרצאות וכו ולא מרגישה צורך.רכשתי אביזר עזר לשמיעה לתיאטרון וכו אך בעצם לא השתמשתי בו כי יש תמיד מיקרופונים ורמקולים.א.א.ג הציעה לי לנסות קשת או אביזר שמתלבש על המשקפיים ומעביר את גלי הקול מהאוזן השומעת לשנייה ואני חושבת לנסות זאת. הרופא המליץ לי לעשות mri מוח כדי לבדוק אם יש איזה שהוא גוש שפיר.אני מתלבטת בנושא שכן אין לי סחרחורת ואין טינטון והירידה בשמיעה אינה פתאומית אלא לאורך השנים. אני בת 74.וזו השאלה שאלי האם אני חייבת ב בדיקה זאת אשר לדעתי והרגשתי מיותרת ,האם החרשות באוזן ימין עלולה להשפיעה בהמשך על האוזן השומעת? ואז לא תהיה ברירה אלא לעבור ניתוח. אני לא רופאה אבל חושבת שזה תהליך הזדקנות טבעי. אשמח לשמוע את דעתך המלומדת בנושט. תודה מראש

• הגב ל: חרשות באוזן ימין

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • חרשות באוזן ימין
    פרופסור אבי שצ'ופק
    19:10 24/05/22 24/05
    19:10
  • שאלה ברורה בבקשה.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: חרשות באוזן ימין

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • סליחה ,לא הבנתי את התשובה
    פרידה
    21:50 25/05/22 25/05
    21:50
  • סליחה אך לא הבנתי את התשובה שלך פרופסור...

• הגב ל: סליחה ,לא הבנתי את התשובה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תשובה
    פרידה
    22:02 25/05/22 25/05
    22:02
  • שאלתי: האם לדעתך אני חייבת לעבור בדיקתmri לאור הנתונים שכתבתי

האם האוזן השומעת עלולה להיפגע עקב חוסר השמיעה באוזן השנייה
    האם במיקרה שלי ניתן להשתמש בקשת או מכשיר שמיעה שמתלבש על משקפיים?
    האם ישנם פתרונות אחרים שניתן להעזר בהם ללא ניתוח?
    תודה

• הגב ל: תשובה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • תשובה
    פרופסור אבי שצ'ופק
    03:06 26/05/22 26/05
    03:06
  • פתרונות שיקום השמיעה תלויים מאד בסוג הליקוי שיש לך וחומרתו. מכשירים מסוג Cross או Bicross מיועדים למקרים בהם באחת האוזניים יש ליקוי גדול שאינו ניתן לשיקום על יד מכשיר שמיעה ישירות באותה אוזן ואז נעזרים בשמיעה באוזן הטובה יותר כדי ליצור למוח תדמית של שמיעת קולות ודיבור שמגיעים מכיוון האוזן הפגועה יותר. ליקוי שמיעה בצד אחד הוא לא הגורם לפגיעה בצד השני. איני יכול לדעת מה הסיבה שהרופא המליץ על MRI ולכן איני יודע להמליץ בנין זה.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: תשובה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026