X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • שמיעה, עם תת תריסיות
    ישר
    17:54 29/06/21 29/06
    17:54
  • רציתי לשאול,
    בתי נולדה עם תת תרסיות שאין פעילות של בלוטת התריס, ובנוסף אמרו לי עכשיו ועשו לה גם פעמיים שני בדיקות סינוני שמיעה ונכשלה בשניהם, ואני אמור לעשות להם בדיקת שמיעה בקרוב, האם יכול להיות שזה קשור אחד לשני,

• הגב ל: שמיעה, עם תת תריסיות

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שמיעה, עם תת תריסיות
    פרופסור אבי שצ'ופק
    22:54 29/06/21 29/06
    22:54
  • כן. קשר כזה ידוע. תת תריסיות מולדת יכולה לבוא ביחד עם ליקוי שמיעה תחושתי עצבי וגם עם ליקוי הולכתי. מצב מיוחד הוא Pendred syndrome בו פגיעת שמיעה תחושתית עצבית מופיעה עם נפיחות של בלוטת התריס (גויטר) עקב תת תריסיות וכן מום התפתחותי של האוזן הפנימית שביטויו הרחבה של הצינור המקשר לשק האנדולימפתי באנגלית - Enlarged vestibular aqueduct.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שמיעה, עם תת תריסיות
    ישר
    13:15 30/06/21 30/06
    13:15
  • תודה על המשוב של כבודו,
    ברצוני לשאול אני לא הבנתי את כל האמור לעיל, אבל כפי הבנתי כתבתם שנפיחות של בלוטת התריס יכולה לבוא ביחד עם ליקוי שמיעה, אבל אצל הבת שלי עשו לה גם מיפוי על בלוטת התריס וכנראה שאין לה בכלל זה בכלל חסר, ה TSH היה יותר מ 300 בבדיקה בסקר הילודים, וכנראה שאין לה בכלל את הבלוטה, אז האם יכול להיות קשור לליקויי שמיעה, וכן עד כמה עד איזה מידה יכול להיות שהיא לא שומעת, האם ח"ו בצורה רצינית או שזה משהו שאפשר לחיות עם זה ואפשר לטפל בזה בטיפול חד פעמי וזה נגמר,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שמיעה, עם תת תריסיות
    פרופסור אבי שצ'ופק
    13:27 30/06/21 30/06
    13:27
  • תת תריסיות מולדת יכולה לבוא עם ליקוי שמיעה. מידת ליקוי השמיעה שונה ממקרה למקרה ואפשר לדעת מהי בבדיקת BERA. מתן הורמון תחליפי לאי הפעילות של הבלוטה יכול לשפר המצב.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שמיעה, עם תת תריסיות
    ישר
    13:36 30/06/21 30/06
    13:36
  • תודה,
    למעשה כבר עשיתי פעמיים בדיקת סינון שמיעה שזה AABR, ונכשלה בשניהם, עכשיו שלחו לי לעשות בדיקת שמיעה אבחנתי ABR אבל אמרו לי שצריך ללכת מקודם לרופא א,א,ג, אולי בשביל לבדוק האם יש משהו אחר שמשפיע על השמיעה,
    אבל מה היא הבדיקה שכתבתם לי לעשות BERA ?,
    ועוד שאלה, היא מטופלת עכשיו בטירוקסין, יש משהו אחר שיכול לעזור לה לשמיעה, כי כשהיא הייתה בבית חולים מיד כשנולדה אני זוכר שהיא היתה מתעוררת מכל עגלת תינוק שהיתה עוברת במסדרון של של המחלקה, והיא היתה ממש נרעדת מהרעש, ופתאום אומרים לי שיש חשד שהיא לא שומעת, והיום אני כבר גם רואה שהיא הרבה פעמים לא שומעת כשעושים רעשים, אבל כשעושים רעש גדול טריקה של ארון קצת חזק היא נרעדת מהרעש, אז יכול להיות שזה אוליל א מולדת אלא נעשתה בגלל משהו?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שמיעה, עם תת תריסיות
    פרופסור אבי שצ'ופק
    13:48 30/06/21 30/06
    13:48
  • ABR=BERA זה אותה בדיקה שיש לה שמות שונים.
    בקשו ללכת קודם לרופא אא"ג כדי לבדוק אפשרות לנוכחות נוזלים באזנים שעשויה לתת בדיקה שגויה לרעה.
    הטיפול בטירוקסין - הורמון בלוטת התריס זה מה שהיא צריכה לקבל.
    מעשית אם יש ליקוי שמיעה משמעותי ולא משנה מה סיבתו צריך לטפל בו. גם בתת תריסיות של בלוטת התריס צריך לטפל.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שמיעה, עם תת תריסיות
    ישר
    18:04 06/07/21 06/07
    18:04
  • שלום בהמשך למה ששאלתי לפני כמה ימים, הייתי אתמול אצל רופא א.א.ג. והוא אומר שאכן הוא רואה בשני האוזניים שיש טיפה מים, ואכן היום ניסיתי שוב לטרוק מגירה ברעש גדול וראיתי שיש תנוחות שבהם היא לא מגיבה כלום, ויש תנוחות שבהם היא נרעדת מהרעש, אולי לא כמו שהיא אמורה לרעוד אבל נרעדת, והרופא נתן לנו לתת לבת שלי מי מלח למשך שבוע בתוף האף, ואח"כ לעשות את הבדיקה שמיעה ABR ולחזור אליו אח"כ, אני מאוד מעוניין אם תוכל להסביר לי שאכן יכול להיות שבעז"ה זה היה כל הבעיה, והיא שעצם שומעת כמו ילדה רגילה, אני רוצה מישהו שירגיע אותי, האם באמת יכול להיות שיש תנוחות בהם היא לא מגיבה כלום בגלל טיפת מים באוזניים,

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שמיעה, עם תת תריסיות
    פרופסור אבי שצ'ופק
    19:53 06/07/21 06/07
    19:53
  • לצערי אי אפשר בשלב זה לדעת אם מדובר במצב חולף או לא. חייבים לסיים הבירור במלואו.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שמיעה, עם תת תריסיות
    ישר
    19:07 17/10/21 17/10
    19:07
  • שלום וברכה, למעשה כבר עברו כמה חודשים מאז התכתבנו, ועשיתי כבר פעמיים בדיקת ABR ובשניהם התוצאות היו כמעט זהות, בבדיקה השניה היו תוצאות יותר ממשמחות אבל כמעט אותו דבר, דיברתי עם הרופא האם יש קשר בין זה לבלוטת התריס אז אמר לי שיש אומרים שיש קשר אבל הוא לא חושב ככה, השאלה שלי האם ללכת לרופא אחר שיבדוק אולי יש קשר, ואולי יתן איזה תחליף לתירוקסין שיכול אולי לשפר את המצב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שמיעה, עם תת תריסיות
    פרופסור אבי שצ'ופק
    19:20 17/10/21 17/10
    19:20
  • ביחס לנושא הקשור בטיפול התת-תריסיות אתה צריך להתייעץ עם אנדוקרינולוג. זה לא תחום מומחיותי. ביחס לשמיעה - אם פגועה משמעותית צריך כבר מגיל של מס' חדשים לבצע שיקום שמיעה. קלינאי התקשורת יידע לאן להפנות אותך.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שמיעה, עם תת תריסיות
    ישר
    18:39 18/10/21 18/10
    18:39
  • כבוד הרופא,
    בשו"ת הזה בתאריך 30/06/21 כתבתם לי שמתן הורמון תחליפי לאי פעילות של בלוטת התריס יכול לשפר את המצב, כלומר שהיא תשמע יותר טוב, (אגב התוצאות האחרונות של בדיקות הדם שלה TSU ו T4 וT3 הם מתקרבים יותר ויותר לנורמה, ולי אישית נראה שהיא שומעת טוב, אני עושה לה רעשים מאוד מאוד שקטים והיא עוקבת אחרי מקור הרעש, מה שלא היה מקודם, וכן מה שלא נראה בתוצאות בדיקת השמיעה לפני חודשיים) אבל הבעיה שלי היא שאני מדבר עם הרופא שלה אז הוא אומר שיש כזה אמירה שזה קשור אבל הוא לא אוחז ככה ולכן הוא לא מתייחס לזה שיש קשר, אבל כנראה שגם קלינאית תקשורת לא יוכל להגיד לי איך לטפל בבלוטה,
    אז מה אני אמור לעשות אני רוצה שמישהו יבדוק אתזה אולי זה קשור ואולי היא לא תצטרכי מכשירי שמיעה, אגב גם בתוצאות הכי גרועות של בדיקות שמיעה, זה היה בין דרגה בינונית לחלשה, כלומר ליקוי שמיעה בינונית או חלשה,
    אשמח לדעת את מי אני צריך לבקש שיבודק אתה האם יש קשר בין מתן ההורמון לבין הליקויי שמיעה, והאם מתן הורמון תחליפי יוכל אכן לשפר את המצב

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • שמיעה, עם תת תריסיות
    פרופסור אבי שצ'ופק
    19:29 18/10/21 18/10
    19:29
  • עניתי על השאלות שלך כמיטב יכולתי ואין לי מה להוסיף יותר.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026