X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • איבוד שמיעה פתאומי וטנטון
    איילת
    18:30 16/09/20 16/09
    18:30
  • שלום רב,
    בשנת 2010 ירידה פתאומית באוזן ימין מלווה בסאונד צורם, אשפוז טיפול בסטרואידים בוריד לאחר שבוע בוצעה בדיקת שמיעה השמיעה השתפרה לא 100% ונשארתי עם חבר לחיים טנטון, ב 2016 שוב הפעם באוזן שמאל שוב אשפוז שוב סטרואידים הפעם בבליעה בדיקת שמיעה והסתדר, בוצע mri בשני המקרים תודה לאל הכל תקין.
    לפני שבועיים שוב ירידה בשמיעה הרגשת אוטם שוב באוזן ימין, רעשים מוזרים באוזן והטנטון הקבוע התעצם
    בגלל הקורונה טופלתי בסטרואידים בבית בוצעה בדיקת שמיעה שוב השמיעה השתפרה אבל הטנטון נשאר.
    שללו לי מחלת מנייר, וורטיגו. חושבים אולי זו מחלה אוטואימונית שתוקפת לי את האזוניים. אשמח לחוות דעתך בנושא.תודה ושתהיה שנה טובה לכולם!

• הגב ל: איבוד שמיעה פתאומי וטנטון

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופסור אבי שצ'ופק
    18:45 16/09/20 16/09
    18:45
  • ברוב הפעמים פגיעה אוטורימונית באןזן הפניית היא בשתי האזניים.
    לעיתים מחלת מניאר מתחילה עם אירועי אובדן שמיעה כאשר שאר המרכיבים האופיניים עשויים להצטרף אח"כ.
    מוכרת גם הסתמנות של ליקוי בה והולך בשמיעה ללא סחרחורת כלל מה שנקרא בעבר Possible Meniere או Cochlear Meniere.
    במידה וליקוי השמיעה הוא בתדרים הנמוכים או בתדרים הנמוכים והגבוהים כאשר תדרי הביניים 2000-3000 הרץ תקינים זה עשוי לרמז לכיוון זה.
    שנה טובה ואיחולי בריאות.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    איילת
    19:31 16/09/20 16/09
    19:31
  • תודה על תגובתך המהירה! מפענוח בדיקת השמיעה האחרונה ירידה שטוחה דו צדדי עם שנץ נוסף ב 4000 הרץ כאשר בשתי האוזניים ובעיקר משמאל יש פער הולכתי מסויים בעיקר בגבוהות. הסף עומד על 35 ד"ב והדיסקרימינציה תקינה. כעת ביקשו ממני לבצע בדיקת שמיעה נוספת עד 20000 כמו כן בדיקת מאפייני טינטון(שאותם אני בטוח אבצע) +בדיקת eng+vhit האם לדעתך אני צריכה לעשות גם את הבדיקות הנ"ל?
    או שעל פי הפענוח של הבדיקה זה אכן מרמז על הפגיעה אוטואימונית? האם יש טיפול? שוב תודה על התגובה המהירה!

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופסור אבי שצ'ופק
    21:11 16/09/20 16/09
    21:11
  • אני מבין שהפגיעה היא בשתי האזנים.
    פגיעה אוטואימונית תיתכן באבחנה המבדלת.
    בדיקות ווסטיבולריות - יש לבצע אם יש סימפטומים של סחרחורת.
    אם אכן פגיעה אוטואימונית יש טיפול.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    איילת
    16:11 04/10/20 04/10
    16:11
  • שוב שלום, לאחר סיום טיפול בסטרואידים ובדיקת שמיעה הופנתי לראומוטולג על מנת שיפנה אותי לבדיקות דם כדי לאבחן האם באמת מדובר במחלה אוטואימונית. רציתי לשאול האם מנייר היא תופעה של ירידה בשמיעה רק באוזן אחת?לאחר ביצעו 2 mri בפעמים הקודמות (להזכירך תופעת הירידה בשמיעה הופיעה לי 3 פעמים כל פעם באוזן אחרת בהפרש של כמה שנים טובות) הרופא מבקש שאבצע שוב האם זה נדרש באמת? מעבר לכך בימים האחרונים העורף שלי ממש נוקשה ותפוס מקרין לי למצח דבר המסב לי הרגשת כבדות האם זה נובע מהנוקשות בעורף?האם זה קורה לאחר שימוש בסטרואידים? אשמח לתגובתך
    מועדים לשמחה ורק בריאות!

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופסור אבי שצ'ופק
    19:36 07/10/20 07/10
    19:36
  • מחלת מניאר לרוב מערבת אוזן אחת אם כי בטווח של 5 שנים מתחילתה תיתכן מעורבות של האוזן השניה בכרבע מהמקרים.
    ביצוע MRI לשיקול הרופא המפנה אם הוא חושד שסיבת ליקוי השמיעה היא בממצא אנטומי הגורם לכך כמו למשל גידול שפיר באוזן הפנימית.
    ייתכן וסיבת הנוקשות בעורף הקורנת למצח אורטופדית אבל לפעמים סימפטום כזה יכול להיות עקב יתר לחץ דם.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    איילת
    14:09 08/10/20 08/10
    14:09
  • תודה על המענה לרגע חשבתי ששכחת אותי. בכל מקרה הנוקשות בעורף לא מיתר לחץ דם הלחץ דם שלי תקין אלא שהנוקשות בעורף מלחיצה אותי גם בגלל שכמה רופאים הטריפו אותי מהחשש שאולי זה מנייר. הנוקשות בעורף מקרינה לי למצח וגורמת לי לכבדות ולמין הרגשת חוסר יציבות , כשאני מנסה לשחרר קצת את הצוואר נשמעים הרבה קליקים. היום בסיבוב חד קטן הסתחררתי לשניה. מהחרדה אני גם מאבדת פתאום תאבון ומרגישה קצת בחילה. אני מקוה שתצליח לעודד אותי טיפה ומקווה שלא אציק לך יותר עד לתום הבדיקות שקיבלתי. עיסוי יכול לעזור?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופסור אבי שצ'ופק
    17:27 08/10/20 08/10
    17:27
  • ייתכן והבעיה בחוליות עמוד השדרה הצווארי. כדאי להתייעץ עם אורטופד.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    איילת
    13:33 25/10/20 25/10
    13:33
  • שלום לך שוב,
    בהמשך להתכתבויות ביננו ולאחר שקיבלתי אבחון שלילי למחלה אוטואינומית, מאז הירידה בשמיעה האחרונה באוזן ימין אני בסטרס רציני ומרגישה חוסר איזון בגוף. ציינתי בפנייך בהודעות הקודמות שהעורף שלי ממש נוקשה ותפוס ומקרין לי למצח, מאז אני מבצעת שיאצו וטיפול זה הקל עליי אבל עדיין לא נעלם, מה שמטריד אותי זה שלעיתים רחוקות במהלך השינה בעודי מנסה להסתובב מצד לצד אני מסתחררת קלות (תופעה זו הייתה גם לפני האיבוד שמיעה האחרון) אז או שאני מיד נרגעת ונרדמת או שהפחד משתק ולא מצליחה להירדם כדור הרגעה עוזר לי במקרים כאלו. עד שאגיע לביקור שלי אצל אורון יהב בחמישי הקרוב אוכל לקבל חוות דעתך בנושא?תודה רבה :)

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופסור אבי שצ'ופק
    13:49 25/10/20 25/10
    13:49
  • סחרחורת תנוחתית מהסוג שאת מתארת עשויה לנבוע ממצב הקרוי BPPV ונגרם עקב נפילת אבניני אוזן ("קריסטלים"). זה מצב שהרופא המומחה ידע לאבחן אם קיים והטיפול בו יעיל למדי.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    איילת
    17:40 04/12/20 04/12
    17:40
  • שבת שלום, כמעט חודש וחצי מאז שכתבתי לך. הרגשת אי יציבות, יותר הרגשת כבדות, לחץ ברקות ומעל העיניים ונוקשות בעורף עדיין קיימת רגישה קצת לרעשים בעיקר בערב אולם השתפר היות והתחלתי טיפול פיזיוטרפי,
    האם תופעות אלו קשורות לאזניים או מהעורף? במסגרת בקשתו של דר יהב הלכתי גם לנורולג לחוות דעת ומבחינתו לא נמצא מימצא חריג . שאלה נוספת האם אפשר לאבחן מנייר בבדיקת mri? האם כדאי לבצע למרות שעשיתי בפעם האחרונה לפני 4 שנים?? אשמח לחוות דעתך תודה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
    פרופסור אבי שצ'ופק
    21:17 04/12/20 04/12
    21:17
  • שאלה ראשונה: התסמיניםשאת מתארת לא ספציפיים ואינ יכול לומר למה הם שייכים.
    שאלה שניה: האבחון של מחלת מניאר הוא על בסיס התסמינים ובדיקת השמיעה. MRI אינו חלק מהאבחנה של מניאר אם כי ישנה תקווה שפרוטוקולים מיוחדים ידגימו שינויים אנטומיים הקיימים גם אך לא רק במחלת מניאר.

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • משה
    משה
    02:39 23/01/22 23/01
    02:39
  • אני התמודדתי עם סחרחורת 10 שנים חלק מהתסמינים שלך גם אני חויתי כרגע אני נמצא בארצות הברית אחרי שבארץ נבדקתי על ידי כמה רופאים מומחים ולא נמצא מקור הבעיה כאן בארצות הברית רופא אבחן את הבעיה שלי חקרתי את נושא הסחרחורת לעומק במשך השנים אולי אני יכול לתרום לך מניסיוני אם את מעוניינת תשאירי מייל או פרטי התקשרות אחרים בתגובות וואני ישמח לעזור

• הגב ל: משה

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2025