X

מדורים:

•      
    חיפוש מהיר:
  • אזור: 
יש שאלה? שאל שאלה
שאל בפורום שאל בפורום לכל הפורומים
אנא שימו לב כי כל תשובה שתקבלו אינה מהווה יעוץ ספציפי, אין להסתמך עליה והיא אינה מחליפה יעוץ מקצועי-רפואי. עליכם להסתמך אך ורק על ייעוץ רפואי ספציפי.

העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
תוכן:

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון
אודות הפורום
אודות פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, לי...

פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטנטון מנוהל על ידי פרופסור אבי שצ'ופק, מומחה לרפואת אף-אוזן-גרון המכהן כמנהל היחידה האוטונוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין", וכרופא בכיר במחלקת אף-אוזן-גרון בבית החולים "כרמל". מטרתו של הפורום הינה לאפשר להעלות שאלות בכל הקשור למחלות האוזן, ליקויי שמיעה, סחרחורת וטנטון. כמו כן, הינכם מוזמנים לקרוא וללמוד מניסיונם של גולשים אחרים בתחומים אלה.

מנהלי פורום סחרחורת, ליקויי שמיעה וטינטון

חזרה לפורום לדף כל הפורומים
  • כותרת ההודעהכותרת מאת תאריךושעה
  • ירידת שמיעה באוזן - מה נחשב לשיפור?
    מיכאלה40
    12:09 06/03/20 06/03
    12:09
  • שלום, עקב בולוס מרינגיטיס יש לי כבר שבוע וחצי ירידת שמיעה באוזן ימין (עברתי בדיקת שמיעה שהראתה על ליקוי בינוני) שהתחילה להיות מטופלת בסטרואידים לפני 4 ימים. קדמה לדלקת אוזניים שפעת חזקה מאוד עם הרבה נזלת, קיבלתי סטרונז ועוד כדור נגד נזלת אלרגית שסיימתי את השימוש בהם. אני כרגע על אנטיביוטיקה חזקה 3 פעמים ביום וטיפות אדזורן ומאוד מודאגת מכך שלא יהיה שינוי בשמיעה.
    כרגע השינוי היחיד שאני מרגישה באוזן זה כשאני נושפת נזלת (יש לי בכללי גם נזלת אלרגית תמיד) לתוך טישו. אני לא יודעת אם זה נחשב שיפור, אני שומעת את עור התוף זז וקולות נשמעים לי באוזן בצורה אחרת. מצב האוזן משתנה כל הזמן, פעם הקולות נשמעים חזק יותר, בולעת רוק זה נחלש קצת, נושפת לטישו זה הופך להיות חזק ועמום וכאילו הקול מגיע מתוכי. אני לא יכולה לומר ש"האוזן נפתחה". האם זה נחשב לשיפור כי יש שינוי כלשהו בכלל, או ששיפור נחשב רק כשהאוזן באמת מתחילת להיפתח?
    מה אפשר לעשות אם אין שיפור בקרוב? אני אמורה להתחיל להוריד את מינון הסטרואידים עוד יומיים.

אשמח לכל תגובה. תודה רבה.

• הגב ל: ירידת שמיעה באוזן - מה נחשב לשיפור?

• העלאת קובץ פרטי העלאת קובץ ציבורי
    • בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צריכה לציין גם
    מיכאלה
    12:10 06/03/20 06/03
    12:10
  • שהתחלתי להיות מטופלת רק שבוע לאחר שהתחילה הסתימות באוזן, כי רופא אאג לא זיהה את זה. אחרי כמה ימים של טיפול לא נכון הגעתי למיון בעקבות סחרחורות קשות מאוד והקאות ושם הבינו במה מדובר.

• הגב ל: צריכה לציין גם

• בהעלאת ומסירת הקובץ אני מוותר על כל רכיב סודיות רפואית ביחס למסמכים המצורפים ולשימוש שלהם על ידי האתר, המומחה וכל מי מטעמם
    • CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • ירידת שמיעה באוזן - מה נחשב לשיפור?
    פרופסור אבי שצ'ופק
    16:35 06/03/20 06/03
    16:35
  • מהתאור הקליני ובהסתייגות שלא ראיתי בדיקת שמיעה אני מניח שהירידה בשמיעה היא מעורבת - גם עקב הדלקת באוזן התיכונה וגם עקב פגיעה בשבלול עצמו. המרכיב ההולכתי ייתכן ובגינו את חשה שיפור עם קינוח האף - סיכוי סביר שישתפר עם חלוף הדלקת.
    השיפור בשמיעה נמדד מול השמיעה באוזן הבריאה ע"י בדיקת שמיעה תקנית של קלינאית תקשורת.
    ביחס לאופציות טיפוליות בהיעדר שיפור לאחר הטיפול בסטרואידים דרך הפה - קיימות אך איני יכול ליעץ בענין זה ללא הכרה של כל הממצאים ובדיקת המטופל.
    ברור שנדרש כאן מעקב רופא אא"ג לפי אזור מגוריך.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: ירידת שמיעה באוזן - מה נחשב לשיפור?

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
  • צריכה לציין גם
    פרופסור אבי שצ'ופק
    16:38 06/03/20 06/03
    16:38
  • קראתי.

בברכה, פרופסור אבי שצ'ופק, אוטו-נוירולוג מומחה, מנהל היחידה האוטו-נוירולוגית של שירותי בריאות כללית במרכז הרפואי "לין".
    טלפון: 04-8568491
    מייל: [email protected]
  • הגב ל: צריכה לציין גם

• CAPTCHA Image
      [החלף תמונה]
    • 
קבוצת הפייסבוק מצאו אותנו בפייסבוק:
singכל האמור באתר הינו הסברים כלליים שאינם מחליפים יעוץ מקצועי ורפואי. אנא גשו להתייעץ עם מומחה בכל עניין ספציפי.sign
© כל הזכויות שמורות לאתר שאל את הרופא 2014 - 2026